آمریکا: حمله به عین‌الاسد را بسیار جدی می‌گیریم

Submitted on ی., 01/21/2024 - 13:10

روز یکشنبه اول بهمن، جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا گفت که حمله به عین‌الأسد «یک حملۀ بسیاری جدی بود که توسط موشک‌های بالیستیک انجام گرفت و تهدیدی واقعی» علیه نیروهای آمریکایی به شمار می‌آید.

روز گذشته – شنبه - پلیس عراق اعلام کرد که ۱۵ موشک از درون استان الانبار به طرف پایگاه شلیک شده اما فقط ۲ موشک به هدف خورده و بقیه توسط دفاع ضدهوایی نابود شده است. ظاهراً هیچکس در این حمله کشته نشده اما چند سرباز آمریکایی و عراقی جراحات سطحی برداشته‌اند.

جان فاینر در مصاحبه با شبکۀ ای.بی.سی گفت: «ایالات متحده در گذشته نشان داده که هروقت این نوع حملات در سوریه و عراق اتفاق افتاده، آمریکا در صورت لزوم به آنها پاسخ داده‌ تا تعادل و وضعیت بازدارندگی را دوباره برقرار کند.»

او در پاسخ به پرسش‌ها در بارۀ واکنش احتمالی آمریکا گفت: «من نمی‌توانم در مورد تصمیمی که پرزیدنت بایدن ممکن است اتخاذ کند چیزی بگویم اما مطمئن باشید که ما این واقعه را بسیار جدی می‌گیریم.» او سپس افزود: «بزودی در این باره بیشتر صحبت خواهیم کرد.»

مسئولیت حمله به پایگاه عین‌الاسد به شکلی مبهم به «مقاومت اسلامی عراق»  نسبت داده شده است که به طور کلی گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران را در بر می‌گیرد.

خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی – ایرنا – به نقل از سید رضا صدرالحسینی که «کارشناس مسائل منطقه» معرفی شده می‌نویسد: «در پایگاه آمریکایی عین الاسد سنگین‌ترین حملات به طور مستمر وجود دارد؛ در مناطق مختلف استان‌های کُردنشین عراق نیز پایگاه‌های نظامی آمریکایی‌ به شدت تحت حملات مستمر مقاومت قرار دارند.»

کارشناس ایرنا می‌افزاید: «در واقع یک فشار مضاعف هم از جانب مقاومت و هم از جانب دولت عراق برای اخراج آمریکایی‌ها از منطقه به وجود آمده است.»

اما در حالی که تهران به شدت در جهت خروج آمریکا از عراق تلاش می‌کند، سفیر آمریکا در بغداد، خانم آلینا رومانوفسکی به دیدار نوری مالکی، نخست‌وزیر پیشین رفته است.

نوری مالکی که معمولاً بعنوان «یکی از سیاستمداران شیعۀ نزدیک به تهران» معرفی می‌شود، در این دیدار با نمایندۀ واشنگتن در بارۀ افزایش تنش در منطقه گفتگو کرده است.

منابع آمریکایی حرفی از این دیدار نزده‌اند اما دفتر نوری مالکی بر «اهمیت تقویت روابط دوستی و همکاری» میان عراق و آمریکا تأکید کرده است.

بسیاری از مسئولان عراقی تمایلی به رفتن نیروهای آمریکایی نشان نمی‌دهند زیرا مایل نیستند جمهوری اسلامی را بدون رقیب ببینند. آنان نگرانند که غیبت آمریکایی‌ها علاوه بر ایجاد ناامنی بیشتر، به روابط اقتصادی عراق با آمریکا نیز لطمه بزند.

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز