آغاز موج جدید ویروس کرونا در تهران | آمار مراجعه به مراکز درمانی افزایش یافت | فقط یک راه برای کنترل کرونا وجود دارد

Submitted on پ., 06/04/2020 - 11:15

عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا گفت: آمار مراجعان به مراکز درمانی نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام(ره) که معیار سنجش ما بوده، بیشتر شده است و با باز شدن اماکن عمومی مانند رستوران‌ها انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم.


مینو محرز

مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا در برنامه تهران کلینیک در خصوص موج دوم ویروس کرونا در تهران گفت: آمار مراجعان نسبت به گذشته به خصوص در بیمارستان امام (ره) که معیار ما بوده بیشتر شده است و با باز شدن اماکن عمومی، رستوران‌ها و... انتظار افزایش تعداد مبتلایان را داریم.

وی افزود: از طرفی به علت اینکه مردم در این چند وقت فاصله‌گذاری‌های فیزیکی را کاملا رعایت کردند آمار مبتلایان پایین‌تر آمده بود اما در حال حاضر برخی مردم فکر می‌کنند که کرونا تمام شده است و به زندگی عادی خود برگشتند اما می‌توان گفت که موج جدیدی از شیوع کرونا آغاز شده است.

محرز در ادامه افزود: ویروس کرونا همچنان یک ویروس پابرجاست و هیچ کشوری در سراسر دنیا نتوانسته است این بیماری را به طور کامل درمان و از بین ببرد و ممکن است تا سالیان سال هم با ما همراه باشد. تنها چیزی که توانسته در سراسر دنیا این بیماری را کنترل کند فقط فاصله‌گذاری فیزیکی است.

عضو کمیته کشوری ستاد مبارزه با کرونا با اشاره به اینکه با شروع گرما ویروس کرونا از بین نمی‌رود، گفت: اما نباید از این نکته غافل شد که در محیط بیرونی، در خیابان‌ها و روی زمین سطوح چون هوا گرم است ممکن است ویروس در عرض چند دقیقه از بین برود، اما ویروس در بدن ما تا دمای ٣٧-٣٨ درجه و حتی ٤٠ درجه هم زنده است، بنابراین ، اینکه با افزایش دما ویروس از بین می‌رود صحت نداشته و فقط در محیط‌های بیرون نسبت به فضاهای بسته چون تهویه هوا وجود دارد این موضوع کمی موثر است.

محرز در خصوص داروی هیدروکلروکین که برخی عنوان کردند داروی موثر درمان این بیماریست، توضیح داد: تاکنون هیچ دارویی به طور قطعی برای درمان این بیماری شناخته نشده است و پروسه تولید واکسن هم زمان‌بر است. در حال حاضر هم فقط از برخی داروها را می‌توان برای کاهش توان این ویروس استفاده کرد اما به طور کامل باعث بهبود بیماری نمی‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: ما در ایران از داروی هیدروکلروکین برای بهبود بیماران سرپایی استفاده کردیم و تا حدی توانسته‌ایم فقط بیماران سرپایی را کنترل کنیم اما تست‌های آن در دنیا نشان می‌دهد این دارو عوارض قلبی هم برای بیماران داشته است و این دارو درمان قطعی نیست.

وی درباره شایعه واکسن هلندی گفت: خیلی از کشورها در حال تحقیق برای تولید واکسن این بیماری هستند و کشور انگلیس خیلی جلوتر از کشورهای دیگر بر روی این واکسن تحقیق می‌کرد، اما هنوز هیچ واکسنی در کل جهان بطور قطعی تولید نشده است، چون تولید واکسن و گرفتن تأییدیه ، حداقل ۶ ماه تا یک سال زمان خواهد برد.

نمودار | ایران وارد موج دوم کرونا شد؛ دیگران نه
مقایسه آماری وضعیت کرونا در جهان نشان می‌دهد که ایران به موج دوم بیماری کووید-۱۹ وارد شده است.

مقایسه روند اپیدمی کرونا در کشورهای مختلف نشان می‌دهد ایران با موج‌ دوم شیوع مواجه شده و سایر کشورها روند نزولی و مهاری را در پیش گرفته‌اند.

هیدروکسی کلروکین در پیشگیری از کرونا بی‌تاثیر است
یک بررسی جدید نشان می‌دهد هیدروکسی‌ کلروکین، داروی ضد مالاریای که دونالد ترامپ آن را تبلیغ می‌کرد، تاثیری در پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ ناشی از کرونا ندارد.

به نقل از هلث‌دی نیوز این بررسی جدید در آمریکا از نوع کارآزمایی بالینی آینده‌نگر، تصادفی‌شده بود که «استاندارد طلایی» در پژوهش‌های پزشکی است.

نتایج این بررسی نشان داد که تاثیر هیدروکسی‌کلروکین در پیشگیری از کووید-۱۹ بیشتر از دارونما نیست.

بدتر اینکه، ۴۰ درصد افرادی که هیدروکسی کلروکین مصرف کرده بودند، دچار عارض جانبی مانند تهوع، دل‌آشوبه یا اسهال شدند. خوشبختانه در این بررسی عوارض جانبی وخیمی مانند مشکلات قلبی رخ نداد. افزایش خطر اختلال‌های خطرناک ریتم قلب در بررسی‌های پیشین که در آن بیماران کووید-۱۹ هیدروکسی‌کلروکین را برای درمان دریافت کرده بودند، گزارش شده است.

پژوهشگران در این کارآزمایی بیش از ۸۰۰ نفر در آمریکا و کانادا را به طور اتفاقی به دو گروه دریافت‌کننده هیدروکسی‌کلروکین یا دارونما برای پنج روز تقسیم کردند. همه این افراد در تماس با افرادی قرار گرفته بودند که بیماری کووید-۱۹ داشتند.

در گروه هیدروکسی کلروکین ۱۲ درصد افراد دچار کووید-۱۹ شدند، در حالیکه در گروه دارونما این رقم ۱۴ درصد بود. این تفاوت از لحاظ آماری قابل‌توجه نبود

پژوهشگران دانشگاه مینه‌سوتا در آمریکا که این بررسی را انجام داده‌اند، می‌گویند هدفشان پاسخ به این پرسش بود که آیا هیدروکسی‌کلروکین می‌تواند نقشی در پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ داشته باشد و با توجه به یافته‌های‌شان پاسخ منفی است.

یافته‌های این بررسی در رژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.

چندین بررسی دیگر که بر تاثیربخشی هیدروکسی کلروکین را در درمان کووید-۱۹ متمرکز بوده‌اند، نیز نتوانسته‌اند سودمندی احتمالی این دارو را از این لحاظ نشان ندهند.

کرونا در ایران رکورد زد
کرونا همچنان پیش می‌تازد به طوری که امروز ۱۵ خرداد ماه با ابتلای ۳۵۷۴ مورد جدید، بالاترین آمار ابتلای روزانه کرونا در ایران به ثبت رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۳۵۷۴ بیمار جدید کووید۱۹درکشور طی ۲۴ ساعته گذشته خبر داد.

منبع
farsnews
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز