متوسط قیمت مسکن در تهران؛ منطقه یک ۲۲ میلیون | افزایش ۹۱ درصدی قیمت مسکن در تهران
همشهری آنلاین: میانگین قیمت مسکن در تهران در آذرماه امسال ۹ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۹۱.۸ درصد افزایش یافته است.
ایسنا نوشت: بانک مرکزی تازهترین گزارش خود را از تحولات قیمت مسکن در آذرماه سال جاری منتشر کرده که بر اساس آن، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در آذر ماه سال جاری به ۶۸۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۶ و ۶۱.۷ درصد کاهش نشان میدهد.
افزایش ۹۱ درصدی قیمت مسکن در تهران
بر اساس این گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران در آذرماه سال ۱۳۹۷، ۹ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۴.۱ و ۹۱.۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین، در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۲۱ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.
این گزارش حاکی از آن است که این ارقام نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۰۵ و ۷۵ درصد افزایش یافته است.
حجم معاملات مسکن
بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در آذر ۹۷ حاکی از آن است که از مجموع ۶۸۱۴ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا پنج سال ساخت با سهم ۴۳.۴ درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص دادهاند، سهم مذکور در مقایسه با آذرماه سال قبل ۵.۴ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت شش تا ۱۰ سال و بیش از ۱۵ سال افزوده شده است.
تحولات ۹ ماهه
تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در ۹ ماهه سال جاری بالغ بر ۹۷ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی بود که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش ۲۵.۶ درصد کاهش داشته و در این مدت متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران هفت میلیون و ۵۴۰ هزار تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۳.۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
تحولات اجارهبها
براساس این گزارش، همچنین در آذرماه سال ۱۳۹۷ شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۹.۲ و ۱۶.۴ درصد رشد داشته است.
دلیل افزایش موقت قیمت ارز در روزهای اخیر | رئیس بانک مرکزی: احاطه ما پرقدرتتر از همیشه است
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره با پایان سال میلادی و تلاش بنگاهها برای تسویه حساب با طرف خارجی، درباره دلیل افزایش قیمت ارز در این زمانی توضیح داد.
همتي بانك مركزي
به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی در جدیدترین پست ایستاگرامی خود با اشاره به افزایش قیمت ارز در روزهای اخیر، گفت: همانگونه که پیشبینی شده بود، در روزهای اخیر به دلیل فرصت زمانی باقیمانده از سال جاری میلادی برای تسویه حساب بنگاهها و تجار با طرف حسابهای خارجی، تقاضای واقعی ارز به طور طبیعی تا حد زیادی افزایش پیدا کرد.
وی افزود: متاسفانه این بار نیز فرصتجویان و نوسانگیران با سوار شدن بر این موج و با کمک گرفتن از جو روانی در فضای مجازی، سبب افزایش کوتاه مدت نرخ ارز شدند.
رئیسکل بانک مرکزی با بیان اینکه براساس پیشبینی انجام شده، در این مقطع نیز بانک مرکزی با برنامه و تدبیر، نیاز تجار و سایر متقاضیان ارز را تأمین کرد، اظهار کرد: با اقدامات لازم، ثبات را به بازار ارز برگرداندیم و آن را در مسیر تعادلی بر پایه بنیادهای بازار و البته مدیریت بانک مرکزی قرار دادیم.
همتی یادآور شد: قبلا نیز تاکید کردم که ذخایر اسکناس کشور در وضعیت بسیار مطلوبی بوده و تسلط و احاطه بانک مرکزی پرقدرتتر از همیشه است.
وی در پاسخ به اظهار نگرانی برخی از صاحبنظران درخصوص معضلات پیش انباشته نظام بانکی، تصریح کرد: برنامهها و اقدامات بانک مرکزی در بخش ارزی همراستا با اقدامات اساسی ولی دقیق این بانک در اصلاح و بازسازی نظام بانکی بوده و همچنان هردو سیاست با قوت ادامه خواهد یافت.
واکنش ایران به سفر مخفیانه ترامپ | سفر دزدانه ترامپ به عراق خلاف عرف دیپلماتیک بود
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این که سفر دزدانه دونالد ترامپ به عراق خلاف عرف دیپلماتیک و بیاحترامی به حاکمیت ملی عراق است، تاکید کرد: نیروهای بیگانه دیر یا زود مجبور به ترک تمام منطقه خواهند شد.
بهرام قاسمي سخنگوي وزارت خارجه
ایسنا نوشت: بهرام قاسمی با انتقاد از سفر خارج از عرف دیپلماتیک رئیس جمهور آمریکا به عراق، آنرا بیاحترامی به حاکمیت ملی عراق خواند و گفت: همانگونه که آقای ترامپ در سخنان خود در جمع نظامیان آمریکا در« عین الاسد» بدان تصریح کرد به رغم دخالتهای بی شمار، هزینه های هزاران میلیارد دلاری و پرداخت های سنگین حیثیتی غیر فابل جبران برای مردم ایالات متحده آمریکا که منجر به حضور نظامی غیر قانونی و نامشروع آمریکا در منطقه بویژه عراق شد، وی امروز مجبور است کاملا مخفیانه و به عبارتی دزدانه و تحت شدیدترین تدابیر حفاظتی-امنیتی قدم به سرزمین یکی از کشورهای منطقه بگذارد و اینچنین مورد انتقاد صاحب نظران و بی توجهی مقامات عراقی و مخالفت مردم این کشور قرار گیرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان با انتقاد شدید از سخنان مداخله جویانه و فرصت طلبانه دونالد ترامپ افزود: دولتها و ملتهای منطقه هیچگاه اجازه سوء استفاده به بیگانگان متجاوز و منفور برای تفرقه افکنی میان کشورهای منطقه را نخواهند داد. این نه آمریکای زیاده خواه و حامی به تمام معنای تروریسم بلکه ملتهای بیدار منطقه بودند که با درک بموقع شرایط و با هم افزایی امکانات مادی و معنوی خود توانستند تروریستهای تشکیل، تسلیح و تامین مالی شده توسط آمریکا و صهیونیسم را تار و مار و سر کوب نمایند.
قاسمی در پایان تاکید کرد: بیتردید دیر زمانی نخواهد پایید که همه کشورهای منطقه دریابند ثبات و امنیت منطقه جز با اتکاء به منابع و ظرفیتهای داخلی، منطقهای و بین المللی خودشان میسر نیست و نیروهای بیگانه نیز دیر یا زود مجبور به ترک تمام منطقه شوند. بهتر آن است که آقای ترامپ مروری جدی و همه جانبه به تحولات جهان و منطقه غرب آسیا از آغاز دوران ریاست جمهوری خود تاکنون داشته باشد؛ شاید در پرتو این نگاه مجدد و با استفاده از آنچه گفت، آنچه شد و آن چه خواهد شد درسهای لازم را بیاموزد.
همه مشاوران نظامی ایران از عراق بازگشتهاند
سفیر ایران در بغداد گفت: بعد از شکست داعش، مشاوران نظامی ایرانی از عراق خارج شدند.
ايرج مسجدي سفير ايران در عراق
به گزارش ایسنا، ایرج مسجدی در جمع تعدادی از دانشجویان و فعالان رسانهای عراق در بغداد گفت که جمهوری اسلامی ایران به محض اعلام پیروزی بر داعش و پایان تهدید تروریستی در عراق، تمامی مشاوران نظامی خود را از این کشور بیرون کشیده و همه آنها به ایران بازگشتهاند.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: برخلاف جمهوری اسلامی ایران، آمریکا به رغم پایان داعش، همچنان نیروهای خود را در منطقه حفظ کرده و به جای اعلام پایان ماموریت نظامی نیروهایش، در برخی مناطق در حال تقویت پایگاه و پادگانهای نظامیاش و ایجاد مواضع جدید است.
سفیر ایران در عراق در پاسخ به سوال یکی از فعالان رسانهای عراق در خصوص علل خروج نظامیان آمریکا از سوریه تصریح کرد: خروج نظامیان آمریکا از سوریه را باید در چارچوب سیاست راهبردی واشنگتن در منطقه ارزیابی کرد.
ایرج مسجدی ادامه داد: سیاست راهبردی آمریکا در منطقه، ایجاد بیثباتی و بحران در منطقه است و به همین دلیل با هر تلاشی که منجر به صلح و آرامش در منطقه شود، کارشکنی میکند.
مسجدی تاکید کرد: آمریکاییها نمی خواهند داعش و تروریسم در منطقه از بین برود بلکه میخواهند آن را مدیریت کنند تا منطقه همواره در شرایط التهاب و بحران باقی بماند.
وی ادامه داد: حضور نظامی آمریکا در سوریه برای واشنگتن هزینهها و خسارات زیادی را به دنبال داشت و به رغم حضور چند ساله آمریکاییها در خاک سوریه، اما این نیروهای بیگانه فاقد هرگونه پایگاه مردمی هستند و این امر آمریکاییها را به شدت نگران کرده است به خصوص برای مسلمانان مشخص شد که آمریکا خیرخواه مردم منطقه نمیباشد و از چشم رژیم صهیونیستی به منطقه نگاه میکند اقدام آمریکا در انتقال انتقال سفارتش به بیت المقدس و حمایت رژیم صهیونیستی از داعش اقداماتی بود که اهداف پنهان آمریکا و رژیم صهیونیستی را برای مردم آشکار کرد.
مسجدی تاکید کرد : خارج کردن نیروهای آمریکا از سوریه به خاطر وجود این نگرانیها بود و برای همین نیروهای خود را از خاک سوریه فراخوان دادند.
وی در ادامه تصریح کرد :حضور نظامی آمریکا در منطقه توجیه پذیر نیست زیرا کشورهای منطقه به دلیل داشتن نیروهای بومی نظامی لازم، قدرت حفاظت از خود را دارند و نیازی به نیروی بیگانه نیست.
به گفته این دیپلمات ارشد ایرانی در عراق، آمریکاییها دخالت در امور منطقه را جزو حقوقشان تلقی میکنند و برای همین در بسیاری از نقل و انتقالات نظامی خود و ایجاد مواضع و پایگاه، حتی از کشورهای منطقه هم اجازه نمی گیرند.
وی سیاست زورگویی آمریکا را در منطقه و جهان به سیاست «عصر حجر» و «قانون جنگل» تعبیر کرد و افزود که آمریکایی ها طوری حرف می زنند که انگار دنیا، مال آنها است و همین امر باعث نفرت از آنها شده است.
مسجدی در بخشی دیگر از سخنان خود تاکید کرد : افکار عمومی و رسانه باید این سیاست زورگویی و دخالت آمریکا در کشورهای منطقه و تحت فشار گذاشتن برخی کشورها برای محدود کردن مناسباتشان با جمهوری اسلامی ایران را مورد انتقاد مستمر قرار دهند و اصحاب رسانه حقایق را به افکار عمومی منتقل و اجازه ندهند صهیونیست ها ابتکار عمل را در دست گیرند و به بهانه های مختلف به اختلافات ملتها و طوائف دامن بزنند.
در این نشست فعالان رسانهای عراق از نقش، حمایت و کمکهای جمهوری اسلامی ایران از عراق به ویژه در جنگ علیه داعش تقدیر و تشکر کرده و تاکید کردند که ملت عراق قدردان تلاشهای ایران برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه هستند ایشان خواستار افزایش روابط علمی و اقتصادی دو کشور و استفاده از تجربیات توسعهای ایران شدند.