بهگزارش تایمز اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور روز جمعه جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره برای «فروش سلاح به بیش از ۵۰ کشور» متهم کرد.
گالانت در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان، اظهار کرد که رژیم ایران اکنون در حال مذاکره برای فروش سلاحهای پیشرفته از جمله پهپاد و موشکهای هدایتشونده دقیق پیجیام، به دستکم ۵۰ کشور است.
فروش سلاح توسط ایران به این کشورها، ناقض قطعنامهای محسوب میشود که در سال ۲۰۱۵ توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، مصوب شد.
بهگفته وزیر دفاع اسرائیل، ایران دیگر یک تامینکننده محلی سلاح در خاورمیانه نیست؛ بلکه به یک «شرکت چندملیتی صادرکننده جهانی تسلیحات پیشرفته» مبدل شدهاست.
یوآو گالانت در جریان کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار کرد که پهپادهای ایران با برد تا ۱۰۰۰ کیلومتر، از بلاروس در اروپای شرقی تا ونزوئلا در آمریکای جنوبی، مشاهده شدهاست.
بهگفته دیپلماتهای غربی، فروش این پهپادها ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است که برپایه توافق هستهای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام، میان ایران و شش کشور کلیدی آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان، امضا شد.
برجام توافقی بود که در راستای پیشگیری از توان تولید سلاح اتمی، فعالیتهای هستهای تهران را در ازای رفع تدریجی تحریمهای وضعشده بهضد جمهوری اسلامی، محدود میکرد.
قطعنامه ۲۲۳۱ ایران را از صادرات موشکهای بالستیک و پهپادهای با برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر و محموله بیش از ۵۰۰ کیلوگرم تا اکتبر ۲۰۲۳ منع میکند.
بهگفته وزیر دفاع اسرائیل، قاچاق سلاح توسط «رژیم شیطانی ایران» در حالی روی میدهد که تحریم موشکی این کشور تا پایان سال جاری میلادی پابرجا است.
یوآو گالانت گفت که جامعه جهانی باید برای این تحریم رو به پایان، یک جایگزین موثر را که سازوکار عملی بازدارندگی ایجاد کند، پدید بیاورد.
در روز سهشنبه پیشین، روزنامه بریتانیایی گاردین در گزارشی اعلام کردهبود مقامهای آمریکایی هشدار دادهاند که ایران در حال استفاده از جنگ در اوکرایین بهعنوان یک سکوی پرش است تا در جایگاه یک «قطب فروشنده پهپادهای ارزانقیمت و مرگبار نظامی» قرار بگیرد.
برپایه گزارش گاردین، مقامهای آمریکایی بر این باور هستند که تهران از طریق بهکارگیری هواپیماهای بیسرنشین در تهاجم به اوکرایین، بهشتاب در حال بهبود کارایی پهپادهای تولیدیاش است.
اسرائیل از نزدیک عملکرد پهپادهای انتحاری ساخت ایران توسط روسیه را که در حمله به شهرهای اوکرایین بهکار گرفته شد، زیرنظر داشتهاست.
مقامهای این کشور بیم دارند که سلاحهایی مشابه در جنگهای آینده بهویژه توسط حزبالله لبنان، بهسمت اسرائیل روانه شود.
یوآو گالانت، در سخنانش در مورد تهدید هستهای ایران، افزود: وقتی از پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای صحبت میکنیم، باید همه ابزارهای ممکن، تکرار میکنم، همه ابزارهای ممکن را روی میز نگه داریم.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید