نماینده مجلس ایران: روسیه و اوکراین هم به ایران هواپیمای جدید نمی‌فروشند

Submitted on ش., 01/19/2019 - 20:50

نماینده مجلس ایران: روسیه و اوکراین هم به ایران هواپیمای جدید نمی‌فروشند
کارشناسان بارها نسبت به فرسودگی صنعت هواپیمایی ایران هشدار دادند

یک نماینده مجلس شورای اسلامی ایران می‌گوید: بیش از نیمی از ناوگان هوایی ایران فرسوده و نیازمند بازسازی است. بدنبال خروج ایالات متحده آمریکا از توافق جامع اتمی با ایران (برجام)، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد: مجوز دو شرکت هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس برای فروش هواپیمای مسافربری به ایران لغو خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، مجید کیان‌پور، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ایران، گفت: براساس آماری که ارائه شده ۵۰ درصد هواپیماهای کشور فرسوده هستند بنابراین نوسازی ناوگان هوایی کشور ضروری است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر فرسودگی بیش از نیمی از ناوگان هوایی ایران، افزود: برای حل این مهم باید هواپیماهای نو از شرکت‌های تولید کننده خریداری کرد، البته با توجه به تحریم‌های آمریکا، شرکت‌های هواپیمایی(ایرباس، بوئینگ) توان فروش این هواپیماها را به ما ندارند.

در پی اعلام توافق جامع اتمی میان ایران و شش کشور قدرتمند جهان، شرکت هواپیمایی ایران ایر، در سال ۲۰۱۵، یکصد هواپیمای ایرباس و ۸۰ هواپیمای بوئینگ سفارش خرید داده بود. اما، در پی خروج آمریکا از توافق جامع اتمی با ایران، این توافق‌ها به نتیجه نرسید زیرا اجرایی شدن این قراردادها نیازمند مجوز دولت آمریکا بود. ساخت هواپیماهای مسافربری به قطعاتی که در آمریکا تولید می‌شود، وابسته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان شرایط دشوار در دوران تحریم گفت: بر اساس شرایط تحریم، می‌توان اقدام به خرید هواپیما از کشورهای روسیه و اوکراین کرد.

به گفته این عضو کمیسیون عمران مجلس ایران، "البته مسئولان روسی اذعان دارند که برخی از قطعات هواپیماهای روسی(۱۰ درصد آنها) با مشارکت شرکت‌های آمریکایی و اتحادیه اروپاست که مشمول تحریم هستند و برای فروش باید سازمان اوفک این قرارداد را تایید کند.

مجید کیانپور در ادامه تاکید کرد: با این اوصاف بهترین گزینه برای تأمین هواپیما، این است که هواپیماهایی با سن کمتر و زیر ۱۰ سال خریداری کنیم تا بتوانیم به صنعت هوایی کشور کمک کنیم.

کارشناسان صنعت هوایی ایران بارها نسبت به فرسودگی ناوگان هوایی کشور و نبود زیرساخت‌های لازم که این صنعت را دچار مشکل ساخته است، هشدار داده‌اند.

سازمان ملل متحد: ایران با قاچاق سوخت به یمن، به حوثی‌ها کمک مالی می‌رساند
کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند: سوخت قاچاق از بنادری در ایران با مدارک جعلی به یمن فرستاده می‌شود تا از دید ماموران سازمان ملل متحد مخفی بماند.

شبه‌نظامیان حوثی در یمن، همزمان با دورزدن تحریم‌های سازمان ملل متحد، با قاچاق سوخت از بنادر ایران، در جهت منافع خود درآمدزایی کرده اند. این گزارش را کارشناسان سازمان ملل متحد با بررسی اوضاع جنگ یمن در سال ۲۰۱۸ منتشر کرده‌اند.

بر اساس آخرین گزارش کارشناسان سازمان ملل متحد در بررسی جنگ یمن در سال ۲۰۱۸، جمهوری اسلامی ایران با ارسال سوخت به شکل غیرقانونی به یمن به شورشیان حوثی در این کشور یاری رسانده است.

به گفته این منبع، محموله‌های سوختی قاچاق از بنادر ایران به یمن ارسال شده و ایران با ارائه مدارک جعلی به بازرسان بین‌المللی، تحریم‌ها را زیر پا گذارده است.

در گزارش اخیر سازمان ملل متحد، بار دیگر نسبت به حمایت‌های ایران از شبه‌نظامیان حوثی در یمن تاکید شده است، هر چند تهران بطور مداوم هر گونه حمایت نظامی از حوثی‌ها را تکذیب کرده و این اقدامات را تنها در قالب حمایت‌های سیاسی عنوان نموده است.

در گزارش سازمان ملل متحد که به تازگی در اختیار ۱۵ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته و خبرگزاری فرانسه هم به نسخه‌ای از آن دست یافته است، کارشناسان سازمان ملل متحد تاکید کردند که تعدادی از شرکت‌های کوچکی را که در حوزه صادرات سوخت در حال فعالیت هستند مورد شناسایی قرار دادند. همین منبع می‌افزاید این شرکت‌ها همزمان در داخل یمن یا در نقاطی دیگر خارج از این کشور در حال فعالیت هستند.

بر اساس این گزارش، این شرکت‌ها، ضمن دور زدن تحریم‌های سازمان ملل متحد به نفع افرادی که در فهرست تحریم‌ها قرار دارند، درآمد ناشی از فروش سوخت را برای جنگ در یمن به نفع شورشیان حوثی مورد استفاده قرار می‌دهند.

کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند: این سوخت از بنادری در ایران با مدارک جعلی به یمن فرستاده می‌شود تا از دید ماموران سازمان ملل متحد مخفی بماند.

بلاتکلیفی ساز و کار مالی ویژه با ایران و هشدار کمال خرازی به اروپا
ساز و کار مالی ایران با اروپا همچنان بلاتکلیف مانده است.

به رغم آنکه اتحادیۀ اروپا در حال تدارک ساز و کار مالی ویژه ای برای ادامۀ فعالیت های تجاری با ایران و دور زدن تحریم های اقتصادی آمریکا بر علیه این کشور است، برخی قدرت های اروپایی رویکردی مخالف نسبت به اقدامات رژیم ایران اتخاذ کرده اند. این در حالیست که کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، نسبت به تأخیرهای مکرر اتحادیۀ اروپا برای به اجرا در آوردن ساز و کار مالی ویژۀ تعامل با ایران، هشدار داد.

سید کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، در دیدار با هیأتی از مؤسسۀ ایتالیایی امور بین المللی (IAI)، تأخیرهای مکرر اتحادیۀ اروپا را برای عملیاتی کردن ساز و کار مالی ویژۀ تعامل تجاری با ایران موسوم به اس.پی.وی، به بهانۀ ناتوانی از اعمال نفوذ بر شرکت های اروپایی غیرقابل قبول دانست و گفت: «اگر دولت های اروپایی می دانستند که بر شرکت های خود نفوذی ندارند، چرا با ایران وارد مذاکره شدند؟»

وی اظهار داشت که شکست برجام امنیت اروپا را نیز تحت الشعاع قرار خواهد داد و اقدام آمریکا برای برگزاری اجلاس لهستان را در راستای تشدید اختلاف میان کشورهای اروپایی دانست و افزود که «هدف دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، تنها اعمال فشار بر ایران نیست بلکه تضعیف و تجزیۀ اروپا را دنبال می کند».

این در حالیست که به دنبال متهم کردن دستگاه امنیتی ایران به طرح ترور در خاک کشورهایی نظیر دانمارک، هلند و فرانسه و نیز پیشبرد برنامۀ آزمایش موشک های بالستیک این کشور، خشم بسیاری از کشورهای اروپایی برانگیخته شده است و بیش از پیش بیم آن می رود که تلاش های فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا برای نجات برجام ناکام بماند.

فدریگا موگرینی امیدوار است پیش از آنکه کشورهای اروپایی خواستار افزایش فشارها بر دولت تهران شوند، ساز و کار مالی ویژۀ تعامل با ایران (SPV) را به منظور دور زدن تحریم های اقتصادی آمریکا علیه این کشور، عملی سازد.

از سوی دیگر، "مایا کوتسیانچیچ" سخنگوی روابط خارجی اتحادیۀ اروپا روز جمعه ١٨ ژانویه/٢٨ دی اعلام کرد که فدریکا موگرینی در اجلاس لهستان که دربارۀ خاورمیانه و با محوریت ایران است، شرکت نخواهد کرد.

اجلاس بین‌المللی دربارۀ خاورمیانه با محوریت ایران به ابتکار آمریکا قرار است طی روزهای ۱۳ و ۱۴ فوریه (۲۴ و ۲۵ بهمن) با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف خاورمیانه، آسیا، اروپا و آفریقا در لهستان برگزار شود.

مایک پمپئو وزیر امور خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا، هدف از برگزاری این اجلاس را گسترش ثبات و آزادی در خاورمیانه و اطمینان حاصل کردن از این که ایران تاثیر مخربی در منطقه نداشته باشد، اعلام کره است.

با وجود از دست دادن بازار ایران، فروش خودروهای رنو و پژو رکورد زد
شرکت خودروسازی رنو، با فروش ۳.۸۸ میلیون خودرو در جهان طی سال ۲۰۱۸ میلادی، رکورد جدیدی را در زمینه فروش جهانی خود به ثبت رساند. این رقم حاکی از افزایش ۳.۲ درصدی خودروهای این شرکت است.

دو روز پیش شرکت پژو نیز از ثبت رکورد جدیدی در فروش خودروهای خود خبر داد اما رنو با فروش ۶۵۳۰ خودرو بیشتر از پژو، رقیب هم‌وطن خود، همچنان برای سومین سال پیاپی جایگاه اول خود به عنوان بزرگترین خودروساز فرانسه را حفظ کرد.


نمایش محصول جدید شرکت پژو در نمایشگاه خودرو پاریس
عکس: خبرگزاری فرانسه

این موفقیت شرکت خودروسازی رنو در حالی است که از دو ماه پیش به دلیل دستگیری کارلوس غصن، رئیس رنو در ژاپن، این شرکت با خلأ مدیریتی مواجه است.

الیویه مورگه، مسئول جدید امورتجاری رنو روز جمعه هجدهم ژانویه، در کنفرانس خبری این شرکت از اظهارنظر درباره تأثیر جنجال بازداشت کارلوس غصن بر فروش محصولات این شرکت خودداری کرد.

این مقام شرکت رنو اعلام کرد که فروش خودروهای این شرکت هم در داخل اروپا به مقدار ۰.۵ درصد و هم در کل جهان هم به میزان ۶.۱ درصد افزایش داشته است.

در حالی که رنو فروش خودروهای خود در ایران را متوقف کرده و همچنین فروش خودروهایش در هند را نیز کاهش داده، اما فروش خودروهای رنو در روسیه، برزیل و آفریقا رشد قابل توجهی داشته است.

افزایش فروش خودروهای رنو به لطف نوع جدیدی از مدل‌های "کلیو" این شرکت است که با قیمتی مناسب‌تر عرضه می‌شود.

این آمار نشان می‌دهد که فروش جهانی رنو نسبت به پژو همچنان بیشتر است، اما در زمینه فروش اروپایی، رنو همچنان از پژو عقب‌تر است. در حالی که پنجاه درصد خودروهای رنو در اروپا به فروش می‌رسد، این آمار برای شرکت پژو ۸۰ درصد است.

افت فروش خودروهای پژو در جهان به دلیل توقف فروش خودروهای این شرکت در ایران، چین و همچنین آمریکای لاتین است.

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز