حضور گستردۀ زنان بدون حجاب اجباری در اولین روز اجرای طرح هوشمند حجاب؛ هشتگ «از شنبه» فراگیر شد

Submitted on ی., 04/16/2023 - 09:33

در نخستین روز از دور تازۀ برخوردها با مخالفان حجاب اجباری که قرار بود از شنبه  ۲۶ فروردین‌ در قالب طرح هوشمند «عفاف و حجاب» اجرا شود، شمار زیادی از زنان و دختران ایرانی با حضور گسترده خود در اماکن عمومی بدون حجاب اجباری، به گفته های اخیر احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی، واکنش نشان دادند.

ابراهیم الله‌بخشی، از دراویش گنابادی و یکی از کنشگران مدنی، با انتشار ویدیویی از زنی دونده بدون حجاب اجباری در شهر اصفهان نوشت: «رادان اولین امتیاز را در شهر خود باخت. دوی استقامت یک بانوی ایرانی در برابر محدودیت‌های فوق‌العاده‌ای که پیش‌تر رادان رییس پلیس برای مقابله با مقاومت مدنی اعلام کرده بود. دختر اصفهانی شنبه را زودتر از فرمانده‌ ضد امنیتی آغاز کرد.»

تصاویر و ویدیوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشان می‌دهد که در نخستین روز از ضرب الأجل احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی، حضور زنان بدون حجاب اجباری در شهرهای مختلف ایران افزایش یافته است.

که میگفتید کنترل حجاب از شنبه‌ست؟ بفرمایید اینم از شنبه!رشت، امروز ۲۶ فروردین.#مهسا_امينی‌ #زن_زندگی_آزادی pic.twitter.com/l3tKJbMSCr

همچنین کارزار مخالفت با حجاب اجباری با استفاده از هشتگ «از شنبه»، با استقبال گسترده‌ای از سوی کاربران فضای مجازی روبرو شده است.

که میگفتید کنترل حجاب از شنبه‌ست؟ بفرمایید اینم #از_شنبه!#زن_زندگی_آزادی pic.twitter.com/jaACJaxDkw

جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نیز با انتشار تصاویری نشان داده‌اند که در کلاس‌های این دانشگاه تعداد قابل‌توجهی از دختران حجاب اجباری را از سر برداشته‌اند.

وضعیت بچه‌های دانشگاه امیرکبیر #از_شنبه تا یکشنبه...#زن_زندگی_آزادی pic.twitter.com/Ma1QfBtBeY

احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی ایران، اخیراً اعلام کرده بود که نیروهای تحت امر او از روز شنبه ۲۶ فروردین، با استفاده از دوربین‌های مداربسته و سامانه‌های هوشمند در سطح شهرها، اقدام به شناسایی زنان بدون حجاب می‌کنند و در صورت دریافت تذکر و تکرار آن، مخالفان حجاب اجباری به «محاکم قضایی» معرفی خواهند شد.

این #از_شنبه ،به امید خدا از شنبه ی دیگر! :) pic.twitter.com/wYRnUvA6D5

اعلام روز شنبه ۲۶ فروردین به عنوان آغاز طرح موسوم به «عفاف و حجاب» و دور جدیدی از برخوردهای سختگیرانه با زنانی که از حجاب اجباری سرپیچی می‌کنند، با واکنش شدید معترضان روبرو شده است.

#از_شنبه۲۶ فروردین#مهسا_امینی pic.twitter.com/2bB7iwPqJ6

همچنین شماری از وکلا و حقوقدانان نیز طی روزهای اخیر درباره فقدان مستند قانونی برای برخورد با زنان به‌خاطر تن ندادن به حجاب اجباری تذکر داده‌اند.

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری درباره امکان نقض حریم خصوصی با عکس گرفتن از افراد به سایت «دیده‌بان ایران» گفت که «عکسبرداری باید برای تخلفات رانندگی انجام شود، ولی استفاده از آن برای شناسایی افراد بی‌حجاب، یک اقدام عجیب و هزینه‌بر است. من این کار را خلاف قانون و خلاف عقل و منطق می‌دانم.»

سردار رادان: «دوربین‌های طرح #حجاب و عفاف هیچ خطایی نخواهد داشت».این اولویت‌بندی در استفاده از ابزارهای نوین در کشف جرم، چندان قابل فهم نیست؛از این دوربین‌ها برای شناسایی مرتکبین ضرب و جرح و استفاده بیجا از خشونت علیه جان و چشم مردم یا کیف‌قاپی و زورگیری نیز استفاده می‌شود؟

دور تازۀ برخوردها با مخالفان حجاب اجباری در ایران در حالی صورت می گیرد که هفت ماه از آغاز اعتراضات سراسری با شعار «زن، زندگی، آزادی» در پی جان باختن مهسا امینی پس از بازداشت از سوی گشت ارشاد، می گذرد.

احمدرضا رادان در اواسط دی ماه سال گذشته، همزمان با فروکش‌کردن اعتراضات خیابانی در ایران، جایگزین حسین اشتری به‌عنوان فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی شد و در این مدت همواره بر اجرای قوانین مربوط به حجاب اجباری تأکید کرده است.

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز