به گزارش خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییۀ ایران، حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم هاشمی قتالی دو نفر از متهمان پروندۀ حمله به حرم شاهچراغ، سحرگاه روز شنبه ۱۷ تیرماه، درملاءعام در شیراز اجرا شده است.
بنا به گزارش رسانه های رسمی ایران، به هنگام اجرای حکم اعدام این دو نفر در خیابان مجاور حرم، دادستان مرکز فارس، شماری از مسئولان قضایی و انتظامی، جمعی از مردم و «خانوادههای قربانیان»، حضور داشتهاند.
پیشازاین، حکم اعدام محمد رامز رشیدی و نعیم هاشمی قتالی، در تاریخ سوم خرداد ماه، در دیوان عالی تایید شده بود و این دو نفر به اتهام «معاونت در افساد فیالارض، بغی و اقدام علیه امنیت کشور» در پرونده حمله به شاهچراغ، به «اعدام در ملأ عام» محکوم شده بودند.
کاظم موسوی رئیس کل دادگستری فارس، اتهام این دو شهروند غیر ایرانی را که در برخی گزارشها شهروند افغانستان معرفی شدهاند، «مسلحسازی، تدارکات، پشتیبانی و هدایت» مهاجم اصلی به حرم شاهچراغ، عنوان کرده بود.
رئیس کل دادگستری فارس، حملۀ مسلحانه به شاهچراغ را «تروریستی» دانسته، و مدعی شده بود که «این دو نفر در حمله به حرم شاهچراغ، نقش مستقیم و اثرگذار داشتهاند.»
در جریان حملۀ مسلحانه به حرم شاهچراغ در شیراز که در تاریخ ۴ آبان سال گذشته و در زمان اوج اعتراضات سراسری در ایران روی داد، ۱۳نفر کشته و ۲۵ نفر نیز زخمی شدند.
رسانههای داخلی ایران، در آن زمان با «تروریستی» دانستن این حادثه اعلام کردند که گروه اسلامگرای داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است و عامل اصلی این حادثه، همان زمان در درگیری با ماموران انتظامی و امنیتی مجروح و در بیمارستان علیرغم تلاش پزشکان، کشته شده است. خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، با اعلام خبر کشته شدن مهاجم مسلح این حمله، او را حامد بدخشان معرفی کرده بود.
همچنین برای دیگر متهمان این پرونده نیز احکام حبس طولانیمدت صادر شد. محمد رحمانی که ادعا شده بود یکی از سرپلهای گروه داعش در تهران است، به ۲۵ سال حبس، مصطفی جان امانی، متهم دیگر پرونده، بهدلیل عضویت و حمایت از داعش به ۱۵ سال حبس و حمیدالله کابلی، دیگر عضو دستگیر شده این گروه نیز به پنج سال حبس محکوم شدهاند.
این در حالی است که در پی انتشار اخبار ضدونقیض دربارۀ حملۀ مسلحانه به شاهچراغ در بحبوحۀ اعتراضات سراسری در ایران، نقش داعش در این حمله و سپس معرفی محمد رامز رشیدی و نعیم هاشمی قتالی به عنوان متهمان اصلی این پرونده، با تردید افکار عمومی، تحلیلگران و بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شد.
سازمان حقوق بشر ایران در اعتراض به حکم اعدام این دو نفر، از جامعه جهانی خواسته بود تا هرچه در توان دارد برای جلوگیری از اعدام آنها انجام دهد.
محمود امیریمقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، گفته است: «این دو تبعه افغانستانی پس از یک محاکمه به شدت ناعادلانه بدون مدارکی که دال بر مجرمیت آنها باشد، به اعدام محکوم شدند».
همچنین شمار زیادی از کنشگران حقوق بشر و کارشناسان حقوقی، روند دادرسی در پروندههای منجر به مجازات اعدام در ایران را زیر سوال بردهاند.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید