اجلاس سران کشورهای اروپای مرکزی و اسرائیل لغو شد

Submitted on Mon, 02/18/2019 - 20:38

اجلاس سران کشورهای اروپای مرکزی و اسرائیل لغو شد
اجلاس سران کشورهای گروه «ویسگراد» و اسرائیل که قرار بود فردا در بیت المقدس برگزار شود، در پی بحران در مناسبات میان لهستان و اسرائیل لغو شد. دولت لهستان صبح دوشنبه ١٨ فوریه/ ٢٩ بهمن، برای اعتراض به سخنان وزیر امور خارجۀ اسرائیل اعلام داشت که از شرکت در نشست مشترک سران کشورهای اروپای مرکزی موسوم به گروه ویسگراد خودداری می کند. در پی این تصمیم اجلاس سه شنبه به دیدارهای غیر رسمی دوجانبه تغییر یافت.


بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، با نخست وزیر لهستان در کنفرانس ورشو ۱۴ فوریه ۲۰۱۹.
REUTERS/Kacper Pempel/File Photo

نخست وزیر لهستان برای ابراز ناخرسندی و اعتراض به سخنان وزیر امور خارجۀ اسرائیل، روز یکشنبه شرکت خود در نشست مشترک گروه ویسگراد با تل آویو را لغو کرد. وی در ابتدا اعلام داشت که تنها وزیر امور خارجۀ این کشور در نشست حضور خواهد داشت، اما صبح دوشنبه شرکت کشور خود را در این اجلاس لغو کرد و خواستار توضیحات مقامات اسرائیلی در بارۀ اظهاراتِ بگفتۀ وی «نژاد پرستانه و غیرقابل قبول» رئیس جدید دیپلماسی اسرائیل شد.

«اسرائیل کاتز»، وزیر امور خارجۀ دولت یهود، روز یکشنبه با اشاره به دوران جنگ دوم جهانی در گفتگو با تلویزیون «ای24» گفته بود که «شمار بسیاری از لهستانی‌ها با نازی‌ها همکاری کردند و چنانکه اسحاق شامیر، نخست وزیر پیشین اسرائیل، گفته است، برای آنان، ضدیت با یهودیان با شیر مادر اندرون می‌شود». اگر ناخرسندی دولت لهستان از مقامات اسرائیل با واکنشی این چنین روبرو شد، از آنروست که، بنوشتۀ روزنامه‌ها، چندی پیش نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، خود نیز از نقش لهستانی‌ها در اجرای هولوکاست – کشتار یهودیان در آلمان نازی – سخن گفته بود. بنیامین نتانیاهو در پی فاش شدن این سخنان تاکید کرد که مطبوعات اسرائیل نظرات او را نادرست منعکس کرده‌اند، زیرا وی تنها از «برخی لهستانی‌ها» سخن گفته است و هرگز همۀ شهروندان این کشور را در این زمینه مسئول ندانسته است.

به نظر می‌رسد که این توضیحات برای نخست وزیر لهستان کافی نبوده است، بویژه آنکه این کشور اخیراً قانونی را وضع کرد که بر اساس آن «مسئول شناختن لهستان در کشتار یهودیان» جرم تلقی می‌شود.

وزارت امور خارجۀ اسرائیل تائید کرد که اجلاس فردا لغو گردیده و نشست سران به دیدارهای دوجانبه میان مقامات اسرائیل و هر یک از سه کشور دیگر عضو گروه ویسگراد – مجارستان، اسلوواکی و جمهوری چک – بدل شده است.

اظهارات عادل الجبیر در پاکستان درباره حمله مرگبار به اتوبوس سپاه پاسداران
عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان سعودی، که همراه محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، به پاکستان سفر کرده، روز دوشنبه اتهام نقش داشتن عربستان در حمله به اتوبوس سپاه پاسداران را رد کرد و بار دیگر جمهوری اسلامی ایران را "بزرگ‌ترین حامی تروریسم" خواند.


عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور خارجی عربستان سعودی - تصویر آرشیوی
Ralf Hirschberger / dpa / AFP

عادل الجبیر گفت که چنین ادعاهایی از سوی ایران با هدف "منحرف کردن توجه مردم ایران" مطرح می‌شود.

دو روز پیش، فرمانده سپاه با متهم کردن امارات و عربستان در این حمله، آنچه را "سکوت پاکستان" خواند، نشان دهنده "نوعی حمایت" از گروه‌های تروریستی دانست و گفت: "سازمان اطلاعاتی پاکستان باید در این خصوص پاسخگو باشد."

چهارشنبه گذشته یک اتوبوس نیروهای مرزبانی سپاه در جاده خاش-زاهدان هدف حمله انتحاری قرار گرفت و ۲۷ نفر از نیروهای سپاه کشته شدند.

بلافاصله پس از این حمله، خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران "سازمان‌های جاسوسی برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه" را به دست داشتن در این حمله متهم کرد.

سپاه پاسداران، روز دوشنبه هجدهم فوریه، مدعی "شناسایی خانه‌های تیمی" عوامل حمله اخیر مرگبار به اتوبوس سپاه پاسداران در سراوان و خاش و "دستگیری آنان" شد.

در اطلاعیه‌ روابط عمومی سپاه پاسداران آمده که این عملیات شامگاه یکشنبه با دستور محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه و از سوی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه انجام شده است.

بر اساس این اطلاعیه، در این عملیات، سه نفر که حمله به اتوبوس سپاه را "تهیه، هدایت و پشتیبانی" کردند، دستگیر شدند و "۱۵۰ کیلوگرم مواد آماده انفجار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد انفجاری در حال ساخت و مقادیری سلاح و مهمات" کشف شد.

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز