یلدا، طولانی‌ترین یا گران‌ترین شب سال در ایران؟

Submitted on ی., 12/20/2020 - 12:43

خبرگزاری تسنیم نوشت که تورم و گرانی در شب یلدا سفره‌های مردم را کم‌رنگ‌تر و کوچک‌تر کرده است و بازار بیشتر تبدیل به محلی برای عبور و مرور شده است.

بر اساس گزارش میدانی خبرنگار تسنیم در زنجان، همه مردم و کسبه به شدت از شرایط ناراضی بوده و جهش قیمت‌ها و همگام شدن آن‌ها با کرونا و محدودیت‌های ناشی از موجی از نارضایتی را در بازار به وجود آورده است. گرانی‌ها به حدی بوده است که اکثر اقشار جامعه حتی توان خرید چند نوع میوه و تنقلات را برای خودشان ندارند.

خبرگزاری مهر نیز در آستانه شب یلدا نوشت در حالی زمانی به شب یلدا باقی نمانده، جلوه بازار یلدای هر ساله را شاهد نیستیم. این خبرگزاری ادامه داد شاید شیوع ویروس کرونا و بر هم خوردن بسیاری از شب نشینی ها عامل این اتفاق باشد اما گرانی میوه نیز یکی از اصلی‌ترین عوامل کاهش رونق بازار یلدا شده است.

این خبرگزاری ادامه داد: آخرین بررسی‌های بازار میوه نشان می‌دهد که نرخ انار، خرمالو، هندوانه، سیب، پرتقال، نارنگی، ازگیل، موز، خیار و بسیاری از اقلام دیگر نسبت به هفته‌های اخیر با نوساناتی در بازار روبه‌رو شده که برخی فروشندگان افزایش کرایه‌های حمل‌ونقل و برخی دیگر شب یلدا را عامل اصلی این گرانی‌ها مطرح می‌کنند.

همچنین مدیرعامل اتحادیه پرورش و صادرات آبزیان، درباره دلایل گرانی ‌ماهی در آستانه شب یلدا گفت: تا مادامی که سیستم توزیع اشکال دارد، شاهد سودجویی عوامل واسطه و دلال و گرانی قیمت در ایام پرتقاضا هستیم. مسئولان سازمان میادین اذعان می‌کنند که براساس مصوبه شورای شهر، باید غرفه‌ها را از طریق مزایده واگذار کنند که این امربه اسم‌ تولیدکننده و به کام دلال است.

او افزود: استدلال مسئولان این سازمان مصوبه شورای شهر است و تا زمانیکه روش واگذاری غرف اصلاح نشود تا اتحادیه با عرضه مستقیم دست دلال و واسطه را کوتاه کند، اختلاف قیمت از مزرعه تا بازار همچنان چشمگیر خواهد بود.

مدیر عامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان با اشاره به اینکه ماهی کالای لوکس در سبد خانوار نیست، گفت: با وجود آنکه ماهی از گوشت قرمز و در مقایسه با برخی گوشت‌های سفید ارزانتر است، برخی مسئولان این محصول پروتئینی را در سبد خانوار کالای لوکس می‌دانند، درحالیکه در هیچ جای دنیا این طور نیست.

قاسمی ادامه داد: بنابر آمار سالیانه ۸۵۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود، درحالیکه بر مبنای آمار شیلات تولید آبزیان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و تولید در بخش خصوصی یک میلیون تن است که با وجود تولید بالای محصولات شیلاتی در مقایسه با گوشت قرمز، اما توجهی به این بخش نمی شود.

 

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز