واکنش جمهوری اسلامی به بیانیه چین و کشورهای عربی درباره جزایر سه‌گانه ایران

Submitted on ی., 12/11/2022 - 05:23

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، شنبه شب در واکنش به بخشی از بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس در ارتباط با جزایر سه گانه ایران، در توییتی، بدون نام بردن از چین، نوشت: «جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ در خلیج فارس، اجزای جدایی‌ناپذیر خاک پاک ایران است و به این مام میهن تعلق ابدی دارند. در ضرورت احترام به تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم.»

جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ در خلیج فارس ، اجزای جدایی ناپذیر خاک پاک ایران است و به این مام میهن تعلق ابدی دارد. در ضرورت احترام به تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم.

امارات متحده عربی ادعای مالکیت بر این جزایر را دارد، اما جمهوری اسلامی ایران جزایر سه‌گانه را جز جدایی ناپذیر از خاک ایران، و ادعاهای امارات در مورد این سه جزیره را، مردود و غیرقابل مذاکره می‌داند.

از طرف دیگر سفیر چین در پی «بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس» به وزارت امور خارجه ایران فراخوانده شد. دستیار آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه ایران، روز شنبه ۱۹ آذرماه در دیدار با سفیر چین نسبت به ورود بیانیه مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس به موضوع تمامیت ارضی ایران ابراز ناخرسندی کرده و تاکید کرد:

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با محکوم کردن بیانیه پایانی نشست  سران شورای همکاری خلیج فارس، صدور اینگونه بیانیه‌ها را «تکرار سیاست شکست خورده ایران هراسی» خواند و گفت:

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزو لاینفک و ابدی سرزمین جمهوری اسلامی ایران دانسته و افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگونه ادعایی بر این جزایر را امری بی ثبات کننده، دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم می‌کند.

در بند ۱۲ بیانیه مشترک چین و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، آمده است:

«رهبران بر حمایت خود از همه تلاش‌های صلح‌آمیز از جمله ابتکار و تلاش امارات متحده عربی برای دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز در موضوع جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی از طریق مذاکرات دوجانبه با رعایت موازین حقوق بین الملل و حل این موضوع با رعایت مشروعیت بین المللی تأکید کردند.»

در بیانیه پایانی نشست اجلاس مشترک سران چین و شش امیرنشین حوزه خلیج فارس که روز جمعه، ۱۸ آذر، در پایتخت عربستان برگزار شد، همچنین از «پرونده هسته‌ای، موشک‌های بالستیک، پهپادهای نظامی و حمایت از گروه‌های تروریستی» به عنوان مشکلات حوزه خلیج فارس در روابط با ایران یاد شده است.

شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین به منظور مشارکت دراولین نشست سران چینی-عربی و نخستین نشست سران چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ریاض سفر کرده است. خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد، این سفر بنا به دعوت سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان بوده و هدف آن گسترش روابط تاریخی و مشارکت راهبردی میان دو کشور است.

این در حالی ست که هو چون هوا، معاون نخست‌وزیر چین قرار است به دعوت دولت‌های ایران و امارات متحده عربی، از ١٩‬ تا ٢٢ آذر به این دو کشور سفر کند.

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز