قیمت دلار به زودی کاهش پیدا می‌کند؟

Submitted on Mon, 08/24/2020 - 20:00

کارشناسان بر مبنای سه اتفاق پیش بینی می‌کنند که به زودی شاهد کاهش قیمت ارز خواهیم بود.

بعضی انتظار داشــتند بــازار ارز در واکنش به اقدام آمریکا برای فعالســازی مکانیسم ماشــه به هم بریزد اما اینطور نشــد. دلار روی مرز ۲۲۵۰۰ تومان درجا زد و قیمــت طلا و ســکه حتــی اندکی ریزش هم داشــت.

یک دلیــل این ماجرا می‌تواند مخالفت بیشتر کشورها با تصمیم دولت آمریکا باشــد که اگر اتفاق خاصی نیفتد باعث ناکامی ترامپ برای بازگشــت تحریم های ســازمان ملل خواهد شد. در کنار این مســئله اما دیروز سیگنالهایی به بازار ارز داده شد که می توانیم حتی در روزهای آینده شــاهد کاهش محســوس قیمــت ارز هم باشــیم.

این نکتــه را هم بگوییــم که دیروز خبری منتشــر شــد مبنی بر اینکه از این بــه بعد هنگام خرید طلا و سکه برای مبالغ بالاتر از ۱۵میلیون تومان ارائه کارت ملی الزامی است. هرچند این بخشنامه مربوط به یک سال و نیم پیش و اقدامی در راستای مبارزه با پولشویی بود اما بعضی اینطور برداشت کردند که اتفاق جدیدی برای دریافت مالیات افتاده.

همین شــایعه هم روی بازار اثر گذاشت و قیمت ســکه و طلا را نزولی کرد. بعید نیست این خبــر روی بازارهای موازی مثــل ارز هم حداقل تاثیر کوتاه مدتی داشته باشد. کمی دورتر را هم اگر رصد کنیم عرضه واکسن کرونــا می تواند باعث کاهش چشــمگیر قیمت طلا و ارز شود.

محمد کشتی آرای نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر پیش بینی کرده که در اولین گام با ورود واکسن کرونا قیمت های جهانی تا ۱۷۰۰ دلار سقوط می کند و قیمت ارز هم صددرصد کاهش می یابد.

او تخمین زده که ۳۰۰ تن طلا و سکه در منازل ذخیره شده و بین ۲۵ تا ۳۰میلیارد دلار ارز هم در خانه هاســت. حالا ســه موضوعی که می تواند به تعدیل قیمت ارز در روزهــای آینده کمک کند را یکبار مرور کنیم:

یک _‌ بسته تشویقی بازگشت ارز حاصل از صادرات دیروز رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد یک بسته تشویقی برای بازگشت ارز حاصــل از صادرات با هــدف حمایت از صادرکنندگان طراحی شــده. پیش از این دولت تا پایان تیرماه برای بازگشــت ارز حاصل از صادرات مهلــت داده بود که این اولتیماتوم البته بــا انتقاد فعالان اتاق بازرگانی مواجه شد.

تا اینکه اخیرا مسئولان اتــاق بازرگانی و بانک مرکزی جلســاتی تشکیل دادند و کمیتهای برای پیگیری این ماجرا تشکیل شد و اقداماتی برای تسهیل این روند در نظر گرفته شده است.

دو _‌ ســرعت گرفتن بازگشت ارزهای صادراتی رئیس کنفدراســیون صادرات ایران در گفت و گویی با وب سایت اقتصاد آنلاین پیش بینی کــرد که در روزهــای آینده و قیمت ارز در بــازار کاهش پیدا می کند. محمد لاهوتی ، عضــو کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران ایــن فرضیه که قیمت واقعی ارز همین عدد فعلی اســت را رد کــرده و گفته: »معتقدم کــه قطعا نرخ کنونی ارز قیمت ذاتی آن نبوده و چنانچه برگشــت ارز صادراتی و نفتی به شرایط عادی خود برگردد قیمت ارز نیز کاهش یافته و به ارزش ذاتی خود نزدیک خواهد شــد.

با تــاش بانک مرکــزی و وزارت امورخارجه گشایشهایی اتفاق خواهد افتاد و از طرف دیگر تالش صادرکنندگان در افزایش صادرات و تسریع در برگشت ارز حاصل از صادرات هم می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش نرخ ارز داشــته باشــد. با توجه به عادی شــدن شرایط تجاری در خصوص صــادرات کاال های غیرنفتی از یکســو و تالشهای انجام شده به منظور آزادســازی منابع ارزی از ســوی دیگر می توان پیش بینی کرد که نــرخ ارز در آینده نزدیک کاهشــی خواهد بود.«

سه _‌ مجازات صادرکنندگانی که ارز را برنگردانند علاوه بر اینکه چندی پیــش رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد اســامی ۲۵۰نفر از متخلفان کــه ارزهــای صادراتی را به کشــور برنگرداندند به قــوه قضائیه ارائه شــده، خبرهایی از جریمه این متخلفان از سوی دســتگاههای مختلف به گوش می رسد؛ یکی اینکه احسان قمری، مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توســعه تجارت دیروز اعلام کــرد تا ۱۵ شــهریور همه صادرکنندگان برای رفع ۳۰ تا ۷۰درصد تعهــد ارزی مهلت دارند.

اگر تا ایــن زمان به تعهــدات خود عمل نکنند کارت بازرگانی آنها ابطال می شود. در عین حال گمــرک ایــران هم هفت مجازات برای این دسته از صادرکنندگان متخلف اعلام کــرده. از جمله اینکه حق صدور و تمدید کارت بازرگانی و هرگونه مجــوز واردات و صادرات از آنها ســلب می شــود و گواهی تخصیــص ارز برای آنها صــادر نخواهد شــد. از بیمه نامه ها و ضمانت نامه هــای صادراتــی برای این دســته متخلفان دیگری خبری نیست. شــبکه صرافیها اجازه ارائــه خدمات و انتقال ارز بــرای این گــروه را نخواهند داشــت. حق اســترداد حقوق و عوارض گمرکی ندارند و ســازمان امــور مالیاتی هم مکلف شــده معافیتها و مشوقهای مالیاتی آنها را لغو کنــد. خالصه با این ترفندها صادرکنندگانی که از بازگشــت ارز خودداری کننــد بیشــتر از قبل در محاصره قــرار می گیرند و به همین دلیل می توان انتظار داشــت در روزهای آینده روند بازگشــت ارز حاصل از صادرات به کشور سرعت بگیرد و قیمت ها تا حدودی تعدیل شود.

روایت همتی از صادرات میلیاردی به نام کارتن‌خواب‌ها | از اول با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف بودم
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه از اول با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف بوده‌ام اما تابع سیاست‌های دولت هستم، گفت: پایه پولی و نقدینگی تا پایان مردادماه سالجاری نسبت به پایان سال گذشته به‌ ترتیب ۴ و ۱۲ درصد رشد داشته که نشان دهنده کنترل نقدینگی و ثبات اقتصاد است.

عبدالناصر همتی در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت هفته دولت درباره سیاست‌های بازار ارز تا کنترل نقدینگی و تورم، اظهار کرد: درباره حفظ ارزش پول ملی باید گفته شود که به تولید ملی و رشد اقتصادی وابسته است و باید در این زمینه به رشد اقتصادی کشور تکیه کرد که با رشد اقتصادی ارزش پول ملی هم تقویت می‌شود. همچنین، تقویت صادرات هم می‌تواند به ارزش پول ملی کمک می‌کند اما مهم‌تر از این موارد، اگر نتوانیم تورم و نقدینگی را کنترل کنیم، نمی‌توان ارزش پولی را حفظ یا تقویت کرد زیرا، تورم هم می‌تواند به نوسانات ارز و هم به فعالیت سفته بازانه دامن بزند.

وی افزود: بنابراین، باید به کنترل تورم هدف قرار بدهیم که بانک مرکزی در این زمینه وظیفه دارد تا با نظر کارشناسان آن را کنترل کند و اقتصاد را بهبود بخشد. فشار اقتصادی همچنان در اوج است که آمریکا در دو مرحله سال ۹۷ و امسال سعی کرد انتظارات تورمی را به سمت فعالیت‌های سفته یارانه سوق بدهند. بانک مرکزی سعی کرده در این مدت به ثبات اقتصادی کمک کند.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اصلاح نظام بانکی بسیار پیچیده و بلند مدت است، گفت: در این زمینه، ما سال‌ها شاهد ناترازی بانک‌ها بودیم که موجب رشد نقدینگی هم شده است. بانک مرکزی تمرکز خود را بر رسیدگی بر فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز قرار داده که معادل ۹۹.۸ درصد کسانی که درگیر این موسسات بودند، تعیین تکلیف شده‌اند. همچنین، بعضی بانک‌ها مدیران متخلف داشته‌اند که ثبات بازار پول را بهم می‌ریختند و آن‌ها را تغییر دادیم و مدیران با صلاحیت‌تری را جایگزین آن‌ها کرده‌ایم.

آخرین وضعیت ادغام بانک‌های نظامی
وی درباره آخرین وضعیت ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح، اظهار کرد: از ۴ بانک و یک موسسه اعتباری موردنظر، ادغام دو بانک به پایان رسیده و سه مورد دیگر نیز به صورت رسمی ادغام شده‌اند اما تغییر تابلو آن‌ها هنوز صورت نگرفته است.

همتی با تاکید براینکه با ثبات بازار پول، اقتصاد ثبات می‌یابد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر اقدامات بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی که آغاز شده این است که صاحبان بانک‌ها چه کسانی هستند و چه قدر می‌توانند در آن سهام داشته باشند و صلاحیت آن‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد که نتایج آن را در بانک‌ها می‌بینم. اقتصاد کشور بانک محور است و برای تحول اقتصاد باید بانک‌ها متحول و اصلاح شوند.

وی ادامه داد: دولت منابع ودیعه مسکن را پرداخت نکرده بلکه در جلسه ستاد کرونا من پیشنهاد دادم که ۷۵ هزار میلیارد تومان به آسیب‌های کرونا اختصاص پیدا کند که از این مبلغ ۲۰ هزار میلیارد را برای کمک ودیعه مسکن اختصاص دادیم بنابراین، منابع ودیعه مسکن از محل سیستم بانکی است و ربطی به دولت ندارد که سهم منابع بانک مرکزی در آن معادل یک سوم و بانک‌ها نیز دوم سوم است.

رشد ۶۷ درصدی پرداخت تسهیلات در چهار ماهه اول
همتی با اعلام اینکه در چهار اول امسال پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد افزایش یافته است، گفت: بنابراین، اکنون در حال خروج از رکود سه ماه اولی که کرونا ایجاد کرده هستیم و آمارهای واحدهای تولیدی این موضوع را ثبات کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در سه سال گذشته هیچ سود بانکی را کاهش نداده‌ایم، افزود: سود بانکی در سال ٩۶ روی سود یکساله ١۵ درصد تثبیت شده بود ولی چند بانک به دلیل ناترازی، سودهای بسیار بالایی ارائه می‌دادند و سیستم بانکی را به هم زده بودند و با انجام اصلاحات نظام بانکی این بانک‌ها عملا سود خود را کاهش دادند.
هیچ سپرده‌ای از بانک‌ها خارج نمی‌شود

همتی گفت: هیچ سپرده بانکی از بانک‌ها خارج نمی‌شود بلکه آن‌ها رشد هم داشته‌اند و با افرایش سود سپرده‌های بانکی نوع این سپرده‌ها تغییر کرد و اخیرا میزان و نوع سپرده‌های بانکی مقداری سیال شده بود که این سیالیت به تازگی روند کاهشی پیدا کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در دو سال گذشته ٢٧ میلیارد دلار به دلایل مختلف به بانک مرکزی برنگشته بود، گفت: بین ۲۵۰ نفری که به عنوان صادرکننده متخلف شناخته شده‌اند، برخی ناتوان مالی بوده‌اند که از آن‌ها سوء استفاده شده است. همچنین، ۷۰ نفر از این ۲۵۰ نفر به برخی‌ها متصل هستند، حتی بین آن‌ها کارتن خواب هم دیده شده که با نام آن‌ها کارت بازرگانی گرفته شده و تجارت صورت پذیرفته است.

وی با بیان اینکه سیستم تجاری باید با بانک مرکزی هماهنگ باشد، اظهار کرد: افرادی که یک میلیون دلار به بالا ارز داشته‌اند، هنوز ۲۰ میلیارد دلار ارز نیاروده‌اند. ارزهای که به چرخه اقتصادی بازنگرداند یا خروج سرمایه بوده و یا صادرکنندگان کالاهای خاصی می‌آورند که به صورت قاچاق است. بنابراین، تا زمانی که واردات کالاهای غیر اساسی و قاچاق در کشور باشد، بانک مرکزی نمی‌تواند تنهایی اقدامی انجام دهد. کسانی که می‌گویند نمی‌توانیم ارز بیاوریم، بهانه است.
از اول با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفم بودم

رئیس کل بانک مرکزی گفت: از اول با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف بودم اما تابع سیاست‌های دولت هستم‌. دولت می‌خواهد کالاهای اساسی را با قیمت‌های پایین به دست مردم برساند. در این زمینه، اگر بتوانیم مشکل توزیع را حل کنیم و ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و مابه التفاوت آن به صورت یارانه به طبقات پایین جامعه داده شود، جایگزین بهتری است. امسال تامین کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی کمتر می‌شود.

وی درباره بازار ارز نیز، توضیح داد: سیاست‌های جدید ارزی را از حدود یک ماه قبل شروع کرده‌ایم و اکنون آثار آن را می‌بینیم و طی چند روز گذشته عرضه ارز در سامانه نیما بسیار خوب شده است. اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد نیز به هم نزدیک شود بازار ارز به ثبات می‌رسد که این سیاست بانک مرکزی است تا این امر محقق شود.

اوضاع نقدینگی تا پایان مردادماه امسال
همتی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درباره نقدینگی، اظهار کرد: نقدینگی کنترل شده به‌گونه‌ای که پایان مرداد امسال پایه پولی و نقدینگی به ترتیب تنها ۴ و ۱۲ درصد رشد کرده است که این نشان دهنده ثمره مجموعه اقدامات بانک مرکزی است و حکایت از کنترل و ثبات نقدینگی و اقتصاد دارد.

وی با اعلام اینکه سیستم بانکی معادل ۳۳۵ هزار میلیارد در چهار ماهه اول تسهیلات داده است، گفت: ۶۱ درصد از این رقم به سرمایه در گردش اختصاص داده شده و معوقات بانکی هم بسیار کاهش پیدا کرده است.

اقدامات بانک مرکزی برای کنترل تراکنش‌های بانکی
رئیس کل بانک مرکزی افزود: برای کنترل ریال و تراکنش‌های آن، اقدامات اساسی را شروع کردیم که تراکنش‌ها با مبالغ بالا حتما بررسی و کنترل می‌شوند. تراکنش ریالی به تدریج تحت کنترل بانک مرکزی است و معادل ۲۰۰ میلیون تراکنش در روز انجام می‌شود که میلیون میلیارد تراکنش‌ در سال را مدیریت می‌کنیم و تا پایان سال چند تا سامانه برای کنترل ریال و تراکنش‌های ریالی تشکیل می‌دهیم که در جلوگیری از پولشویی و فرار مالیاتی تاثیرگذار خواهد بود. همچنین، یک بخشی از کنترل بازار ارز که می‌توانست قیمت خیلی بالاتر از حالا باشد، ناشی از کنترل ریال و تراکنش‌های ریالی است.

همتی افزود: زمان بندی مشخصی برای کنترل تورم وجود دارد که طبق آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا خرداد سال آینده تورم با دو درصد بالا یا پایین به ۲۲ درصد برسد و هر زمانی که تورم بالا برود، سیاست‌های بانک مرکزی شروع می‌شود.

قیمت طلا، سکه و دلار امروز ۱۳۹۹/۰۶/۰۳| عقب نشینی قیمت دلار و سکه
بازار امروز شاهد کاهش عمده قیمت ها از جمله قیمت دلار است که به ۲۲,۹۴۰ (بیست و دو هزار و نهصد و چهل ) تومان رسید.

آخرین نرخ اونس طلا
امروز هر اونس طلا مانند ۲ روز پیش رشد قیمت را تجربه کرد. هر اونس طلا که ۲ روز پیش تا ۱,۹۴۲ (یک هزار و نهصد و چهل و دو ) دلار رسیده بود، امروز - دوشنبه ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ مصادف با ۲۴ آگوست ۲۰۲۰ - با رشد ۰.۰۷ درصدی به ۱,۹۴۴ (یک هزار و نهصد و چهل و چهار ) دلار رسید.
جدول قیمت ۳ روز اخیر هر اونس طلا
قیمت (دلار) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۱,۹۴۴ ۲ ۰.۰۷ امروز
۱,۹۴۲ ۳ ۰.۱۲ ۲ روز پیش
۱,۹۴۰ ۸ ۰.۳۹ ۳ روز پیش

قیمت گرم طلا ۱۸ عیار امروز
قیمت طلا امروز پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱,۰۴۸,۰۶۳ (یک میلیون و چهل و هشت هزار و شصت و سه ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۰.۰۵ درصدی داشته است.
جدول قیمت ۳ روز اخیر هر گرم طلا ۱۸ عیار
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۱,۰۴۸,۰۶۳ -۴۵۷ -۰.۰۵ امروز
۱,۰۴۸,۵۲۰ ۱۶,۱۵۹ ۱.۵۴ روز قبل
۱,۰۳۲,۳۶۱ -۱۹,۱۶۰ -۱.۸۶ ۲ روز پیش

قیمت دلار امروز
قیمت دلار امروز با کاهش ۰.۲۷ درصدی، از ۲۳,۰۰۰ (بیست و سه هزار) تومان به ۲۲,۹۴۰ (بیست و دو هزار و نهصد و چهل ) تومان رسید.
جدول قیمت ۳ روز اخیر دلار
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۲۲,۹۴۰ -۶۰ -۰.۲۷ امروز
۲۳,۰۰۰ ۳۰۰ ۱.۳ روز قبل
۲۲,۷۰۰ -۴۴۰ -۱.۹۴ ۲ روز پیش

آخرین نرخ یورو
در بازار امروز یورو نسبت به روز قبل ، با ۹۰ تومان افزایش، ۲۷,۲۳۶ (بیست و هفت هزار و دویست و سی و شش ) تومان نرخ گذاری شد.
جدول قیمت ۳ روز اخیر یورو
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۲۷,۲۳۶ ۹۰ ۰.۳۳ امروز
۲۷,۱۴۶ ۵۴۶ ۲.۰۱ روز قبل
۲۶,۶۰۰ -۶۰۰ -۲.۲۶ ۲ روز پیش

آخرین نرخ پوند
پوند، امروز به ۳۰,۱۶۹ (سی هزار و یکصد و شصت و نه ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، افزایش ۰.۲۶ درصدی داشته است.
جدول قیمت ۳ روز اخیر پوند
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۳۰,۱۶۹ ۷۹ ۰.۲۶ امروز
۳۰,۰۹۰ ۱۶۸ ۰.۵۵ روز قبل
۲۹,۹۲۲ -۴۴۲ -۱.۴۸ ۲ روز پیش

آخرین نرخ درهم امارات (حواله)
همچنین درهم امارات (حواله) با کاهش ۰.۳۱ درصدی نسبت به روز قبل ، ۶,۲۶۰ (شش هزار و دویست و شصت ) تومان معامله شد.

آخرین نرخ لیر ترکیه
لیر ترکیه، امروز به ۳,۱۴۱ (سه هزار و یکصد و چهل و یک ) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۰.۵۴ درصدی داشته است.

آخرین نرخ دلار کانادا
دلار کانادا امروز با افزایش ۰.۱۸ درصدی، از ۱۷,۴۵۴ (هفده هزار و چهارصد و پنجاه و چهار ) تومان به ۱۷,۴۸۶ (هفده هزار و چهارصد و هشتاد و شش ) تومان رسید.

قیمت سکه امروز
قیمت سکه امروز به 10,750,000 (ده میلیون و هفتصد و پنجاه هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش 0.94 درصدی داشته است.

جدول قیمت ۳ روز اخیر سکه
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۱۰,۷۵۰,۰۰۰ -۱۰۰,۰۰۰ -۰.۹۴ امروز
۱۰,۸۵۰,۰۰۰ ۳۰۰,۰۰۰ ۲.۷۶ روز قبل
۱۰,۵۵۰,۰۰۰ -۲۵۰,۰۰۰ -۲.۳۷ ۲ روز پیش

قیمت نیم سکه امروز
نیم سکه، امروز به ۵,۳۰۰,۰۰۰ (پنج میلیون و سیصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۰.۹۵ درصدی داشته است.
جدول قیمت ۳ روز اخیر نیم سکه
قیمت (تومان) مقدار تغییر درصد تغییر تاریخ
۵,۳۰۰,۰۰۰ -۵۰,۰۰۰ -۰.۹۵ امروز
۵,۳۵۰,۰۰۰ ۱۰۰,۰۰۰ ۱.۸۶ روز قبل
۵,۲۵۰,۰۰۰ -۵۰,۰۰۰ -۰.۹۶ ۲ روز پیش

آخرین نرخ ربع سکه
ربع سکه، امروز به ۲,۹۵۰,۰۰۰ (دو میلیون و نهصد و پنجاه هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل ، کاهش ۰.۶۷ درصدی داشته است.

قیمت سکه گرمی امروز
در بازار امروز هر سکه گرمی نسبت به روز قبل ، با ۱۰۰۰۰ تومان افزایش، ۱,۶۸۰,۰۰۰ (یک میلیون و ششصد و هشتاد هزار) تومان نرخ گذاری شد.

منبع
haftesobh
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز