نشست گروه ۲۰ در هند؛ بحران «عدم اعتماد»، گرمایش زمین و جنگ اوکراین در محور گفتگوها

Submitted on ش., 09/09/2023 - 07:32

گروه کشورهای موسوم به گروه ۲۰، یک سازمان بین دولتی، متشکل از ۱۹ کشور ثروتمند به همراه اتحادیه اروپا، در تلاش هستند تا در این نشست دو روزه، در مورد موضوعات مهم از جمله تامین مالی بدهی کشورهای در حال توسعه، گذار انرژی مرتبط با بحران آب و هوایی و جنگ در اوکراین به توافق برسند.

جلسه افتتاحیه نشست سران کشورهای موسوم به گروه ۲۰ با سخنان نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، رهبر یکی از پرجمعیت ترین کشورهای جهان آغاز شد.

به گزارش، فرستادگان ویژه رادیو بین‌المللی فرانسه به هند، این کشور که اکنون به پنجمین اقتصاد روی کره زمین تبدیل شده است، می خواهد صدایش در کنسرت میان ملت‌ها شنیده شود.

یکی از ویژگی‌های نشست دو روزه اخیر کشورهای موسوم به گروه ۲۰، دعوت رسمی از اتحادیه افریقا به منظور پیوستن به کشورهای گروه ۲۰ است.

نارندرا مودی، در سخنرانی خود در افتتاحیه این نشست، گفت: با تایید تمامی اعضا گروه، من از رئیس اتحادیه آفریقا به عنوان عضو دائمی گروه ۲۰ دعوت می‌نمایم تا بر جایگاه خود در کنار دیگر رهبران گروه قرار گیرد.

ورود آفریقا به یک نهاد حاکمیتی جهانی، یک موفقیت غیرقابل انکار برای ریاست جمهوری هند و یک لحظه تاریخی برای قاره آفریقا است.

تا کنون، تنها آفریقای جنوبی، عضو دائمی این نهاد بین دولتی، می‌توانست خواسته‌های پنجاه کشور در این قاره را منتقل کند.

نارندرا مودی، در سخنرانی خود، که ساعاتی پس از زلزله مراکش انجام شد، از این فاجعه به عنوان درد بزرگ یاد کرد.

نخست‌وزیر هند در ادامه گفت: جهان از بحران اعتماد رنج می‌برد، جنگ اوکراین ضربه بیشتری به این بحران اعتماد در جهان زد؛ غلبه بر گسترش کووید، می‌تواند برای پیروزی بر بحران عدم اعتماد متقابل تاثیرگذار باشد.

هند، با شعار «یک زمین، یک خانواده، یک آینده» در حال میزبانی از رهبران کشورهای موسوم به گروه ۲۰ است، اما آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، یک روز پیش از آغاز این نشست دو روزه، این شعار را چشم‌اندازی آرمانی اما به دور از واقعیت کنونی جهان عنوان کرد.

علاوه بر بحران ناشی از جنگ اوکراین، تعهدات کشورهای توسعه‌یافته بر سر مقابله با گرمایش زمین نیز از جمله موضوعات مورد مناقشه در این نشست است.

هند، به همراه کشورهایی همچون چین و روسیه، با اهداف پیشنهادی کشورهای غربی مبنی بر کاهش ۶٠ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ٢٠۳۵ و سه برابر شدن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر همراهی نمی‌کند.

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز