روز دوم تیر، مولوی عبدالحمید مثل هفتههای گذشته خطبۀ نماز جمعه را در مسجد مکی زاهدان ایراد کرد. او بخش نخست سخنان خود را به مراسم حج اختصاص داد و سپس به تفصیل در بارۀ «منافع ملی» سخن گفت.
به گفتۀ او «دولتها در ایران بر منافع ملی تمرکز نکردهاند. منافع مختلف کشور را هر کسی که نفوذی داشته، برای خود برداشته است، تا بالاخره خزانهها خالی، و مشکلات ایجاد شده است.»
او پدیدۀ افزایش مهاجرت را مثال زد و گفت: «چیزی که امروز همه را در کشور آزار میدهد، فرار مغزها، فرار بسیاری از ایرانیها و فرار نخبگان کشور است». او علت اصلی این پدیده را مشکلات اقتصادی و بیارزش شدن پول کشور دانست.
مولوی عبدالحمید مثل هفتههای قبل از مسئولان کشور انتقاد کرد و گفت: «حرف حق و خواستههای مردم به گوش مسئولان نمیرسد». به گفتۀ او در «دوران پادشاهی» نیز همینطور بود، «طیف خاصی به عنوان خیرخواه، اطراف پادشاهان را میگرفتند. کسی را میپسندیدند که تعریف و تمجید و ستایش بکند و به پادشاهان بگوید همه چیز بر وفق مراد است.» او افزود:«متأسفانه الآن هم همینطور است. اما کسی را که زبان انتقاد دارد و حرف مردم را میزند، او را نمیپسندند». او «انتقادگریزی» مسئولان را مشکلی بزرگ برای کشور توصیف کرد.
در حالی که چند روز قبل خبرهایی مبنی بر خنثی شدن سوءقصد علیه جان مولوی عبدالحمید منتشر شد، وی در نماز جمعۀ اخیر تأکید کرد که «برای اهداف ملت ایران، هر تهدیدی را به جان میخرم.»
سایت حالوش نوشته است فردی که قصد مسموم کردن روحانی سنی را داشته، با سپاه پاسداران ارتباط داشته است. دفتر مولوی عبدالحمید نیز با تأیید خبر بازداشت این فرد، اعلام کرده که وی به «برخی نهادها وابستگی دارد.»
خطبۀ روز دوم تیر، نخستین سخنرانی مولوی عبدالحمید بعد از انتشار خبر سوءقصد است. او در این خطبه بار دیگر تأکید کرد که «آزادی و عدالت مطالبات اساسی و محوری ملت ایران است و این ملت هیچگاه از این مطالبات کوتاه نمیآید.»
او سپس گفت: «من یک توصیه برای مسئولان دارم: تجربههای شکستخورده و سیاستهایی را که شکست خورده است، اگر کسی دنبال بکند جز ندامت و پشیمانی هیچ فایدهای ندارد.»
وی خطاب به مسئولان نظام جمهوری اسلامی گفت: «سیاستهایی را که جواب نداده ول کنید!». او پیش گرفتن «ساز و کار جدید، سیاستهای جدید و گفتگو با مردم» را به آنان توصیه کرد.
مولوی عبدالحمید در پایان از حاضران خواست که در هرحال آرامش و نظم را حفظ کنند، زیرا «عوامل نفوذی» در پی کشاندن پای جوانان به مشکلات و گرفتاریهای دیگر هستند.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید