جاستین ترودو، اولین رهبر جهان که با بایدن در رابطه با مسائل جهانی گفتگو کرد

Submitted on س., 11/10/2020 - 13:10

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا، همانطور که اولین شخصیت رسمی که پیروزی بایدن را تبریک گفته بود لقب گرفت امروز نیز نخستین گفتگوی ترودو و جو بایدن صورت گرفت.

به گزارش رسانه هدهد کانادا، به گفته دفتر ترودو، وی روز گذشته در آغاز نخستین هفته کاری جو بایدن همتای امریکایی‌اش در رابطه با مجموعه‌ای از مهم ترین موضوعات بین المللی گفتگو کرد.

طبق پیامی که بعد از ظهر روز دوشنبه در کانال‌های رسانه‌های اجتماعی نخست وزیر به اشتراک گذاشته شد، گفتگوی ترودو و جو بایدن همتای آمریکایی خود در مورد «چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی دو کشور، از جمله مبارزه با کووید۱۹، تغییرات آب و هوایی و همچنین در مورد بازداشت مایکل اسپاوور و مایکل کووریک کانادایی در چین بوده است».

در این پست آمده است: «ما امروز در مورد چالش‌های خاص در حوزه‌های تجارت، انرژی، ناتو، نژادپرستی ضد سیاه پوستان و بازداشت خودسرانه مايكل كووریک و مايكل اسپاوور توسط چین صحبت کردیم».

بنابر پستی که دفتر نخست وزیر اواخر روز دوشنبه منتشر کرده است، این دو توافق کردند که در زمینه بیماری همه گیر جهانی، برای حمایت از رشد اقتصادی و همکاری نزدیک با امنیت جهانی با ناتو و «G7» همکاری کرده و در آینده تماسی نزدیک داشته باشند.

انتخاب بایدن برخی را در روابط با آینده روابط کانادا و ایالات متحده با چین به فکر انداخته که چگونه می‌تواند باشد. در گفتگوی ترودو با جو بایدن نیز در همان گام نخست موضوع دو مایکل را مطرح شده است.

ترودو در پاسخ به اینکه آیا فکر می‌کنید بایدن فشار بیشتری به پکن وارد خواهد کرد یا احتمالا قصد دارد رویکرد دیگری را در مورد پرونده استرداد منگ وانژو، مدیر ارشد هواوی در پی گیرد، گفت: «ما با متحدانمان در سراسر جهان درصددیم تا چین را در مورد بازداشت خودسرانه دو شهروند کانادایی تحت فشار قرار دهیم و معتقدیم رویکرد آن‌ها درمورد دیپلماسی اجباری برای ملت‌های دموکراتیک در سراسر جهان بی نتیجه است و همه ما این را به روشنی بیان کرده‌ایم».

وی افزود: «من بسیار مطمئن هستم كه دولت آمریکا همچنان یک شریک خوب برای کانادا و سایر ملل در سراسر جهان خواهد بود، زیرا ما می‌خواهیم به چین بگوییم در برابر رفتارش کوتاه نمی‌آییم و و همچنان برای بازگرداندن دو کانادایی که بیش از ۷۰۰ روز خودسرانه در بازداشت آن‌ها هستند، تلاش می‌کنیم».

تام مولكایر، مفسر سیاسی نیز در رابطه با معنای پیروزی بایدن برای کانادا گفت: «من فکر می‌کنم خوب است و اقدامات ما برای کار با چین را تغییر خواهد داد، اما ما دیگر فشارهای زمان دونالد ترامپ را احساس نخواهیم کرد».

در حالی که ترودو و بایدن در رابطه با تغییرات آب و هوایی اهداف مشابهی دارند، اما یکی از بزرگترین اختلافات سیاسی دو کشور در مورد سرنوشت خط لوله «Keystone XL» است که با مشکل مواجه شده است.

این پروژه چند میلیارد دلاری بیش از ۸۰۰ هزار بشکه در روز، نفت خام از آلبرتا به نبراسکا منتقل می‌کند، اما با وجود حمایت کانادا و آلبرتا و میلیاردها دلار سرمایه گذاری در این پروژه، بایدن در همان اوایل قول داد که خط لوله را کنار بگذارد.

فرانسوا-فیلیپ شامپاین، وزیر امور خارجه کانادا نیز در پاسخ به این سوال كه كانادا با حذف پروژه خط لوله قرار است چه کاری انجام دهد، گفت كه دولت فدرال یك منبع تامين كننده انرژی مناسب را معرفی خواهد كرد.

منبع: سی.تی.وی

منبع
hodhod

بیشترین بازدید اخبار امروز