حباب مصنوعی قیمت‌ها در بازار مسکن می‌شکند؟ | ورود دادستانی برای کاهش عملیات روانی در اجاره‌بها

Submitted on چ., 06/10/2020 - 12:49

حباب مصنوعی قیمت‌ها در بازار مسکن می‌شکند؟ | ورود دادستانی برای کاهش عملیات روانی در اجاره‌بها
وزیر راه و شهرسازی می‌گوید: قیمت‌های فعلی بازار مسکن به شدت دارای حباب مصنوعی است و از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند؛ این حباب با پیگیری رئیس جمهوری و همراهی معاون اول رئیس جمهوری، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد شکسته خواهد شد.

رئیس جمهوری در جلسه امروز (چهارشنبه ۲۱ خرداد) هیات دولت دستور داد کارگروهی متشکل از وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر راه و شهرسازی و رئیس کل بانک مرکزی با مسوولیت معاون اول رئیس جمهوری برای بررسی علل و عوامل گرانی مسکن و راه‌حل‌های برون رفت از این وضعیت تشکیل شود.

در این زمینه «محمد اسلامی» عصر امروز در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بر این اساس رییس جمهوری دستور دادند با حضور رییس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی و معاون اول رییس جمهوری جلسه‌ای تشکیل و تمهیدات لازم برای شکستن حباب مصنوعی قیمت‌ها در بازار مسکن اتخاد شود.

وزیر راه تاکید کرد که قیمت‌های فعلی بازار مسکن به شدت مصنوعی است و از هیچ منطقی پیروی نمی‌کند.

وی اضافه کرد: خروجی این جلسه تصمیماتی است که به برخورد و مهار قیمت‌های مصنوعی در بازار مسکن ختم می شود.

اسلامی گفت: مقدمات تشکیل این جلسه فراهم است و در نخستین فرصت نشست مشترک اعضای نامبرده با هدف کنترل قیمت مسکن برگزار خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی همچنین به ایرنا خبر داد که سه‌شنبه شب، جلسه مفصلی با اتحادیه مشاورن املاک تهران و نمایندگان آژانس‌های مسکن برگزار شده است که در آن جلسه، در خصوص اقدامات و راهکارهای مهار قیمت‌های افسار گسیخته اجاره بها تصمیم‌گیری شد.

اسلامی گفت: از مالکان می‌خواهیم با تکیه بر التهابات روانی اقدام به تعیین اجاره ملک خود نکنند؛ علاوه بر این، اتحادیه‌های املاک موظف هستند قیمت‌ها را کنترل کنند.

وزیر راه گفت: اضافه کردن اجاره‌بها به صورت غیر واقعی ظلم به مستاجر و حتی صاحبخانه است چرا که وجه غیرمنصفانه‌ای را به خانه خود آورده است.

وی افزود: برای کاهش عملیات روانی در بخش اجاره‌بها، دادستانی ورود خواهد کرد و با آگهی‌های غیرواقعی برخورد خواهد شد.

وزیر راه اضافه کرد: اتحادیه املاک نیز اعتقاد دارد نرخ‌های پیشنهادی غیر واقعی و ناشی از التهاب اقتصادی است و ادامه این روش، مخرب وضعیت اقتصادی خواهد بود.

وزیر راه با بیان اینکه قبل‌تر هم دادستانی با اعلام قیمت‌های غیر واقعی و کاذب در برخی سایت‌ها برخورد کرد، گفت: این سایت‌ها تلاش دارند قیمت‌های مخرب و غیر واقعی را به مردم تحمیل کنند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در جلسه امروز هیات دولت گزارشی از وضعیت التهاب در بازارهای اقتصادی و تاثیر آن بر بخش مسکن را به رییس جمهوری تقدیم کردم؛ در این جلسه اعلام کردم که التهاب در بازار مسکن ارتباطی به عرضه و تقاضا ندارد و متاثر از شرایطی است که نرخ ارز و بازارهای موازی به بازار مسکن منتقل کرده است.

وزیر راه و شهرسازی سه رویکرد وزارت راه در طراحی سامانه جامع املاک و اسکان و همزمان دعوت از مردم و صاحبان خانه های نیمه تمام برای مشارکت در طرح مسکن ملی و ساخت خانه در طرح مسکن ملی را عواملی دانست که نهایتا منجر به عرضه واحدهای مسکونی برای اجاره و فروش خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در کوران اجرای تعهدات مسکنی در طرح مسکن ملی هستیم، گفت: اخذ مالیات از خانه های خالی، ساخت مسکن ملی و فراخوان برای تکمیل واحدهای نیمه تمام، پاسخ مثبت و ماندگاری برای برطرف شدن نیاز مردم به مسکن است.

به گفته وزیر راه و شهرسازی در کشور بیش از ٢٤ میلیون واحد مسکونی وجود دارد اما تعداد خانوار ٢٢ میلیون نفر است که نشان می دهد تعداد واحد مسکونی از تعداد خانوار بیشتر است.

پیش بینی قیمت مسکن کشور در سال ۹۹
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به توقف معاملات مسکن پس از شیوع کرونا ویروس، جدیدترین پیش بینی قیمت مسکن در شهرهای بزرگ و کوچک را تشریح کرد.

حسام عقبایی در گفت‌وگو با یادآوری این‌که نیمه اول سال 98 یعنی تا پایان شهریور رکود تورمی بر بازار مسکن حاکم بود اما طی نیمه دوم وارد رکود غیرتورمی بازار مسکن شدیم، اظهار کرد: از نیمه بهمن سال گذشته بازار مسکن از رکود غیرتورمی ایجادشده وارد رکود تورمی(افزایش قیمت مسکن) شد که این وضعیت تا هفته اول اسفندماه ادامه‌دار بود. از هفته اول اسفندماه با جدی شدن بحث شیوع ویروس کرونا حجم معاملات کاهش یافت.

وی با تأکید بر این‌که کاهش حجم معاملات -بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی- را کاملاً تأیید می‌کنم،‌ افزود: البته میزان کاهش معاملات مسکن طی اسفندماه سال گذشته حداقل 24 درصد بوده است، چه‌بسا بیشتر از این هم کاهش‌یافته است. در رابطه با رشد قیمت نیز باید یادآوری کنم که از نیمه دوم بهمن این افزایش قیمت آغاز شد و تا اوایل اسفند 98 ادامه داشت.

نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک در خصوص دلایل رشد قیمت مسکن در اسفندماه سال گذشته گفت:‌ بازار مسکن از یک رکود تورمی در نیمه اول سال وارد یک رکود غیرتورمی شده بود و انتظار مردم این بود شاید کاهش بیشتری در قیمت مسکن ایجاد شود. ازاین‌رو با توجه به این‌که اتفاق مذکور روی نداد وارد بازار مسکن شدند تا قبل از سال جدید که معمولاً متناسب با تورم قیمت‌ها افزایش می‌یابد، خرید خود را انجام دهند.

عقبایی بیان کرد:‌ باوجود آن‌که در فروردین‌ماه بازار مسکن تعطیل بوده و مشاوران املاک حق فعالیت را ندارند،اما در فضای مجازی هنوز کاهش قیمتی در نرخ‌های اعلامی ایجاد نشده است.

وی درباره وضعیت بازار مسکن در آستانه ماه مبارک رمضان نیز گفت:‌ از آنجاکه یک تورم عمومی در کشور داریم، این تورم قاعدتاً در همه بخش‌های اقتصادی تأثیرگذار خواهد بود و نمی‌توانیم بگوییم با توجه به رشد بالای قیمت مسکن در سال 98، امسال این اثرگذاری وجود نخواهد داشت. تورم عمومی اثر خود را روی قیمت پایه زمین، کارگر، مصالح ساختمانی،هزینه‌های صدور پروانه ساخت و... می‌گذارد.

وی ادامه داد: مسکن با سهم 35 تا 40 درصدی از اقتصاد کشور از تورم عمومی متأثر خواهد شد. ازاین‌رو باید ببینیم تورم عمومی اعلام‌شده از سوی دولت و تورم واقعی چه میزانی است.

وی با اشاره به این‌که امیدواریم مرکز آمار تورم واقعی را اعلام کند که همین انتظار هم می‌رود،‌ اضافه کرد: بنابراین تا سقف اعلامی برای تورم، قیمت مسکن در سال 99 افزایش خواهد یافت. سال گذشته قیمت مسکن بیش از 2 برابر تورم افزایش یافت، اما امسال پیش‌بینی می‌شود قیمت مسکن در نیمه اول امسال از مرز تورم عبور نخواهد کرد.

نایب‌رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: پیش‌بینی می‌کنیم گرچه عملاً چند ماه ابتدایی امسال بازار مسکن کم رونق خواهد بود،‌ اما رکود تورمی بر بازار حاکم است.

عقبایی اظهار کرد:‌ درمجموع رشد قیمت مسکن در شهرهای بزرگ طی امسال به سقف تورم اعلامی از سوی دولت نزدیک می‌شود،‌ چون توازن بین عرضه و تقاضا کمتر است. اما این افزایش قیمت برای شهرهای کوچک کمتر بوده و فاصله آن با خط تورم بیشتر است.

منبع
irna
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز