گزارش دیدار رئیس جمهور با اهالی فرهنگ و هنر

Submitted on چ., 05/30/2018 - 15:52

گزارش دیدار رئیس جمهور با اهالی فرهنگ و هنر
رئیس جمهور استفاده از قدرت فرهنگ، زبان هنر و هماهنگی و همصدایی را زمینه ساز پیروزی مردم دانست و با بیان اینکه اصحاب فرهنگ با زبان هنر و قلم، واقعیت ها را برای مردم تبیین می کنند، تاکید کرد: امروز به سرمایه اجتماعی، اعتماد بیشتر به یکدیگر و امید به آینده ایران نیاز داریم.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه چهارشنبه در دیدار صمیمی با اهالی فرهنگ و هنر با اشاره به اینکه اصحاب فرهنگ و هنر نیز گله های بحقی دارند و کمبودها را همه با هم باید حل کنیم، اظهارداشت:بزرگترین درس رمضان، صبر و صلح، و ایستادگی در برابر مشکلات است.

دکتر روحانی با ابراز خشنودی از حضور در جمع فرهیختگان و اهالی فرهنگ و اصحاب هنر که با زبان قلم و هنر با مردم سخن می‌گویند، گفت: خداوند در ماه مبارک رمضان انسان را مفتخر به دعوت به کارگاه و باشگاهی می‌کند که بتواند خود را ساخته و برای یازده ماه دیگر سال آماده کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بزرگترین درس ماه مبارک رمضان و بخصوص امشب یعنی شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) برای ما درس صبر و صلح است، افزود: همه ماه مبارک رمضان درس ایستادگی، صبر، حوصله و توانمند شدن و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات است.

دکتر روحانی اظهار داشت: همه امامان و پیامبران ما در طول تاریخ تحت فشار بوده، مورد نقد، اعتراض و حتی آزار و اذیت قرار گرفتند، اما کمتر امامی را در طول تاریخ سراغ داریم که از سوی نزدیک‌ترین یاران و اصحابش تندترین نقدها و اعتراض‌ها را شنیده باشد. امام حسن مجتبی(ع) وقتی که با دشمنان جنگید به او خرده گرفتند که چرا می‌جنگد و آن زمان که صلح کرد نیز مورد تند ترین اعتراض‌ها قرار گرفت که چرا صلح کرده‌ای. اما امام حسن مجتبی(ع) نیز همچون ماه میلادش، صبر و استقامت را پیشه کرد تا ما نیز از او بیاموزیم.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه همه ما مردم ایران یک ملت هستیم و در یک سرزمین زندگی کرده و به ایران عزیز عشق می‌ورزیم، تصریح کرد: همانطور که همه ملت‌ها در طول حیات خود با مشکلات و سختی‌هایی روبرو هستند ملت ایران نیز مشکلات و سختی‌هایی پیش روی خود دارد و دو راه برای مواجهه با این مشکلات در مقابل خود می‌بیند.

دکتر روحانی ادامه داد: یک راه این است که تسلیم مشکلات شویم و راه دیگر آن است که ایستادگی و مقاومت کرده و آنچه را که مطلوب جامعه است، بسازیم. این بستگی به انتخاب ماست که در برابر مشکلات پیچیده اقتصادی ایستاده و با برنامه‌ریزی برای حل آنها تلاش کنیم و یا تسلیم شویم.

رئیس جمهور گفت: همه قدرت‌های مادی محدود هستند بجز یک قدرت که بسیار توانمند و شکست‌ناپذیر است. هرکس در هر مقام و منصبی قدرت و توانمندی‌های مشخص، معین و محدودی دارد، اما آن قدرتی که می‌تواند ادعای پیروزی نهایی و کامل کند، یک ملت متحد و منسجم است که هرگز شکست نخواهد خورد.

دکتر روحانی افزود: چه رئیس جمهور یک کشور و چه ارتش توانمند یک کشور ممکن است در شرایطی شکست بخورند، اما اگر ملتی متحد و منسجم باشد و بر ایستادگی و مقاومت تکیه کند، هرگز شکست نخواهد خورد؛ ممکن است این ملت در مسیر خود، هزینه و بهای زیادی نیز بپردازد، اما یک ملت متحد و منسجم، یقیناً پیروز خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به مقاومت ملت عراق در برابر تروریسم، اظهار داشت: اگر ملت عراق در برابر داعش وحشی که به هیچ چیز جز خرافه،‌خشونت، خون‌ریزی و آدم‌کشی باور نداشت، نمی‌ایستاد، امروز داعشی‌ها بر عراق مسلط بوده و نه تنها مراکز عبادی و معنوی بلکه همه داشته‌های این ملت بزرگ را نابود می‌کردند.

دکتر روحانی اضافه کرد: امروز ملت عراق در نتیجه این ایستادگی، پیروز بزرگ منطقه بوده و انتخاباتی شکوهمند را برگزار کردند که نتیجه آن گواه استقلال و ایستادگی این ملت است که نشان دادند تحت تأثیر قدرت‌های بزرگ نیز قرار نمی‌گیرند.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه همه قبول داریم که با مشکلات متعددی مواجه هستیم، تصریح کرد: هم اصحاب فرهنگ و هنر و هم همه میهمانان دیگری که در زیر این سقف میهمان آنها بودیم، فهرست بلندی از مشکلات را مورد اشاره قرار دادند، اما سوال اینجاست که چه کسی باید این مشکلات را حل کند. ایا رئیس جمهور یا دولت به تنهایی می‌توانند این مشکلات را حل کنند یا اینکه همه باید دست به دست هم دهیم تا بر مشکلات غلبه کنیم.

دکتر روحانی با بیان اینکه اگر باور کنیم که همه باید با هم مشکلات را حل کنیم، پیروزی قطعی از آن ما خواهد بود، چنانکه وقتی تصمیم گرفتیم در تولید گندم خودکفا باشیم، توانستیم و امسال سومین سالی است که نه تنها نیاز کشور به گندم در داخل تولید می‌شود بلکه قادریم بخشی از گندم تولیدی در کشور را نیز صادر کنیم.

رئیس جمهور با طرح این سوال که امروز کدام نیاز ماست که حل و رفع آن نیاز به حضور و همکاری اهل فرهنگ دارد، خاطر نشان کرد: امروز در کشور نیاز به سرمایه اجتماعی قوی‌تر، اعتماد بیشتر به یکدیگر و امید بیشتر به آینده این کشور و ملت بزرگ فردا داریم و این هدف و نیاز محقق نمی‌شود، مگر اینکه بزرگترین قدرت کشور، یعنی قدرت فرهنگی با همه توان پا به صحنه بگذارد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز در شرایطی هستیم که می‌بینیم برخی ابرقدرت‌ها و کشورهای منطقه در برابر ما سخن ناروا می‌گویند، گفت: اگر تا دیروز در دعوای ما اکثریت کشورها حق را به ما نمی‌دادند، امروز اکثریت کشورهای دنیا به جز چند کشور، معترفند و می‌گویند که حق با ایران است و این افتخاری است که در تاریخ برای ما ماندگار خواهد شد. ما ملتی هستیم که به پیمان خود احترام می‌گذاریم و در مقابل دولت ما دولتی قرار دارد که پیمان و امضای خود را زیر پا گذاشته است.

رئیس جمهور ادامه داد: چگونه می‌توان این دو را با هم مقایسه کرد؛ ملت ایران به عهد خود وفادار بوده، پای حقوقی که به دست آورده است، ایستاده و در برابر فشارهای ناجوانمردانه، ظالمانه، ناصحیح و برخلاف مقررات بین‌المللی تسلیم نخواهد شد.

دکتر روحانی اظهار داشت: اگر بناست تسلیم نشویم، باید یک ملت منسجم، متحد و شجاع را به دنیا نشان دهیم و صبر، مقاومت، انسجام، هماهنگی و هم‌صدایی را پیشه کنیم.

رئیس جمهور با طرح این سوال که در این شرایط چه کسانی می‌توانند هم‌صدایی را در جامعه بیشتر کنند، تصریح کرد: این کار بیش از هر کس از عهده شما بر می‌آید که با مردم با هنر و فرهنگ، قلم، تحلیل و کتاب سخن می‌گویید.

دکتر روحانی با بیان اینکه شما اهالی فرهنگ و هنر نیز به حق از دولت متوقع هستید و حق نیز با شماست، خاطر نشان کرد: کسی نمی‌تواند منکر شود که با وجود همه تلاش‌هایی که وزرای فرهنگ ما در دولت‌های یازدهم و دوازدهم داشتند، همچنان کمبودها و مشکلات وجود دارند، اما امروز در شرایطی قرار داریم که همانطور که من و دولت من باید سخن شما را بشنویم شما نیز باید نیاز جامعه را بیش از گذشته لمس کرده و برای تحقق آن تلاش کنید.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران قطعاً در برابر مشکلات آینده پیروز خواهد بود، اظهار داشت: دولت در دو سال گذشته بیش از 50 هزار بنگاه اقتصادی کوچک و بزرگ را یاری کرده و در مسیر تولید قرار داده است.

دکتر روحانی افزود: کشاورزان ما در 4 سال گذشته تولید گندم را از سالیانه 4 میلیون تن به 12 میلیون تن رسانده‌اند و دولت نیز در طول این سال‌ها قیمت خرید تضمینی گندم را به طور مثال از کیلویی 400 تومان به کیلویی 1300 تومان رسانده است و حتی با وجود پذیرش افزایش 60 تا 70 درصدی یا حتی 100 درصدی تورم طی 4 سال، نمی‌توانیم باور کنیم کشاورز ما که تولید محصولش 3 برابر شده و قیمت فروش محصولش نیز 3 برابر شده همچنان مثل گذشته تحت فشار باشد.

رئیس جمهور تصریح کرد: قبول دارم که فشار در زندگی مردم همچنان وجود دارد، اما این فشار کاسته شده و مثل گذشته نیست. در هر حال ملت ایران با کار، تلاش، وحدت و انسجام به نقطه مطلوب خواهد رسید و ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای آن است که ببینیم چگونه می‌توانیم با مقاومت، ایستادگی و ترویج دوستی بر مشکلات غلبه کرده و به هدف‌مان برسیم.

پیش از سخنان رئیس جمهور علی نصیریان، ستاره اسکندری، شادی پیروزی و فاطمه معتمد آریا نیز به بیان نظرات خود پرداختند.

استاد علی نصیریان بازیگر سینما و تلویزیون در سخنانی با بیان اینکه استمرار حیات ملت ایران ثمره فرهنگ غنی این ملت است که از گذشته به ما به ارث رسیده است، گفت: آنچه در آشفته‌بازار امروز جهان می‌تواند فشار موجود بر مردم را کاهش داده و امید را در دل آنها زنده نگاه دارد، هنر است.

وی افزود: در طول تاریخ بیش از آنکه به داشته‌های فرهنگی خود اتکاء داشته باشیم به داشته‌های طبیعی اتکاء کرده‌ایم و لازم است از میراث فرهنگی خود به نحو شایسته‌تری بهره بگیریم.

ستاره اسکندری بازیگر سینما و تئاتر نیز در این مراسم با تشکر از رئیس جمهور و دولت تدبیر و امید برای آنکه مجال فعالیت برای اهالی فرهنگ و هنر در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بیش از گذشته فراهم بوده است، اظهار داشت: ما با شما عهد کردیم و تلاش کردیم تا به عقب باز نگردیم و امروز با وجود برخی گله ها و خستگی، هرگز ناامید نبوده و ناامید نخواهیم شد.

شادی پیروزی مدیر انتشارات فرهنگ ایلیا نیز در سخنانی با اشاره به مشکلات حوزه نشر، گفت: وزیر فرهنگ دولت دوازدهم، همواره در دسترس اهل فرهنگ است و گوشی شنوا و صداقتی کمیاب دارد، اما انتظار داریم توجه بیشتری به حل مشکلات نشر شود. بهترین راه‌حل مشکلات عرصه فرهنگ، یاری گرفتن از اهالی همین حوزه است.

فاطمه معتمد آریا، از بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون نیز با بیان اینکه با هنرمندان حدود و حریم کار خود را بهتر از هرکسی می‌شناسیم، گفت: ما هنرمندان مستقل و توانمندی هستیم که برای فعالیت، نیاز به حمایت نداریم، ‌اما انتظار مانع تراشی هم نداریم، رسالت ما ترویج دوستی، وحدت، صلح و همدلی است؛ فقط خواهان آن هستیم که به ما اعتماد شود تا بتوانیم کارمان را انجام دهیم.

جزئیات بازداشت متهم پرونده مدرسه غرب تهران | ۱۵ فقره شکایت واصل شده است
دادستان تهران گفت: تحقیقات درباره حادثه مدرسه غرب تهران متنوع بوده است زیرا مطالبی که اولیای دانش آموزان عنوان کرده‌اند باید بررسی شود، منتهی تحقیقات دیگری شد که به موجب آن قرار متهم به بازداشت موقت تغییر کرد.
فارس نوشت: جعفری دولت آبادی دادستان تهران در جمع خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت پرونده حادثه مدرسه‌ای در غرب تهران گفت: از روزی که خبر مربوط به این حادثه تلخ را شنیدیم موضوع را پیگیری کرده و پس از ارجاع پرونده به دادسرا، بلافاصله متهم توسط پلیس به دادسرا تحویل داده شد.

وی با اشاره به آغاز تحقیقات از متهم، ادامه داد: امروز هم تحقیقات از متهم ادامه یافته و قرار به بازداشت تغییر کرده است.

وی با اشاره به سرعت گرفتن تحقیقات با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه تصریح کرد: وظیفه خودمان می‌دانیم که در کمترین وقت با رعایت مقررات به این پرونده رسیدگی کرده و زودتر آن را به دادگاه ارسال نماییم.

جعفری دولت آبادی سه اصل سرعت، دقت و قاطعیت در رسیدگی و اجرای حکم این پرونده را مورد توجه قرار داد و ابراز امیدواری کرد که در کمترین زمان ممکن تحقیقات به اتمام برسد.

وی ادامه داد: روز شنبه هفته آینده تحقیقات از سایر افراد مرتبط با موضوع تحقیقات ادامه خواهد یافت.

دادستان تهران خاطرنشان کرد: تحقیقات متنوع بوده چراکه مطالبی که اولیای دانش آموزان عنوان کرده اند باید بررسی شود منتهی امروز تحقیقات دیگری انجام شد که به موجب آن قرار متهم به بازداشت موقت تغییر کرد.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه عنوان شده متهم از مدت‌ها پیش سابقه داشته است، خاطرنشان کرد: به ما گزارشی نرسیده است. مطابق گزارشی که به دادستانی رسیده از روز واصل شدن این گزارش متهم را بازداشت و تحقیقات را آغاز کردیم.

جعفری دولت آبادی در رابطه با تعداد شکایات صورت گرفته نیز گفت: در مطبوعات ملاحظه کردم که تا رقم ٣٦ مورد اعلام شده ولی طبق آخرین خبرها که بنده داشتم ١٥ مورد بوده است البته ممکن است بیشتر هم باشد.

وی در ادامه افزود: با یک نفر هم رسیدگی برای ما آغاز کننده است و در مرحله بعدی که پرونده را بیشتر پیگیری کردیم عدد آن را اعلام می‌نماییم.

جعفری دولت آبادی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا جز این متهم اتهامی متوجه مدیر و مدرسه نیز هست یا خیر، تصریح کرد: به بازپرس پرونده تاکید کرده ایم که از تمام کسانی که می‌توانند در این حادثه تلخ و تاسف بار نقش داشته باشند، تحقیق شود.

وی در مورد خبری مبنی بر فرار دو نفر از بدهکاران کلان بانکی نیز گفت: این پرونده با کیفرخواست به دادگاه رفته و چند نوبت محاکمه صورت گرفته ولی هنوز منجر به صدور رای نشده است.

دادستان تهران تصریح کرد: این افراد ممنوع الخروج بودند و ما از پلیس گذرنامه سوال کردیم و اعلام نمود که ممنوع الخروجی‌ها اعلام شده و از مجازی دیگر نیر سوال کردیم که مشخص شد این افراد بدهی بانکی داشته اند بنابرین فرار از مسیر رسمی نبوده است.

جعفری دولت آبادی خاطرنشان کرد: این پرونده در دادگاه مطرح است و تاکید شده حکم زودتر صادر شود.

واکنش پوران درخشنده به ماجرای تلخ تجاوز در مدرسه غرب تهران
کارگردان فیلم «هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند!» با ابراز تأسف از اتفاقی که اخیرا در یکی از مدارس پسرانه تهران رخ داده است، گفت: سینما علاوه بر سرگرمی، جنبه آموزشی هم دارد و من هنوز منتظر صدور مجوز ساخت فیلمی هستم که بی‌ارتباط با این اتفاق نیست.
پوران درخشنده - فیلمساز - که از مدت‌ها قبل در تدارک ساخت فیلمی با نام «پسرها گریه نمی‌کنند» است ولی هنوز موفق به دریافت مجوز ساخت نشده است، در گفت‌وگویی با ایسنا درباره آخرین وضعیت این فیلم بیان کرد: قبل از اینکه فیلم «هیس!دخترها فریاد نمی‌زنند» را بسازم، قصد داشتم «پسرها گریه نمی‌کنند» را بسازم که شرایط آن مهیا نشد، اما با توجه به درخواستی که از سوی مخاطبان زیادی داشتم می‌دانستم باید حتما برای این موضوع (تجاوز) کاری انجام دهم، چرا که این مسئله پس از نمایش فیلم «هیس! دخترها...» از طریق افراد مختلفی که به نحوی مورد تعرض قرار گرفته بودند، بار سنگینی را روی دوش من قرار داد.

کارگردان «شمعی در باد»، «بچه‌های ابدی»، «زیر سقف دودی» گفت: فیلمنامه را پس از تحقیقات زیاد میدانی، کارشناسی و کتابخانه‌ای نوشتم و سال گذشته به وزارت ارشاد تحویل دادم اما این فیلمنامه همراه با دو اثر دیگر رد شدند که بعدها آن دو فیلمنامه برای ساخته شدن مجوز گرفتند ولی فیلمنامه من هنوز مجوزی نگرفته است. در واقع به من گفتند، تغییراتی در فیلمنامه ایجاد کنم اما برای من مهم بود که نفس موضوع مجوز ساخت بگیرد تا بعد همان گونه که تا حالا امتحان پس داده‌ام در حین ساخت تغییرات لازم را بدهم و هنوز هم منتظرم.

درخشنده با انتقاد از اینکه «نمی‌دانم چرا جلوی راه ما را گرفته‌اند؟» به اتفاقات اخیر یکی از مدارس تهران اشاره و اظهار کرد: وقتی این ماجراها پیش می‌آید، بیشتر ناراحت می‌شوم چون من رسالتی داشتم که این فیلم را برای جامعه‌ خود که اذعان دارم، خانواده‌ام هستند و از طرف آن‌ها سفارش ساخت این فیلم را گرفته بودم، بسازم.

این فیلمساز خاطر نشان کرد: فیلم‌هایی که من در این سال‌ها ساخته‌ام جنبه آموزشی هم داشته و آگاهی بخشی در فیلم مهمترین نکته آن برای من به عنوان فیلمساز است. بنابراین آنچه مطرح می‌شود برای خانواده‌ها، جوانان و معلمان هم خواهد بود و در این باره نباید فراموش کنیم پیشگیری مهمتر از درمان است که اگر پیشگیری را در اولویت قرار دهیم در مسیر آموزش بسیار جلو خواهیم بود.

کارگردان فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» گفت: کسی که معلم می‌شود باید بداند جایگاهش کجاست و بچه‌های مدرسه مثل اعضای خانواده‌اش هستند و من نمی‌دانم چطوری باید از کنار این‌ها گذشت، آن هم در شرایطی که همچنان بار سنگین تعهدات و تقاضاهایی که مردم از من خواسته بودند را روی دوشم حس می‌کنم.

درخشنده در پایان خاطر نشان کرد: پسرها معصوم‌ترین قشر جامعه هستند چون در مراحلی از زندگی خود نه می‌توانند با پدر ارتباط داشته باشند نه با مادر، پس چه کسی باید این مشکل تربیتی را حل کند؟ زندگی برای پدر و مادر فقط فرزندآوری نیست. ما باید همه مسئولیت‌های اجتماعی و خانوادگی را که با تولد یک فرزند بر عهده داریم، بپذیریم.

به گزارش ایسنا، تعرض به دانش‌آموزان یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران توسط یکی از نیروها که با انتشار اقرار معلم و اعتراض و شکایت خانواده‌ها همراه بود، واکنش‌های متعددی از سوی والدین و عموم مردم به همراه داشت؛ هرچند خانواده‌ها پرونده شکایت خود را در مراجع قضایی باز کردند، وزیر آموزش و پرورش نیز بازرس ویژه خود را مسئول رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان مدرسه منطقه ۲ تهران کرد.

آخرین جلسه دادگاه دکل گمشده نفتی هفته آینده برگزار می‌شود
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی گفت: آخرین دفاع پرونده دکل گمشده هفته آینده خواهد بود و سپس رای صادر می‌‍شود.
ابوالقاسم رحمانی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره آخرین اخبار از پرونده دکل گمشده نفتی اظهار داشت: این پرونده در حال حاضر در ایران در حال پیگیری است، از چند نفر سوال و جواب شده، 10 جلسه دادگاه برای مدیر عاملی که از او شکایت شده بود، برگزار شده و آخرین دفاع نیز هفته آینده خواهد بود و سپس رای صادر می‌‍شود.

وی همچنین گفت: برخی از کسانی که در این معامله دخالت داشتند در خارج از کشور زندگی می‌کنند بنابراین از طریق دادگاه انگلستان نیز شکایت کردیم و با یک کانون وکلا بنام ever shot در انگلستان قرارداد بستیم و از طریق آنها پرونده را پیگیری می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی خاطرنشان کرد: کانون وکلای طرف قرارداد ما در انگلستان قول داده که تا پایان 2018 نتیجه مشخص شود.

دکل نفتی فورچونا یا دکل گمشده نفتی قرارداد خرید یک دکل حفاری نفتی از یک شرکت آرژانتینی است که در سال ۱۳۹۴ توسط بیژن زنگنه نامدار، وزير نفت، افشا شد این دکل با وجود پرداخت کل مبلغ قرارداد، هیچگاه وارد ایران نشد.

این قرارداد به قیمت 66 میلیون دلار در تاریخ ۶ تیر ۱۳۹۱ بین شرکت تأسیسات دریایی ایران و Dean International Trading S.A دبی امضا می‌شود که برای خرید یک دستگاه دکل حفاری ساخت سال ۱۹۸۴ بوده‌است.

یک کشته و ۷۶ مصدوم بر اثر طوفان تهران
سخنگوی اورژانس کشور گفت: بر اثر طوفان امروز تهران یک نفر کشته و ۷۶ نفر مصدوم شدند.
فارس نوشت: مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: طوفان امروز در تهران 76 مصدوم در پی داشت که 25 نفر آن پس از اقدامات اولیه درمانی توسط آمبولانس به بیمارستان منتقل و مابقی در محل به صورت سرپایی درمان شدند.

وی ادامه داد: در این طوفان متأسفانه یک نفر از شهروندان تهرانی در محله نازی‌آباد به علت ریزش آوار جان خود را از دست داد.

منبع
hamshahrionline
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز