مرکز افتای ریاست جمهوری استفاده از پیام رسان خارجی را ممنوع کرد

Submitted on چ., 04/18/2018 - 11:07

مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری در بخشنامه ای به تمامی دستگاههای دولتی، استفاده از پیام رسان های خارجی در دستگاههای دولتی را ممنوع اعلام کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از مرکز مدیریت راهبردی امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات ریاست جمهوری (افتا) ، رضا جواهری رئیس این مرکز در بخشنامه ای به تمامی دستگاه های اجرایی، استفاده از پیام رسان های خارجی در تمامی نهادها و موسسات دولتی و عمومی غیر دولتی را ممنوع اعلام کرده است.

در متن این بخشنامه آمده است: به استناد بند 7 مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاست ها و اقدامات ساماندهی پیام رسان های اجتماعی، باید تمامی نهادها و موسسات دولتی و عمومی غیردولتی هرگونه تبلیغات خود در محیط پیام رسان های اجتماعی را صرفا از طریق پیام رسان های اجتماعی داخلی که به صورت رسمی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام می شود انجام دهند. بدیهی است هرگونه استفاده از پیام رسان های اجتماعی خارجی برای مکاتبات اداری و ارائه خدمات اداری کماکان ممنوع است.

به گزارش ایرنا، نخستین کانال رسمی ایرانی که اعلام خروج از تلگرام کرد کانال حضرت آیت الله خامنه ای KHAMENEI.IR بود که اعلام کرد فعالیت در تلگرام را متوقف می کند.

پس از آن معاون اول رییس جمهوری، سخنگوی وزارت خارجه، مجلس خبرگان رهبری، شورای عالی فضای مجازی و وزیر آموزش و پرورش نیز اعلام کردند که از کانال تلگرام خارج می شوند.

یورو جایگزین دلار در تکالیف ارزی شد | اعلام مستمر نرخ برابری ریال در مقابل یورو
هیأت دولت در جلسه خود به ریاست رئیس‌جمهور، کلیه وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی را موظف کرد ارز یورو را به عنوان ارز مبنای گزارشگری و انتشار آمار، اطلاعات و داده‌های مالی خود، مورد استفاده قرار دهند.

پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور نوشت: هیأت وزیران در جلسه امروز (چهارشنبه 29 فروردین) خود به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور، کلیه وزارتخانه ها، سازمان‌ها و شرکت های دولتی را مؤظف کرد ارز یورو را به عنوان ارز مبنای گزارشگری و انتشار آمار، اطلاعات و داده های مالی خود مورد استفاده قرار دهند.

همچنین بانک مرکزی مؤظف شد از تاریخ ابلاغ این مصوبه، نرخ برابری ریال در مقابل یورو را به صورت مستمر اعلام و مدیریت نماید.

در ادامه جلسه، تعدادی از پیشنهادهای دستگاه‌های اجرایی پس از بحث و بررسی به تصویب هیأت وزیران رسید.

واعظی: انتقال به پیام رسان‌های داخلی از دولت آغاز شد
رییس دفتر رییس جمهوری گفت: درجلسه امروز هیات وزیران پپشنهاد شد که دولت حضور در پیام رسان‌های داخلی را از خودش آغاز کند و اعضای دولت که در پیام رسان‌های خارجی فعال هستند به پیام رسان های داخلی منتقل شوند.
به گزارش ایرنا، محمود واعظی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که دولت از پیام رسان های داخلی چه حمایتی می کند، اظهارداشت: موضوع حمایت از پیام رسان های داخلی بحث جدیدی نیست ودر چهار سالی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حضور داشتم از اولویت ها و سیاست های این وزارتخانه بود.

وی ادامه داد: این حمایت ها امروز نتیجه داده و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی کار دقیقی را انجام داده است و از بین 15 یا 20 پیام رسان داخلی پنج پیام رسان را انتخاب کرده که دارای چهارچوب های لازم هستند و آنها را معرفی کرده است.

رییس دفتر رییس جمهوری به نامگذاری امسال به نام حمایت از کالای ایرانی از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: با هر خرید کالای ایرانی چند کارگر مشغول به کار می شود و این جزو اولویت های دولت است .

واعظی تاکید کرد: دولت تلاش دارد تا مردم را به استفاده از کالای ایرانی سوق دهد و زمانی که از پیام رسان های داخلی صحبت می کنیم، این است که چرا باید پول هدر برود و اطلاعات مردم در خارج از کشور باشد اما به عنوان دولت نمی خواهیم بگوییم کسی حق ندارد از پیام رسان خارجی استفاده کند.

وی افزود: امروز تعداد زیادی پیام رسان داخلی در دسترس مردم است و اگرپیام رسانی در جایگاه خود مشکلی ایجاد کند مراجع تصمیم گیرنده بررسی خواهند کرد.

رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: این پنج پیام رسان داخلی متعلق به بخش خصوصی هستند و انواع نیازمندی های مردم را برطرف می کنند بنابراین توصیه ما این است که به سمت استفاده از پیام رسان داخلی برویم.

واعظی در پاسخ به این که آیا ادارات دولتی مشمول استفاده از پیام رسان های داخلی می شوند، گفت: در سال 93 دستورالعملی ابلاغ شد و به همه سازمان ها و وزارتخانه ها اعلام شد که هیچ بخش دولتی حق ندارند در پیام رسان خارجی فعالیت کنند و توصیه کردیم که خودمان هم به پیام رسان داخلی برویم.

وی همچنین در پاسخ به این که با توجه به موضوع دو تابعیتی یکی از معاونان سازمان حفاظت محیط زیست که اخیرا استعفا و از کشور خارج شده است، آیا در دولت دوتابعیتی داریم ، گفت: اطلاعی در این زمینه ندارم و باید از منبعی که اطلاع دارد، بپرسید .

وی افزود: دوتابعیتی در دولت نداریم و هر زمان متوجه این موضوع بشویم، سریعا اقدام خواهیم کرد .

رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به این که دولت چه برنامه ای برای امنیت اطلاعات مردم دارد ، گفت: رییس جمهوری از ابتدای دولت دوازدهم و زمانی که بنده وزیر بودم و همچنین وزیر اطلاعات همواره اعلام کرده که شعار آقای روحانی در سال 92 و 96 حقوق شهروندی و حفظ حریم خصوصی مردم است.

واعظی گفت: این موضوع نه در شبکه اجتماعی بلکه انواع اطلاعات افراد در تلفن ثابت وهمراه آنها مگر وجود ندارد، چه کسی از آنها حفاظت می کند و این بخش کوچکی است که از شبکه اجتماعی استفاده می کنید.

وی افزود: همه اطلاعات شهروندان می تواند در اختیار دولت باشد ولی به هیچ وجه اجازه نمی دهد نه خودش ونه جای دیگری دسترسی پیدا کند مگر از طریق مراجع قضایی .

رییس دفتر رییس جمهوری خاطرنشان کرد: نکته دیگر که مهم است فتوای رهبرمعظم انقلاب است که حفظ حریم خصوصی مردم بر همه واجب است وهیچ دستگاه و فردی در هر جایی که کار می کند اجازه این نقض را ندارد و اگر وقتی چنین نقضی را دیدیم، لازم است در دولت یا مجلس این موضوع را باز کنیم که برای همه قابل اجرا باشد.

واعظی خاطرنشان کرد: کسانی که به نوعی به این موضوع دامن می زنند که مردم به دولت بی اعتماد باشند یا در فضای شبکه های داخلی و فضای مجازی داخلی نباشند علاوه براین که دولت همواره در پنج سال گذشته بر حفظ حریم افراد تاکید کرده، فتوای رهبری کلام آخر است و رعایت آن بر همه کارمندان دولت و همه بخش های ناجا، قوه قضاییه و اطلاعات واجب است.

اسحاق جهانگیری هم با تلگرام خداحافظی کرد
معاون اول رئیس جمهور فعالیت کانال تلگرامی خود را متوقف کرد.

به گزارش همشهري آنلاين،در آخرین مطلب منتشر شده در کانال تلگرامی اسحاق جهانگیری آمده است: در چارچوب قوانین و مقررات کشور، از امروز در کانال تلگرامی معاون اوّل رئیس جمهور مطلبی منتشر نخواهد شد و از این پس انتشار اخبار برنامه های ایشان از طریق پیام رسان‌های داخلی صورت می‌گیرد که آدرس این صفحات به زودی اعلام خواهد شد.

«طریق بسمل شدن» محمود دولت آبادی پس از ۱۰ سال مجوز انتشار گرفت
محمود دولت‌آبادی از انتشار و عرضه رمان جدیدش با‌عنوان «طریق بسمل شدن» از سوی نشر چشمه خبر داد.
ایبنا نوشت: محمود دولت‌آبادی اظهار کرد: رمان «طریق بسمل شدن» را 10 سال پیش در دولت قبلی برای مجوز ارسال کردم که مجوز نگرفت؛ اما خوشبختانه این اثر بعد از گذشت 10 سال و با تغییراتی که روی آن انجام شد، بالاخره مجوز گرفت.

خالق «کلیدر» با اشاره به زمان انتشار این اثر گفت: «طریق بسمل شدن» از سوی نشر چشمه منتشر می‌شود و قرار است که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود. «طریق بسمل شدن» رمان کوتاهی است و فکر می‌کنم که تعداد صفحاتش کمتر از 150 صفحه باشد.

دولت آبادی در توضیح موضوع این اثر گفت: با توجه به اصلاحیه‌ها، رمان دوباره بازخوانی و تغییرات داده شده است. درباره موضوع کتاب توضیح نمی‌دهم؛ چرا که عادت به چنین کاری ندارم و ترجیح می‌دهم که مخاطب کتاب را بخواند اما در مجموع می‌توانم بگویم که رمان سکانسی از جنگ است.

نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز