فدریکا موگرینی: اتحادیه اروپا با کانال مالی جدید تحریم‌های ایران را دور می‌زند

Submitted on س., 09/25/2018 - 11:07

فدریکا موگرینی: اتحادیه اروپا با کانال مالی جدید تحریم‌های ایران را دور می‌زند
اتحادیه اروپا در فکر ایجاد "ساز و کاری ویژه" برای پرداخت‌های مربوط به صادارت و واردات ایران در مقابله با تحریم‌های آمریکاست. هدف اروپا نجات برجام و ترغیب شرکت‌های خارجی به تجارت با ایران است.
به گزارش دويچه وله، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید، این اتحادیه در فکر ایجاد یک کانال ویژه پرداخت مالی برای راحت‌کردن تجارت با ایران و دور زدن تحریم‌های آمریکاست.

به گزارش خبرگزاری آلمان، موگرینی دوشنبه ۲ مهر (۲۴ سپتامبر) بعد از دیدار با نمایندگان کشورهای بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه، آلمان و ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت، همه طرف‌ها در این زمینه که ایران به تعهداتش در توافق اتمی سال ۲۰۱۵ (برجام) عمل کرده اتفاق نظر داشتند.

او یادآور شد، ایجاد این کانال مالی جدید به شرکت‌ها‌، از جمله شرکت‌های درگیر صادرات نفت اجازه می‌دهد که بدون رویارو شدن با تحریم‌های آمریکا با ایران وارد داد و ستد شوند.

موگرینی گفت، هدف از این راهکار این است که کانالی برای "تراکنش مالی قانونی" با ایران ایجاد شود. این کانال امکان ادامه تجارت با ایران را برای شرکت‌های اروپایی فراهم می‌آورد. او نجات برجام را مطابق با "منافع بین‌المللی" نامید.

نشست وزیران خارجه ایران و گروه ۱+۴ شامگاه دوشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به ریاست فدریکا موگرینی برگزار شد.

در بیانیه پایانی این نشست وزرای خارجه بر تعهد کشورهای امضاکننده برجام به اجرای کامل این توافق و مسائلی همچون حفظ و ارتقای روابط گسترده‌تر اقتصادی با ایران و استمرار کانال‌های مؤثر مالی، تداوم صادرات نفت و میعانات گازی و محصولات نفتی و پتروشیمی تأکید کردند.

وزاری خارجه همچنین از پیشنهاد تأسیس یک "ساز و کار" و کانال مالی ویژه برای تسهیل پرداخت‌های مربوط به صادرات (از جمله نفت) و واردات ایران استقبال کردند.

آمریکا که در ماه مه سال جاری از برجام خارج شد در ماه اوت در اولین دور ایران را مورد تحریم قرار داد و شرکت‌های خارجی را از تجارت با ایران منع کرد. دومین دور تحریم‌ها قرار است در آبا‌ن‌ماه ‌(ماه نوامبر) به اجرا در بیاید. در این دور فروش نفت ایران هدف قرار خواهد گرفت.

آمریکا هشدار داده که خرید نفت از ایران را به صفر خواهد رساند. این کشور همچنین اعلام کرده که هدفش، نشستن بر سر میز مذاکره با ایران و رسیدن به توافقی است که برنامه موشکی ایران و رفتار این کشور در منطقه را نیز شامل شود.

نخستین بیانیه ظریف و موگرینی درباره برجام پس از خروج آمریکا
وزیر امور خارجه ایران و هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای نخستین بار پس از خروج آمریکا از برجام در بیانیه‌ای مشترک درباره حفظ توافق هسته‌ای و لزوم بهره‌مندی ایران از منافع اقتصادی آن تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، متن بیانیه مشترک وزیران خارجه دولت‌های عضو برجام که پس از نشست 2 مهرماه 1397 در مقر سازمان ملل متحد توسط محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی قرائت شد، به شرح زیر است:

1. نشست وزیران 1+4 (چین، فرانسه، آلمان، فدراسیون روسیه، انگلیس به اضافه نماینده عالی اتحادیه اروپا برای امور خارجی و امنیتی) و جمهوری اسلامی ایران، اعضای برنامه جامع اقدام مشترک، در 2 مهرماه 1397 در نیویورک برگزار شد. اعضا مسیرهای پیش رو برای تضمین اجرای کامل و موثر توافق هسته‌ای در تمامی ابعاد را بررسی کردند. آنها همچنین فرایند یافتن و عملیاتی کردن راهکارهای عملی برای مسایل ناشی از خروج یکجانبه ایالات متحده از این توافق و وضع مجدد تحریم‌هایی که وفق برجام و پیوست شماره دو آن رفع شده بود؛ موضوعی که عمیقا موجب تاسف است، را مورد مداقه قرار دادند.

2. نشست به ریاست خانم فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپایی و با حضور اعضای برجام در سطح وزرای خارجه برگزار شد.

3. اعضای برجام مجددا بر تعهد خود نسبت به اجرای کامل و موثر آن در کمال حسن نیت و در یک فضای سازنده تاکید کردند. آنها خاطرنشان کردند برجام یک عنصر کلیدی در ساختار جهانی عدم اشاعه بوده و یک دستاورد بسیار مهم در حوزه دیپلماسی چندجانبه می باشد که بر اساس قطعنامه 2231 با اتفاق آرا مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است.

4. اعضا تصدیق کردند همانطور که 12 گزارش پی‌در پی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید کرده است، ایران به اجرای کامل و موثر تعهدات هسته‌ای خود ادامه داده و بر ضرورت تداوم این عملکرد تاکید کردند. اعضا همچنان پروژه مدرن سازی رآکتور تحقیقاتی اراک به عنوان بخشی از برجام و طرح تبدیل تاسیسات فردو به یک مرکز هسته‌ای، فیزیک و فناوری را مورد حمایت قرار خواهند داد. اعضا همچنین مجددا حمایت خود را از پروژه‌هایی که در حوزه همکاری هسته‌ای صلح آمیز در چارچوب پیوست شماره سه برجام قرار دارند اعلام کردند.

5. اعضا اذعان کردند که در کنار اجرای تعهدات هسته‌ای از سوی ایران، رفع تحریم‌ها و از جمله برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله از آن، یک بخش حیاتی از برجام است.

6. اعضا بر اراده خود برای حمایت از آزادی فعالان اقتصادی در تعقیب کسب و کار مشروع با ایران، در تطابق کامل با قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل، تاکید کردند.

7. اعضا همچنین فعالیت‌های فشرده و پیشرفت‌های ماهوی که تاکنون صورت گرفته است، تشدید گفت‌وگوهای فنی، تلاش‌هایی که برای حفظ و تقویت روابط دوجانبه اقتصادی انجام می‌شود، بسیج منابع قابل توجه توسط همه اعضا، از جمله با کشورهای ثالث علاقمند برای حمایت از برجام و پیگیری به موقع و موثر عادی سازی روابط تجاری و بازرگانی با ایران را مورد توجه و تاکید قرار دادند.

8. در این زمینه، اعضا از به‌روزسانی «قانون انسداد» اتحادیه اروپا، و اعطای مجوز به بانک سرمایه‌گذاری اروپا برای اینکه ایران نیز واجد شرایط برای دریافت وام‌های خارجی محسوب شود و اینکه این به‌روزسانی در 16 مرداد اجرایی شده است، استقبال کردند.

9. اعضا تداوم تعهد خود به اهداف مندرج در بیانیه وزرای جلسه کمیسیون مشترک در 15 تیرماه 1397، به ویژه پیگیری اقدامات مشخص و موثر برای تضمین کانال‌های پرداخت با ایران و تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی را مجددا مورد تایید قرار دادند.

10. نظر به فوریت و ضرورت حصول به نتایج ملموس، اعضا از پیشنهادات عملی برای حفظ و توسعه کانال‌های پرداخت و به طور مشخص ابتکار تاسیس یک «ساز و کار ویژه» برای تسهیل پرداخت‌های مربوط به صادرات (شامل نفت) و واردات ایران که فعالان اقتصادی را در تعقیب تجارت مشروع با ایران مساعدت کرده و به آنها اطمینان مجدد می‌دهد، استقبال کردند. اعضا مجددا بر اراده قوی خود برای حمایت از فعالیت بیشتر برای عملیاتی کردن این «ساز و کار ویژه‌» در کنار تداوم تعامل با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تصریح کردند.

11. اعضا بر تصمیم خود برای حمایت از راهکارهای عملیاتی درخصوص موارد فوق تاکید و توافق کردند پیشرفت‌های حاصله را به دقت زیر نظر داشته باشند و جلسه کمیسیون مشترک را، از جمله در سطح وزیران، به نحو مقتضی برای پیشبرد تلاش‌های مشترک تشکیل دهند.

12. اعضای برجام خاطرنشان کردند این ابتکارها با هدف حفظ برجام صورت می‌گیرد که در جهت منافع بین‌المللی است.

واکنش سخنگوی وزارت بهداشت به حواشی دیدار وزیر با یک نانوا در فضای مجازی
واکنش سخنگوی وزارت بهداشت به حواشی دیدار وزیر با یک نانوا در فضای مجازی
سخنگوی وزارت بهداشت به حواشی شوخی وزیر بهداشت با یک نانوا در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها واکنش نشان داد.
به گزارش ایسنا، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری این هفته خود به برخی حواشی که درباره شوخی وزیر بهداشت با یکی از مردم در حاشیه سفرش منتشر شده، اشاره و اظهار کرد: دکتر هاشمی به عنوان یکی از بهترین چشم پزشکان دنیا و به عنوان یکی از دانشمندان یک درصد برتر جهان با انتخاب آقای رییس جمهور و رای بالای مجلس برای وزارت انتخاب شدند. در این دوره هم علی رغم عدم تمایل‌شان با اصراری که شد، وزارت را پذیرفتند.

وی افزود: وزیر بهداشت تاکنون ۳۸۰ سفر استانی داشتند و چند صد کیلومتر هم زمینی رفت و آمد کردند و تک تک با مردم و بیماران و کارکنان و افراد مختلف مواجهه پیدا می‌کنند. در همین هفته روزی ۱۴ تا ۱۶ ساعت بازدید داشتند و از یزد، اهواز و مشهد بازدید کرده و امروز هم به سمت قزوین می‌روند و آخر هفته هم به مدت چهار روز بازدید استانی دارند. متوجه نمی‌شوم برخی جریانات رسانه‌ای که از بیت‌المال و شبه بیت‌المال تغذیه می‌شوند؛ چرا می‌خواهند یک مدیر جهادی و فعال را یک مدیر بی‌تحرک و نشسته نشان دهند. باید توجه کرد که کار زیاد، درصد مواجهه با مردم را افزایش می‌دهد و با آنها شوخی هم می‌کنند، دکتر هاشمی با مردم شوخی می‌کنند تا آلام‌شان کم شده و حتی اگر مدیری کارش را انجام نداده باشد، همان‌جا برخورد می‌کند.

حریرچی همچنین گفت: اخبار بسیار مهمی در حوزه سلامت در کشور وجود دارد؛ به عنوان مثال متوسط شیوع سل در دنیا ۱۴۴ در هر ۱۰۰ هزار نفر است و حتی این عدد در برخی کشورهای همسایه ما ۲۸۰ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. این درحالیست که این میزان در ایران ۱۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما به این اخبار توجهی نمی‌شود. حال کافی است یک خبر منفی باشد، همه آن را منتشر می‌کنند. خود این نانوای شریف می‌گوید حرف وزیر شوخی بوده و از آن دلگیر نشدم، اما ببینید چقدر این خبر منعکس می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر رییس جمهور در سازمان ملل هستند و قرار است از ایران به عنوان پیشرفته‌ترین کشور در مبارزه با بیماری‌ها تقدیر و جایزه رسمی به رییس جمهور تقدیم شود. دکتر هاشمی هم به همین دلیل به عنوان یکی از ۲۰ کمیسیونر مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر در جهان انتخاب شده است. حال این خبر چقدر منتشر شد؟ رسانه‌ها اینقدر به اخبار منفی توجه نکنند، بویژه رسانه‌هایی که از بیت‌المال استفاده می‌کنند.

یارانه‌ای که دولت در بخش سلامت به مردم می‌دهد
وی درباره وضعیت پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت، گفت: طبق تعریف پرداختی از جیب مردم شامل هر نوع پرداختی است که در هنگام دریافت خدمات سلامت توسط خود مردم پرداخت می‌شود و شامل حق بیمه نیست. در سال‌های ۸۸ تا ۹۱ پرداختی از جیب مردم ۵۴ تا ۵۸ و به طور میانگین ۵۶ درصد بود. با اقداماتی که طی طرح تحول سلامت انجام شد، پرداختی از جیب مردم به ۳۸.۷ و ۳۸.۱ در سال‌های ۹۳ و ۹۴ کاهش یافت.

وی افزود: خبر بسیار مهم این است که با آماده شدن حساب‌های ملی سلامت مربوط به سال ۹۵، پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت در سال ۹۵ به ۳۵.۲ درصد کاهش پیدا کرده است که دستاورد بسیار مهمی محسوب می‌شود که با حمایت دولت و مجلس حاصل شده است.

وی با بیان اینکه کل هزینه‌های سلامت در سال ۹۵ اعم از هزینه‌های بستری، سرپایی، بهداشتی، درمانی و تشخیصی و دارویی و نیز اعم از هزینه‌های انجام شده در بخش دولتی و خصوصی و خیریه و غیره و نیز تامین شده توسط خود مردم و دولت و بیمه‌ها معادل ۱۱۴هزار و ۶۱۳ میلیارد تومان بوده است که ۳۵.۲ درصد آن یا ۴۰ هزار و ۳۴۳ میلیارد تومان آن از جیب مردم تامین شده است. با توجه به رقم متوسط ۵۶ درصدی پرداختی از جیب مردم در سال‌های قبل از اجرای طرح تحول، این عدد به معنی این است که در سال ۹۵ پرداختی از جیب مردم در مقایسه با درصد مشابه پرداختی چهار ساله مذکور، ۲۳ هزار و ۸۳۹ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.

حریرچی ادامه داد: اگر این رقم کاهش یافته را برای هریک از ۷۸ میلیون و ۱۶۶ هزار ایرانی در سال ۹۵ حساب کنیم، روشن می‌شود که هر یک نفر ایرانی در سال ۹۵ برابر ۳۰۵ هزار تومان کمتر از جیب در حوزه سلامت خرج کرده است بنابراین معادل ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان در ماه کمتر برای سلامت هزینه کرده است. به عبارت دیگر دولت و مجلس از طریق اجرای طرح تحول سلامت حدود ۵۶ درصدِ یارانه نقدی که ماهانه به حساب مردم واریز می‌شود، یارانه هدفمند در حوزه سلامت پرداخت کرده‌اند.

وی تاکید کرد: باید توجه کرد که طبق قانون برنامه ششم توسعه و در پایان این برنامه، پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت باید به زیر ۲۵ درصد کاهش یابد. با رسیدن به این رقم میزان زیادی از هزینه‌های کمرشکن و فقرزای سلامت به میزان قابل قبولی کاهش پیدا می‌کند. برای پیشرفت بیشتر در این زمینه، وزارت بهداشت علاوه بر سیاستگزاری و برنامه‌ریزی در مصرف بهینه منابع و ارتقای بهره‌وری، کماکان نیازمند همکاری بیشتر دولت و مجلس در تامین منابع و نیز اقدامات بیشتر بیمه‌ها برای کاهش و قطع رابطه مالی بیمار و پزشک است که این موضوع هم مورد درخواست جدی جامعه پزشکی و هم مورد درخواست مردم است.

ترامپ: با روحانی ملاقات ندارم
رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که برنامه‌ای برای ملاقات با رئیس‌جمهور ایران ندارد.
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ در توییتی نوشت:

«برخلاف درخواست‌ها، برنامه‌ای برای ملاقات حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران ندارم. شاید یک روزی در آینده با وی ملاقات کنم. مطمئنم که او مردی دوست‌داشتنی است.»

واکنش دادگستری تهران به خبر اجرای حکم اعدام مفسدان اقتصادی در میدان آزادی
رییس کل دادگستری استان تهران به اظهارات رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس که به نقل از سخنگوی قوه قضاییه خبر از اعدام مفسدان اقتصادی در میدان آزادی خبر داده بود واکنش نشان داد.
غلامحسین اسماعیلی در گفت وگو با ایسنا، در واکنش به سخنان امیر خجسته مبنی بر اینکه در جلسه‌ای که با سخنگوی قوه قضاییه داشته او از «اجرای حکم اعدام مفسدان اقتصادی در میدان آزادی توسط دستگاه قضایی» خبر داده، اظهار کرد: من از محتوای جلسه این دو بزرگوار اطلاعی ندارم که چه بوده و اگر نیازی باشد سخنگوی قوه قضاییه اطلاع رسانی خواهند کرد.

وی افزود: احکام این پرونده‌ها بعضاً صادر شده و بعضی دیگر در شرف صدور است، اما این احکام خصوصاً اگر حکم اعدامی صادر شود که البته من تا کنون اطلاعی از صدور حکم اعدام ندارم، این احکام اعدام قابل تجدید نظرخواهی در دیوان عالی کشور است و تا زمانی که فرجام خواهی توسط دیوان عالی کشور انجام نشده و حکم قطعیت پیدا نکرده نمی‌شود در ارتباط با ماهیت، وضعیت اجرا و همچنین در رابطه با محل اجرای حکم اظهار نظر کرد.

رییس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم به عنوان مرجع قضایی در این حوزه اطلاع رسانی کنیم بعد از قطعیت دادنامه این کار صورت خواهد گرفت که البته با توجه به برگزاری دادگاه های علنی و استجازه‌ای که انجام شده چه بسا احکام قبل از قطعیت هم اطلاع رسانی شود اما آنچه که ما در مورد اجرا بخواهیم سخن بگوییم موکول به قطعیت این احکام است.

اسماعیلی اضافه کرد: اگر حکمی صادر شده باشد که البته بنده اطلاع دقیقی در این رابطه ندارم، قطعاً این حکم در مورد احکام اعدام قابلیت فرجام خواهی در دیوان عالی کشور را دارد و بایستی آن زمان اعلام نظر کرد.

وی در پاسخ به این سوال که حکم کدام یک از پرونده‌های مفسدان اقتصادی صادر شده است گفت: در جلسه‌ای که داشتم خبر کلی این مطلب را دارم و هنوز از جزئیات این خبر اطلاع دقیق نگرفته‌ام و به لحاظ اهمیت پرونده های موضوع مفاسد اقتصادی اطلاع رسانی احکام صادره را معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه انجام خواهند داد.

منبع
hamshahrionline
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز