زمان بی حجابی سر رسیده است!

Submitted by marjan on س., 01/30/2018 - 22:06

مدتی است که تصاویری از زنان ایرانی بدون حجاب در اعتراض به حجاب اجباری و حمایت از آزادی پوشش در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های خارجی منتشر می‌شود.
ولی این سؤال مطرح است که تصور کنید از فردا زنان بدون حجاب در محافل حضور یابند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟!

۴ آرمان اولیه انقلاب از نظر مطهری | مشکل جامعه ما حجاب نیست
علی مطهری با برشمردن ۴ آرمان اولیه انقلاب گفت، مشکل امروز کشور حجاب نیست و ما هم قائل به سختگیری نیستیم
به گزارش ايسنا، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به حضور برخی زنان بدون حجاب در برخی معابر گفت: هیچ اجباری برای حجاب زنان در جامعه دیده نمی‌شود و بسیاری از آنان با هر وضعی که دوست دارند در جامعه حضور پیدا می‌کنند پس اجباری در کار نیست.

علی مطهری در جمع خبرنگاران پارلمانی ادامه داد: این‌که چهار نفر روسری خود را هوا می‌کنند، اتفاق مهمی نیست. اگر قرار بر مساله مهمی باشد باید پرسید که چرا دولت در رعایت حجاب نظارت کافی ندارد؟

وی در عین حال متذکر شد: مشکل امروز کشور حجاب نیست و بانوان کم و بیش حجاب را رعایت می‌کنند و ما هم قائل به سختگیری نیستیم.

نماینده مردم تهران در واکنش به مسائل مطرح شده در یک کانال تلگرامی معاند نیز گفت: مسائلی که مربوط به این کانال می‌شود باید توسط مقامات امنیتی و اطلاعاتی مورد رسیدگی قرار گیرد و باز و بسته شدن کانال‌های تلگرامی نیز وظیفه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است.

وی در عین حال تاکید کرد: برای ایجاد و فعال کردن پیام‌رسان‌های داخلی قانون وجود دارد و دولت باید جدی‌تر این مساله را فعال کند.

مطهری مهم‌ترین اولویت‌های نظام در دهه چهارم انقلاب را تحقق آرمان‌های اولیه انقلاب که شامل عدالت، استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، آزادی بیان و اندیشه، معنویت و اخلاق و به طور کلی پیاده کردن اسلام دانست.

دادستان کشور: اقدام دختر خیابان انقلاب، بچه‌گانه است
دادستان کل کشور با اشاره به اقدام دختری که در خیابان انقلاب، حجاب خود را نزد عموم برداشته است، گفت: این اقدام، یک حرکت بچه گانه است که ناگهان روسری را از سر خودش برمی دارد و برخی افراد هم انگار ماموریت دارند که از او فیلم بگیرند و در فضای مجازی منتشر کنند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمدجعفر منتظری در حاشیه گردهمایی مسئولان حقوقی و امور مجلس نیروی انتظامی در جمع خبرنگاران افزود: این امر جزئی است و در مجموعه 80میلیون نفری کشور ما شاهدیم که بانوان محجبه، با چادر یا حجاب تعریف شده و دارای پاکدامنی و عفاف لازم هستند و به خودشان اجازه این حرکات را نمی دهند.

منتظری تاکیدکرد: خانم ها توجه داشته باشند که در کشور ما، حجاب لازم است و کسانی که اعتقاد به اسلام دارند آن را رعایت می کنند و به آن ملتزم هستند و افراد دیگر هم باید بدانند که حفظ حجاب، رعایت قانون کشور ما است.

وی ادامه داد: کسی حق ورود به زندگی خصوصی افراد را ندارد اما باید توجه کرد در جامعه باید ملتزم به قوانین باشیم.

دادستان کل کشور گفت: به نظر من کسانی که این کارها را می کنند از روی نادانی و تحریک احساسات و القائاتی است که از خارج کشور، انجام می شود و این حرکات بچه گانه است؛ باید توجه داشته باشند که این حرکات تاثیری بر جامعه ما ندارد.

منتظری اضافه کرد: اگر کسی بی حجاب باشد، جرم است و از نظر قانونی باید تحت تعقیب قرار گیرد اما اعتقاد داریم که با تذکر باید فرد متنبه شود.

بازداشت ۲۹ نفر در کمپین «دختران خیابان انقلاب»
پلیس تهران از بازداشت ۲۹ نفر در کمپین «دختران خیابان انقلاب» خبر داد.
به گزارش مهر، پلیس تهران اعلام کرد که به دنبال فراخوان شبکه‌های ماهواره‌ای تحت عنوان چهارشنبه سفید ۲۹ نفر از فریب‌خوردگانی که در قالب این کمپین کشف حجاب کرده بودند توسط پلیس دستگیر شدند.

پلیس پایتخت همچنین اعلام کرد: ماموران پلیس که وظیفه حفظ و ارتقای امنیت اجتماعی را عهده دار هستند ضمن اشراف کلی بر فضای جامعه این فریب‌خوردگان را تحویل مراجع قضایی دادند.

فائزه هاشمى گفت: حجاب اجباری به پایه‌های دینی نظام ما ضربه می‌زند و اختیاری بودن حجاب، هیچ مناقاتی با نظام اسلامی ندارد و نباید این موضوع را با تمامیت نظام گره زد تا دیگر نتوان در باب آن تصمیمی اتخاذ کرد. از نظر من قانون باید به روز بوده و مقبولیت و کارایی داشته باشد. قانون وقتی کارآمدی خود را از دست می‌دهد، به آن اعتراض می‌شود. ما چهل سال است با مسئله حجاب اجباری مواجهیم و هرچه هم این امر از طرف جامعه مدنی در این سال ها مورد اعتراض قرار گرفت به آن بی توجهی شد. این مطالبه امروز جامعه است که نشان می‌دهد قانون کارآمدی خود را از دست داده است. این ماجرا درست مثل عدم اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌هاست که می‌بینیم در تقابل با آن، عده‌ای از زنان و دختران با قیافه‌های مردانه به استادیوم می‌روند.

اعظم جنگروی، دختر دیگر خیابان انقلاب: باید عمل کرد، شعار بس است

اعظم جنگروی، آخرین بانوئی که روز پنجشنبه ٢۶ بهمن / ١۵ فوریه در چهارراه خیابان انقلاب و وصال روسری خود را برای اعتراض به حجاب اجباری از سر برداشت

اعظم جنگروی، آخرین بانوئی که روز پنجشنبه ٢۶ بهمن / ١۵ فوریه در چهارراه خیابان انقلاب و وصال روسری خود را برای اعتراض به حجاب اجباری از سر برداشت و بر بالای چوبی به هوا بلند کرد در صفحۀ اینستاگرام خود اعلام کرد که این اقدام را «برای آزادی، برای إتمام تمام قوانین و مقرراتی که علیه زنان» وجو دارد انجام داده و «تمام عواقب کار» خود را نیز می پذیرد.

اعظم جنگروی (ازی) پیش از ایستادن بر بالای پست برق در برابری قنادی فرانسه در خیابان وصال در صفحۀ اینستاگرام خود نوشت که فعالیت های سیاسی را به امید اصلاحات «در حزب مجمع زنان اصلاح طلب و حزب کارگزارن» آغاز کرده، اما اینک خسته شده و از آنجا که «باید عمل کرد، شعار بس است» این کار را انجام می دهد.

وی که ٣۵ ساله و دارای مدرک کارشناسی ارشد درهوش مصنوعی و رباتیک است، تاکید می‌کند که این حرکت او «به هیچ سازمان یا گروه یا فردی چه در داخل و چه در خارج ازایران مربوط نمی‌شود». او نوشته است «من این کار را برای مقابله با حجاب اجباری انجام دادم» و می افزاید «بگذارید خودمان حجابمان را انتخاب کنیم، من به عنوان یک فرد، حق انتخاب دارم...»

بر اساس فیلم‌هائی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، به رغم مقاومت و حمایت مردمی که گرداگرد او جمع شده‌اند، ماموران او را با خشونت به پائین کشیده و بازداشت کرده‌اند. با این حال در باره دستگیری او تا کنون هیچ خبر رسمی منتشر نشده است.

جنبشی که به نام دختران خیابان انقلاب شهرت یافت در ۶ دی سال جاری هنگامی آغاز شد که دختر جوانی به نام ویدا موحد در همین محل روسری سفید خود را بر بالای چوبی افراشت. وی همان زمان دستگیر شد و ٣١ روز در بند بسر برد. او روز ٧ بهمن آزادی خود را بازیافت.

در روزهای پس از ٩ بهمن شمار بسیار دیگری از زنان در تهران و برخی دیگر شهرها به همان شیوه روسری از سر برگرفتند و بگفتۀ مقامات انتظامی تهران تا روز ١١ بهمن ٢٩ نفر به همین اتهام بازداشت شدند. دادستان تهران نیز همان روز این اقدام زنان را به «القائات دشمن» نسبت داد.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییۀ جمهوری اسلامی ایران، نیز در این باره از سه گروه سخن گفت که بگفتۀ وی «گروهی فریب خورده بودند و اعمال کودکانه انجام دادند، گروهی مواد مخدر صنعتی مصرف کرده بودند و گروه دیگری به صورت باندی و سازماندهی شده به این کار اقدام کردند».

این حرکت اعتراضی به صورت گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های بین المللی بازتاب یافت و موجب اعلام همبستگی از سوی انجمن‌های مدافع حقوق زنان در بسیاری از کشورهای جهان شد.

نسرین ستوده: شاپرک شجری‌زاده که به سبب اعتراض به حجاب اجباری بازداشت شد، بگفتۀ خود مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌است
شاپرک شجری‌زاده، که چهارشنبه ٢ اسفند/ ٢١ فوریه ٢٠۱٨ برای اعتراض به حجاب اجباری روسری خود را از سربرداشت، بگفتۀ خود در بازداشت مورد ضرب و شتم قرار دارد.

"شاپرک شجری‌زاده"، بانوئی که در ایران برای اعتراض به حجاب اجباری، چهارشنبه ٢ اسفند/ ٢١ فوریه روسری خود را از سربرداشت، بگفتۀ خود در بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. وی که همان روز در قیطریۀ تهران بازداشت شد مادر فرزندی خردسال است.

شاپرک شجری‌زاده بنوشتۀ خواهر خود فردی «آرام، پیگیر و از زندگی دوگانه بیزار است» و همواره «به حجاب اجباری اعتراض» داشته است.

شاپرک شجری‌زاده بگفتۀ نسرین ستوده، حقوقدان و وکیل‌ مدافع وی، «همۀ مسائل را از قبل پیش‌بینی کرده بود». او حدود دو هفته پیش از افراشتن شال سفید بر بالای چوب و بازداشت پس از آن بدفتر نسرین ستوده مراجعه و از وی خواسته بود وکالت او را «در صورت بازداشت بر عهده بگیرد».

نسرین ستوده می‌گوید: «در آن زمان [خانم شاپرک شجری زاده] پیاپی از طریق صفحات مجازی مورد تهدید قرار می‌گرفتند و به همین دلیل طبعاً نگران بودند».

شاپرک شجری‌زاده که چهارشنبه، در پی اعتراض خود به حجاب اجباری دستگیر گردید، بگفتۀ نسرین ستوده «در مراجعات خانواده به آنان اظهار کرده که در بازداشتگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفته و از برخی سخنان مأموران چنین دریافته که پروندۀ او قرار است به دادسرای امنیت ارجاع شود».

نسرین ستوده در بارۀ خانم جوان دیگری که روز ٣ اسفند در خیابان انقلاب روسری از سر برداشت، می‌گوید: «شاهدان عینی [به وی] اظهار کرده‌اند که آن خانم پس از اینکه بطرز وحشیانه‌ای توسط پلیس به زمین پرت می‌شود، بازداشت شده است».

نسرین ستوده می‌گوید در این زمینه «من اولاً نسبت به ضرب و شتم زنانی که جز آزادی پوشش چیز دیگری را درخواست نکرده‌اند هشدار می‌دهم و ثانیاً [اعلام می‌کنم] که «سوء استفادۀ مقامات در زمان بازداشت و جرح و ضرب قطعاً تخلف جزائی محسوب می‌شود و قابل تعقیب است».
وی [بنا بر وظیفۀ حرفه‌ای خود] در این زمینه هشدار می‌دهد و یادآوری می‌کند که «حق شکایت کسانی که با آنان در دورۀ بازداشت چنین رفتاری صورت گیرد، محفوظ است».

جنبش چهارشنبه سفید و زنان خیابان انقلاب از هفته‌ها پیش یکی از موضوعات مورد توجه جامعۀ مدنی در ایران و نیز گفتگوهای فراوان بر روی شبکه‌های اجتماعی است.

نگاه ما به حجاب مجرمانه نیست | بررسی موضوع حجاب در شورای اجتماعی
وزیر کشور با تاکید بر اینکه نگاه ما به حجاب مجرمانه نیست، گفت: موضوع جلسه بعدی شورای اجتماعی کشور حجاب خواهد بود. در این جلسه دنبال ارائه گزارش‌های تحلیلی و علت شناسانه در زمینه حجاب هستیم.
به گزارش ایسنا عبدالرضا رحمانی فضلی در نود هشتمین جلسه شورای اجتماعی کشور که با موضوع بررسی آخرین وضعیت زنان سرپرست خانوار و بررسی پیش‌نویس آیین‌نامه پیوست اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: باید توجه کنیم که جامعه ما یک جامعه متدین و علمای ما مورد توجه هستند. آنان اخیرا نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی درحوزه حجاب داشتند البته این نگرانی همه ما است چون دلایل اجتماعی یک جامعه متدین باید طبق آموزه‌های دینی و قوانین مربوط به آن جامعه باشد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر تحولات اجتماعی و تغییر در سبک زندگی باعث ایجاد سرعت در تحولات مربوط به مظاهر اجتماعی به ویژه در حجاب شده است که ما هم متولی آن هستیم و باید پیش‌بینی‌ها و اقدامات لازم و هم ارزیابی و تحلیل درست از جامعه در این زمینه داشته باشیم.

وزیر کشور در ادامه گفت: وزارت کشور به این موضوعات ورود می‌کند اما ورود ما به عنوان بخشی از دولت ختم مسئله محسوب نمی‌شود و نگاه ما به بحث حجاب یک نگاه مجرمانه و جرم‌انگارانه نیست بلکه از نظر ما حجاب یک مسئله فرهنگی است و باید به آن با حساسیت پرداخته شود.

رحمانی فضلی با اشاره به تشکیل جلسه شورای اجتماعی کشور در دو هفته آتی اظهار کرد: تقاضا می‌کنم در جلسه بعدی به مطالعات دقیقی که پیش از این روی بحث حجاب انجام شده، پرداخته شود.

وزیر کشور تاکید کرد: گزارش‌های تحلیلی و علت‌شناسانه و راه حل‌های قابل اجرا در این حوزه باید ارائه شود. این راه‌حل‌ها لزوما نباید ختم به نیروی انتظامی شود چون اینها برای مواقع اضطرار است و نمی توانیم برای هر موضوعی مقابل افراد بایستیم.

وی افزود: در چنین موضوعاتی نیروی انتظامی و قوه قضاییه به‌تنهایی کافی نیست و در این موضوعات مردم و مشارکت مردمی باید محور اصلی قرار گیرد.

وزیر کشور در ادامه اظهار کرد: ۹۴ درصد مردم ایران متدین و معتقد به حجاب هستند بنابراین باید بدانیم چطور برخورد کنیم که مظاهر عینی آن جلوه بیشتری داشته باشد.

رحمانی فضلی در ادامه اظهار کرد: بهتر است در جلسات شورای اجتماعی به جای ارائه گزارش اقدامات، به راه حل‌ها و اینکه چه کار باید بکنیم؛ پرداخته شود. همه اعضا نیز نظرات خود را صادقانه و روشن در این زمینه اعلام کنند. حتی اگر نظرات متفاوت باشد هم هیچ اشکالی ندارد چون ممکن است نظرات متفاوت ما را به راه حل های متفاوت برساند.

وزیر کشور در پایان با بیان اینکه موضوع جلسه بعدی حجاب خواهد بود، تاکید کرد: موضوع اصلی این است که از حجاب به عنوان یک امر دینی حمایت و صیانت کنیم.

چرا زنان طغیان کردند و یکباره با اصل حجاب مخالفت کردند؟آیا سر کردن نیم متر پارچه واقعا آزاری برای حضور زنان در جامعه و زندگی آنها می باشد؟
من فکر می کنم همانطور که زنان ۴۰ سال حجاب را بر سر گذاشتند و اعتراضی به صورت امروزی نکردند دال بر این حقیقت است که مسئله ی زنان ما بر سر کردن روسری نیست و همانطور که میدانیم زنان با روسری های شل در جامعه هستند و گاها تمامی موهای آنها پیداست پس مسئله شاید پوشش به تنهایی نباشد.
مسئله اینست که حقوق زنان در جامعه پایمال می شود. در جامعه ای که مردان همه کاره ی اجتماع هستند و به حکم قانون می توانند دو یا چند زن بگیرند و حق طلاق دارند و
اجازه ی خروج از کشور در دست آنهاست یعنی زن در دست مرد اسیراست.زنی که خود بیش از همه ی مردان اقتدار دارد و حتی بهتر از مردان در کار و مدیریت موفق است باید چشمش به دست شوهرش باشد که آیا اجازه ی خروج مرا برای کنفرانس خارج از کشور امضاء می کند؟ آیا می توانم منی که در یک رشته ی ورزشی قهرمان شده ام برای مسابقه از کشور خارج شوم؟ این اسارتی است که زنان به آن اعتراض دارند و این قانون است که زنان به آن اعتراض دارند.اگرنه که این نیم متر پارچه سال ها بر سر آنان بوده است و دم بر نیاورده اند.
خوشحال می شم که نظر شما هم بدانم.
ممنونم
مرجان

Most viewed topics today