تحلیل بیانات ۱۴۰۳| توصیه‌های مدیریتی مقام معظم رهبری

Submitted on ی., 04/27/2025 - 04:35

گروه امام و رهبری خبرگزاری تسنیم ـ جعفر درونه: جمهوری اسلامی به عنوان پدیده‌ای نو در نظام‌سازی سیاسی مبتنی بر اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و اله باید هم در محتوا و به تعبیری نرم‌افزار حکمرانی و هم در ساختار و هم در رفتار و عملکرد کارگزارانش نمود و عینیت پیدا کند. اگر معتقد باشیم ـ که هستیم ـ حفظ نظام از اوجب واجبات است، باید جمهوری اسلامی  در صورت و سیرت صبغه انقلابی و اسلامی خودش را حفظ کند و همه اجزایش مخصوصا صورت و سیرت کارگزارانش در تراز انقلاب اسلامی باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات سال گذشته نسبت به این که مبادا کارگزاران نظام از این امر غفلت کنند، در بیانی هشدار‌گونه فرمودند: «اگر چنانچه همان وضعی را، همان کاری را، همان راهی را که مدیران دوران طاغوت انجام می‌دادند، ما هم به‌تدریج به همان سمت برویم، این جرمِ خیلی بزرگی است؛ این آیه این را می‌گوید. فَاستَمتَعوا بِخَلاقِهِم؛ آنهایی که قبل از شما بودند، نصیب و بهره‌ای برای خودشان فرض کردند، آن نصیب و بهره را بردند. فَاستَمتَعتُم بِخَلاقِکُم؛ شما هم برای خودتان یک نصیب و بهره‌ای فرض کردید، شما هم آن بهره را برداشتید. کَمَا استَمتَعَ الَّذینَ مِن قَبلِکُم بِخَلاقِهِم؛ شما هم مثل آنها عمل کردید. وَ خُضتُم کَالَّذی خاضوا؛ همان راهی که آنها رفتند، شما هم رفتید. این[طور] اگر بشود، خیلی مایه‌ی نگرانی است؛ خسارت بی‌نظیری است چنین چیزی اگر پیش بیاید. البتّه خدای متعال، لطفش و فضلش و هدایتش نگذاشته تاکنون جمهوری اسلامی به یک چنین وضعی دچار بشود، امّا باید بترسیم، باید مراقب باشیم.»(18/12/ 1403)

حضرت‌ آیت‌الله خامنه‌ای برای جلوگیری از دچار شدن کارگزاران نظام به سبک زندگی طاغوتی در سال گذشته به مناسبت‌های مختلف توصیه‌ها و تذکرات مدیریتی ارزشمندی به مسئولان و کارگزاران نظام بیان فرمودند که در آیینه این بیانات می‌توان سیمای کارگزار تراز در انقلاب اسلامی را مشاهده کرد. از جمله در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم در تاریخ  1403/04/31 به برخی از این خصوصیات و ویژگی‌ها بدین شرح اشاره کردند: «چه کسی می‌خواهد میدان‌دار باشد؟ آن کسی را باید میدان‌دار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدیّن» باشد، از بُن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و به نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخص‌های مهم است. به آنهایی که افق به نظرشان تاریک است و [معتقدند] کاری نمی‌شود کرد، نمی‌شود مسئولیّت‌های اساسی و کلیدی داد. «تشرّع»، متشرّع بودن، یکی از معیارهای مهم است. «اشتهار به پاک‌دستی و صداقت» یک معیار است. این معیارها باید رعایت بشود؛ هم رئیس‌جمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند؛ یعنی شما یک مسئولیّت مشترک دارید در انتخاب مسئولین کشور. «سابقه‌ی سوء» نداشته باشند؛ این یک معیار است. «نگرش ملّی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و مانند اینها نشوند، نگاه ملّی به کشور داشته باشند. «کارآمد» باشند. اینها را با تحقیق [می‌شود فهمید]. البتّه کارآمدی را غالباً بعد از اشتغال به کار می‌شود فهمید، امّا با تحقیق، با نگاه کردن به سوابق، با شنیدن حرف‌ها می‌شود کارآمدی را هم تشخیص داد. اینها لازم است.»

با توجه به اهمیت تذکارها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی به کارگزاران در بیانات سال گذشته، در این یادداشت فهرستی از مهم‌ترین تذکرات و توصیه‌های اخلاقی و مدیریتی ایشان که باید توسط کارگزاران نظام مورد توجه قرار گیرد مورد اشاره قرار گرفته است که می‌توان از آن به عنوان «رهنامه مدیران تراز انقلاب اسلامی» در کشور یاد کرد.

الف) توصیه‌های اخلاقی

ب) توصیه‌های مدیریتی و عملکردی

به گزارش گروه امام و رهبری خبرگزاری تسنیم؛ از سلسله یادداشت‌های تحلیل بیانات رهبر انقلاب در سال 1403 عناوین زیر منتشر شده است:

انتهای پیام/

منبع
tasnim
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز