شاخک‌های ویروس کرونای دلتا سلول‌ها را به می‌چسباند و سریعتر آنها را آلوده می‌کند

Submitted on ی., 06/27/2021 - 19:49

شاخک‌های ویروس کرونای دلتا سلول‌ها را به می‌چسباند و سریعتر آنها را آلوده می‌کند
پژوهشگران آلمانی می‌گویند پروتئین‌های شاخکی یا گل‌میخی در گونه دلتای کروناویروس نسبت به پروتئین شاخکی گونه اصلی ویروس بهتر می‌توانند به درون سلول‌های ریوی راه یابند و این سلول‌ها را به هم می‌چسبانند.

به نقل از رویترز مارکوس هافمن از دانشگاه جرج آگوست در شهر گوتینگن آلمان که یکی از نویسندگان مقاله‌ای در این باره است که پیش از داوری همتا در سایت bioRxiv منتشر شده است، گفت: «انتشار از طریق اتصال‌های ایجاد شده میان سلول‌ها به ویروس امکان می‌دهد با سرعت بیشتری در فرد دچار عفونت انتشار پیدا کند و تا حدودی از دید دستگاه ایمنی پنهان بماند.»

هافمن افزود: «برای مثال، اگر سلولی با گونه دلتای کروناویروس آلوده شده است، (بوسیله پروتئین شاخکی) مجبور شود که با سلول مجاور که دچار عفونت نیست،‌ پیوند یابد، در چنین وضعیتی ویروس‌ها می‌توانند بسیار سریع‌تر وارد سلول غیرآلوده شود» تا هنگامی ذرات ویروس مجبور باشند، ابتدا از سلول آلوده به بیرون آزاد شوند و بعد به وارد سلول‌های غیرآلوده مجاور شوند.»

به گفته هافمن، انتشار ویروس از طریق اتصال سلول به سلول خطر مواجهه آن را هم با سلول‌های دستگاه ایمنی که ممکن است به آن حمله و آن را غیرفعال کنند، کم می‌کند.

به گفته این پژوهشگران این «مهارت‌ها» ممکن است گونه دلتای کروناویروس را که برای نخستین بار در هند شناسایی شد و اکنون به طور گسترده‌ای در بسیاری از کشورها در حال چرخش است- واگیرتر از گونه‌های دیگر و بیماری ناشی از آن را شدیدتر کند. این پژوهشگران همچنین دریافتند که گرچه گونه دلتای کروناویروس می‌تواند تاحدی از آنتی‌بادی‌ها یا پادتن‌های تولید شده بوسیله دستگاه ایمنی بگریزد، به طور کامل نسبت به آنها مقاوم نیست.

هافمن گفت: «ممکن است گونه دلتا بتواند حتی افرادی را که واکسن زده‌اند (به خصوص آنهایی که تا آن هنگام فقط یک دوز از دوز واکسن را تزریق کرده‌اند) دچار عفونت کند، اما واکسیناسیون همچنان در پیشگیری از بیماری شدید بسیار موثر است.»

کرونا با گونه دلتا باز می‌گردد|افزایش موارد عفونت باعث اعمال دوباره محدودیت‌های شدیدتر در کشورها شده است
مسکو بالاترین میزان تلفات ناشی از کووید-۱۹ در میان شهرهای روسیه را ثبت کرده است، و شیوع گونه بسیار واگیر دلتا باعث محدودیت‌های سخت‌تر در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه شده است.

به نقل از گاردین واکسیناسیون باعث کاهش شمار عفوت‌ها در بسیاری از کشورهای ثروتمند شده است و محدودیت‌ها در آمریکا و بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا همچنان در حال کاهش است، اما کارشناسان هشدار می‌دهند ظهور این گونه با انتشار سریع به معنای آن است که گرچه سرعت پاندمی کرونا در سطح جهان کاهش یافته است- اما هنوز تا پایان آن راهی طولانی باقی مانده است.

سازمان جهانی بهداشت در این آخرین هفته کمترین شمار موارد کرونا در سطح جهان از ماه فوریه (اسفند) تاکنون ثبت کرد، اما هشدار داد که گونه دلتا که اکنون در ۹۲ کشور حضور دارد، باعث ایجاد موجود جدید مرگبار بیماری در کشورهایی از اندونزی تا روسیه شده است.

مسکو روز یکشنبه شمار بی‌سابقه ۱۴۴ مورد مرگ ناشی از کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت را گزارش کرد که به دنبال اوج گرفتن موارد جدید بیماری در سراسر این کشور رخ می‌دهد. سرگئی سوبیانین، شهردار پایتخت روسیه هشدار داد که «تنها راه حل واکسیناسیون سریع و گسترده است.»

همزمان در اغلب کشورهای اروپایی، کاهش عفونت‌ها، بستری‌شدن‌ها و مرگ‌های ناشی از کرونا به حدی بی‌سابقه از تابستان گذشته ادامه یافت و چندین دولت همگام پیشرفت کارزار واکسیناسیون عمومی محدودیت‌ها را کاهش دادند.

اما یک منطقه اروپا که به خصوص درگیر گونه دلتا ویروس کرونا شده است، لیسبون پایتخت پرتغال است که مقامات می‌گویند این گونه بیش از ۷۰ درصد موارد عفونت در این شهر و ۵۱ درصد موارد عفونت در کل کشور را تشکیل می‌دهد. پرتغال در آخر هفته مقررات سخت‌تری را اعمال کرد و رستوران‌ها در شهرهای لیسبون و آلبوفریا- یک قطب گردشگری در جنوب پرتغال- مجبور به بستن زوهنگام‌تر شدند. حدود ۳۰ درصد جمعیت پرتغال تا به حال کاملا واکسینه شده‌اند.

سایر مناطق گردشگر پرطرفدار اروپا هم ممکن است چنین وضعیتی پیدا کنند. کارشناسان بهداشتی هشدار داده‌اند که گونا دلتا تا میانه ماه اوت (مرداد) در یونان به گونه غالب کرونا بدل خواهد شد و هشدار داده‌اند قرنطینه‌های محلی سختگیرانه ممکن است در طول تابستان در مناطق با پوشش پایین واکسیناسیون که دچار اوج‌گیری کرونا می‌شوند، لازم باشد.

در آن سوی اروپا، اندونزی بدترین وضعیت را از لحاظ شیوع کرونا در آسیای جنوب شرقی دارد و شمار موارد روزانه عفونت در آن به بیش از ۲۱۰۰۰ رسیده است و بیمارستان‌ها در جاکارتا، پایتخت این کشور و سایر شهر پس از میلیون‌ها مسافرت در پایان ماه رمضان اکنون مملو از بیمار شده‌اند.

در کشورهای دیگر این منطقه هم اوج‌گیری کرونا در حد کمتر دیده می‌شود: تایلند روز یکشنبه اعلام کرد کنترل‌های سخت در رستوران‌ها، محل‌های ساخت‌وساز و گردهمایی‌ها از روز دوشنبه دوباره برقرار خواهد شد تا موجی از عفونت‌ها را که از کلوب‌های لوکس در پایتخت شروع شده است، مهار شود.

محی‌الدین یاسین، نخست‌وزیر کشور مالزی در همسایگی تایلند نیز اعلام کرد که قرنطینه یک ماهه سراسری تا اطلاع ثانوی ادامه می‌یابد و بنگلادش نیز اعلام کرد از روز دوشنبه قرنطینه جدید در سراسر این کشور اعمال خواهد شد.

در هند نیز در میانه نگرانی‌ها درباره شیوع گونه دلتا در برخی از ایالت‌ها، نهاندرا مودی، نخست‌وزیر از ۹۴۰ میلیون نفر جمعیت بزرگسال این کشور خواست بر تردیدهای خود فائق آیند و هر چه زودتر خودشان را واکسینه کنند.

در استرالیا، رستوران‌ها و کافه‌ها در روز یکشنبه بسته شدند و ۵ میلیون نفر در این کشور قرنطینه‌ای دوهفته‌ای را برای مهار شیوع گونه دلتا که شمار موارد عفونت آن از میانه ماه ژوئن (خرداد) تا کنون به بیش از ۱۱۰ مورد رسیده است.

منبع
torontoPersians
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز