در جریان سفر اخیرش به پاریس برای ملاقات با برخی سناتورهای فرانسوی، رضا پهلوی، با شماری از جراید و رسانههای این کشور از جمله هفتهنامههای "لوپوئن" و "اکسپرس" نیز دربارۀ آیندۀ سیاسی ایران پس از سقوط رژیم جمهوری اسلامی و نقش خود در این میان گفتگو کرده است. خبرنگار "لوپوئن"، "لوک دو بروشه"، در مصاحبۀ اختصاصی خود با رضا پهلوی از او به عنوان فردی مصمم یاد کرده که قصد دارد به جانشین نظام اسلامی ایران تجسم ببخشد. خبرنگار "لوپوئن" نقش رضا پهلوی را در تلاشهای جاری اپوزیسیون ایران برای اتحاد و تدوین منشوری مشترک به این منظور کلیدی توصیف کرده و با استناد به برخی نظرسنجیها در میان ایرانیان داخل و خارج از کشور او را محبوبترین شخصیت مخالف نظام اسلامی تهران توصیف کرده است.
رضا پهلوی در گفتگوی خود با "لوپوئن" گفته است که ایران وارد یک مرحلۀ انقلابی شده است به طوری که حتا برخی اصلاحطلبان گذشته دیگر به تغییر رژیم اسلامی از طریق اصلاحات باور ندارند. به گفتۀ رضا پهلوی ریزش نیروهای رژیم ایران از هماکنون آغاز شده است و حکومت اسلامی بیش از پیش منزوی است مضاف برای این که برای اولین بار در تاریخ جهانی انقلابی در ایران به رهبری زنان آغاز شده است. رضا پهلوی در ادامه افزوده است که نظام آیندۀ ایران دموکراتیک و مبتنی بر ارادۀ مردم و ارزشهای حقوق بشر خواهد بود و مبارزه تا سرنگونی رژیم از رمق افتادۀ روحانیون ادامه خواهد داشت.
رضا پهلوی در عین حال تأکید کرده است که پیروزی تمام جنبشهای آزادیبخش نیازمند حمایت بینالمللی است و یکی از شروط مهم و تعیینکنندۀ پیروزی انقلاب ایران این است که قدرتهای غربی تنها به اعمال تحریمها بسنده نکنند و راهبرد حمایت حداکثری از مخالفان جمهوری اسلامی را در پیش بگیرند. رضا پهلوی تأکید کرده است که تحریمها به خودی خود بی معنا است اگر هدف نهایی تغییر رژیم در ایران نباشد.
در این چارچوب رضا پهلوی بار دیگر از اروپا خواسته است که سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار بدهد. او گفته است که این اقدام نه فقط پیام بسیار محکمی به رژیم اسلامی میرساند (زیرا بقای خامنهای به "مافیای نظامی" سپاه پاسداران متکی است)، بلکه به مردم ایران نیز نشان خواهد داد که رژیم اسلامی چنانکه ادعا میکند شکستناپذیر نیست. چنین تدبیری به گمان رضا پهلوی آغاز پایان حکومت اسلامی در ایران خواهد بود.
رضا پهلوی خواستار حمایت مالی و تکنولوژیک اروپا از مردم ایران شده است. او گفته است که اروپا میتواند دسترسی ایرانیان را به اینترنت بدون سانسور تسهیل کند و از محل داراییهای مسدود شدۀ ایران که متعلق به مردم این کشور است صندوق ویژهای جهت حمایت مالی از کارگران اعتصابی ایران تشکیل بدهد.
او گفته است که در همکاری با بسیاری از افراد بانفوذ و نمایندگان سیاسی مخالفان نظام اسلامی میکوشد خلاء بعد از سقوط نظام اسلامی را پُر کند و برای این منظور گروهی برای تدوین منشور مشترک اپوزیسیون تشکیل شده که هدفش ایجاد سازوکار هماهنگی میان مخالفان نظام اسلامی است. رضا پهلوی سپس گفته است که هدف او تسهیل گذار مسالمتآمیز به یک دموکراسی کثرتگرا و لائیک است و نوع نظام سیاسی جایگزین را مردم با تشکیل یک مجلس مؤسسان و برگزاری یک همهپرسی آزاد تعیین خواهند کرد.
در مصاحبۀ جداگانه با هفتهنامۀ "اکسپرس" رضا پهلوی نقش خود را در تحولات جاری ایران مهم دانسته به این خاطر که او معتقد است که سرمایۀ سیاسی وی بیش از دیگران است. وی گفته است که میخواهد با اتخاذ بیشترین تدابیر فروپاشی کنترل شدۀ رژیم اسلامی و سپس دورۀ گذار به نظم جدید را هدایت کند.
در قیاس با هفتهنامۀ "لوپوئن"، هفتۀ نامۀ اکسپرس نوشته است که رضا پهلوی از حمایت یکدست تمام گرایشهای اپوزیسیون ایران برخوردار نیست. بسیاری او را به دلیل مواضع دوپهلویش دربارۀ جنایات صورت گرفته در زمان حکومت پدرش و به ویژه اقتدارگرایی او ملامت میکنند. به نوشتۀ "اکسپرس"، رضا پهلوی در واکنش به این دست انتقادها میگوید که او مایل است به جای گذشته دربارۀ آینده صحبت کند. ولیعهد پیشین ایران سپس تصریح کرده است که در دورۀ پدر او آزادسازی محدود بود، اما زمانه عوض شده است به طوری که برخی از کسانی که در سرنگون شدن پدر وی نقش داشتند امروز معتقدند که نظام گذشته نه به انقلاب، که به اصلاح نیاز داشت.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید