یکی از این منابع که نامش فاش نشده گفته است که تا امروز، تنها راه دستیابی به الکل برای نمایندگان کشورهای خارجی از طریق «چمدان دیپلماتیک» بوده است. منظور بستههایی است که بدون نظارت گمرکی مستقیماً توسط وزارت امور خارجه به سفارتخانهها و نمایندگیهای خارجی ارسال میشود.
در عربستان مصرف الکل همچنان غیرقانونی است و ممکن است به جرائم نقدی، زندان یا شلاق منتهی شود. اما از زمانی که محمد بن سلمان ادارۀ کشور را به دست گرفته و به ویژه از وقتی که عربستان به میزبانی و برگزاری رویدادهای بزرگ ورزشی یا نمایشگاههای بینالمللی تمایل پیدا کرده، موضوع مصرف و فروش مشروبات الکلی با تساهل بیشتری مطرح میشود. قرار است عربستان در سال ۲٠۳۴ میزبان جام جهانی فوتبال باشد.
پیش از این، صحبت فروش الکل در فروشگاههای معاف از گمرک فرودگاهها (Duty free) شنیده شده بود، اما این تصمیم به مرحلۀ اجرا نرسید.
اما در حالی که خبرهای غیررسمی در مورد قانونی شدن فروش الکل منتشر شده، دولت سعودی رسماً اعلام کرد که «مقررات جدیدی را برای مقابله با تجارت غیرقانونی (قاچاق) کالاها، از جمله مشروبات الکلی، به نمایندگیهای خود در خارج از کشور» ابلاغ کرده است. این مقررات از جمله مقدار دقیق مشروبات الکلی مجاز هنگام ورود به کشور را برای دیپلماتها مشخص میکند، با این هدف که از مبادلۀ غیرقانونی این محصولات در داخل کشور جلوگیری نماید.
فعلاً به غیر از نمایندگیهای کشورهای خارجی در هیچ محل دیگری در عربستان مصرف الکل مجاز نیست. در این وضعیت برخی مردم به تولید خانگی رو آوردهاند و برخی دیگر نیز به بازار سیاه و شبکههای قاچاق. خبرگزاری فرانسه مینویسد که معمولاً در آستانۀ سال نو میلادی، قیمت یک بطر ویسکی قاچاق به چند صد دلار میرسد.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید