ممنوع شدن انتشار تبلیغات ضد واکسیناسیون توسط فیسبوک

Submitted on جمعه, 10/16/2020 - 01:34

روز سه شنبه، شرکت فیسبوک اعلام کرد بر اساس یک سیاست جهانی جدید، منتشر کردن تبلیغاتی که باعث دلسرد شدن افراد از زدن واکسن شود ممنوع است.

کانگ شین جین، رئیس بهداشت و راب لیترن، رئیس مدیریت محصولات شرکت فیسبوک عنوان کردند اگر تبلیغی شخصی را از واکسن زدن منصرف کند، از طرف ما رد خواهد شد.

حذف تبلیغات ضد واکسن توسط فیس بوک ، پس از سیاست‌های اخیر فیسبوک به منظور حذف محتوا‎های مشکل ساز از پلتفرم‎های خود اعمال شده است.

ممنوعیت موقت تبلیغات سیاسی درباره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، ممنوعیت انتشار پست‎هایی با مضمون انکار هولوکاست و ممنوعیت انتشار عقاید گروه افراطی کیوانان.

مطابق سیاست جدید این شرکت تبلیغاتی که باعث شوند مردم از واکسن ‌زدن دلسرد شوند رد خواهد شد. چه مخالف با یک قانون یا سیاست دولتی باشد چه موافق با آن.

این ممنوعیت شامل تمام تبلیغاتی می‎شود که واکسن‎ها را نا سالم و نا امن یا بی فایده می‎دانند یا آنها را کشنده و مضر خطاب می‎کنند. همچنین توصیف بیماری‎هایی که در آن گفته شود بدون زدن واکسن به انسان آسیبی نمی‎رسد نیز ممنوع است.

همزمان با این ممنوعیت، در فیس بوک برای هدایت مردم به دریافت اطلاعات لازم درباره واکسن آنفولانزا و چگونگی تهیه آن لینک‎هایی برای کاربران قرار داده شد.

فیسبوک اعلام کرده است که برای تبلیغات با موضوعات بهداشت و افزایش ایمنی بدن، با سازمان جهانی بهداشت و یونیسف در حال همکاری است.

اخیراً مرکزی با عنوان “مقابله با نفرت پراکنی دیجیتال” (CCDH) طی انتشار گزارشی به شبکه‌های اجتماعی اتهام زده بود که جنبش های ضد واکسن از طریق آن‎ها در حال توسعه نفوذ در جوامع است.

طبق گزارشی که در ماه اکتبر از این مرکز به دست آمده است، از سال ۲۰۱۹ تا کنون حساب‌های کاربری متعلق به زد واکسن‎ها فالوور‎های خود را حداقل ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر افزایش داده‎اند!

این مرکز تاکید کرده که جنبش‎های ضد واکسن در آینده می‎تواند استفاده از واکسن کرونا را در کشورهای مختلف با یک مشکل جدی مواجه کند.

به گزارش این مرکز، فقط ۳۱ میلیون کاربر در فیس بوک، ضد واکسن‌ها را دنبال می‎کنند و ۱۷ میلیون نفر در یوتیوب حساب‎هایی با این محتوا دارند!

طبق این گزارش، این جنبش‎ها یک میلیارد دلار در سال از راه شبکه‌های اجتماعی کسب درآمد می‌کنند و در نتیجه جنبش آنها مبلغی حدود ۹۸۹ میلیون دلار نصیب اینستاگرام و فیس بوک شده است.

طبق گفته‎های این مرکز، تبلیغات این جنبش‌ها گاهی اوقات تا حدی هیجان انگیز است که کاربران باهوش شبکه‎های اجتماعی نیز مجذوب می‎شوند و این جنبش‎ها با استفاده از الگوریتم‎های شخصی سازی موفق شده‎اند بارها و بارها کاربران را با محتوای مد نظر خود بر اساس اطلاعات نادرست مواجه کنند.

طرفداران جنبش ضد واکسن از گروه‌های متعددی تشکیل شده است و مخالفت آنان با واکسیناسیون گاهی استدلال‎های خرافی و غیر علمی، گاهی اقتصادی و برخی اوقات ریشه سنتی و مذهبی دارد.

نتیجه مخالفت‎ها این است که این افراد واکسن گریز، برای خود و دیگران به خصوص کودکان استفاده از این شیوه درمانی را ممنوع می‎کنند.

گروه اول شامل افرادی است که با شرکت‎های داروسازی مبارزه می‎کنند. بسیاری از افراد این گروه، اعتقاد دارند به وجود آورنده بسیاری از بیماری‎ها در واقع خود شرکت‎های داروسازی هستند تا بازار کارشان پررونق بماند.

دومین گروه دسته‎ای از فعالان اقتصادی هستند که تولیدات بخش درمان رسمی پزشکی کشور با محصولات تولیدی آن‎ها منافات دارد. به همین علت تلاش می‌کنند با ترویج این جنبش‎ها به درآمد زایی ادامه دهند. مهمترین گروه‎های اجتماعی را همین دسته تشکیل می‎دهند.

در نهایت، گروه سوم شامل نظریه‌پردازان تئوری‌های توطئه می‎شود.

در ایران می‎توان در بین طرفداران طب اسلامی و سنتی، واکسن گریزان را یافت. برخی از آن‎ها واکسیناسیون را عامل بیماری‎هایی مانند سرطان می‎دانند.

در دهه‎های اخیر، رشد واکسن گریزی موجب شده برخی بیماری‎هایی که دولت‎ها موفق به ریشه کنی آن‎ها شده بودند، بار دیگر شیوع پیدا کنند. شیوع مجدد فلج اطفال در افغانستان و پاکستان و همچنین سرخک در آمریکا، اروپا و آفریقا از پیامدهای جنبش های ضد واکسن است.

منبع: یورونیوز

منبع
hodhod

بیشترین بازدید اخبار امروز