چهارشنبه ۲۳ آبان | قیمت طلا، سکه و ارز

Submitted on چ., 11/14/2018 - 19:36
Videos

چهارشنبه ۲۳ آبان | قیمت طلا، سکه و ارز
قیمت سکه تمام‌ بهار آزادی در بازار تهران به ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومان رسید.

طلا
به گزارش تسنیم، امروز در بازار آزاد سکه تمام‌ بهار آزادی طرح جدید ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه تمام‌ بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم‌ سکه بهار آزادی دو میلیون و ۸۰ هزار تومان، ربع‌ سکه یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۶۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

هر گرم طلای ۱۸عیار هم ۳۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۰۰ دلار معامله می‌شود.

به گزارش تسنیم، قیمت یورو در مرکز مبادلات ارزی ۴۷۴۲ تومان، قیمت درهم امارات ۱۱۴۳ تومان و قیمت پوند انگلیس نیز ۵۴۵۷ تومان اعلام شده است.

امروز صرافی ملی قیمت خرید یورو را ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان و فروش این ارز را ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان اعلام کرده است. ضمن آنکه قیمت خرید دلار در صرافی ملی ۱۳ هزار و ۵۰ تومان و فروش این ارز ۱۳ هزار و ۱۵۰ تومان درج شده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مدال‌آوران بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا ۲۰۱۸:
اگر از ظرفیت‌های ملی درست استفاده شود مشکلات اقتصادی حل خواهد شد
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار مدال‌آوران و قهرمانان پارالمپیکی ایران خاطرنشان کردند: اگر از این ظرفیت ها به‌درستی استفاده شود، قطعاً بسیاری از مشکلات کنونی اقتصاد کشور حل خواهد شد.

رهبر انقلاب
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه ۲۳ آبان) در دیدار مدال آوران و قهرمانان کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا ۲۰۱۸، ضمن تجلیل از افتخارآفرینی قهرمانان جانباز و معلول، این قهرمانی را نشان دهنده عزم راسخ و به‌کار انداختن ظرفیت های پنهان دانستند و خطاب به آنان گفتند: کار با ارزش شما این بود که نشان دادید اگر ظرفیت‌های مغفول در وجود انسان و یا در کشور به‌کار انداخته شود، قطعاً زمینه ساز پیشرفت و موفقیت‌های بزرگ خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه کاروان ورزشی جانبازان و معلولان در بازیهای پاراآسیایی، ملت ایران را روسفید کرد، افزودند: «ورزش قهرمانی» برای هر کشوری یک ارزش‌افزوده است، به‌گونه‌ای که برخی کشورها برای کسب عناوین قهرمانی، حتی با وجود شعار غیرسیاسی بودن ورزش، مسائل سیاسی را در چارچوب فضای مربوط به ورزش‌های قهرمانی قرار می دهند، و در ورزش قهرمانی نیز کسب مقام به‌وسیله افراد جانباز یا معلول، بیانگر یک ارزش و عزم راسخِ مضاعف است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با تقدیر از اقدام مدال آوران بازیهای پاراآسیایی در شکر این نعمت و لطف الهی، خاطرنشان کردند: مشکل اصلی انسان‌های طغیانگر، غافل شدن از خدا است و اینکه قهرمانان کاروان ایران بعد از کسب مدال، برای شکرگزاری این افتخار، دست به آسمان بلند و یا سجده می‌کردند، اقدام ارزشمندی بود که قطعاً زمینه‌ساز موفقیت‌های بیشتر خواهد شد.

ایشان اعتماد به‌نفس ورزشکارانِ جانباز و معلول به‌ویژه بانوان ورزشکار را در دفاع از ارزش‌های دینی و ملی خود، اقدامی بسیار برجسته و ستودنی خواندند و گفتند: پرچمداری کاروان ورزشی ایران به‌وسیله یک بانوی دارای حجاب چادر و یا اقامه نماز جماعت و حضور در نماز جمعه، به معنای ایستادن یک‌تنه در مقابل تهاجم بی‌بندوباری و ولنگاری روزافزون دنیا و کم نیاوردن در مقابل این هجوم است.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در شرایطی که برخی در میادین جهانی توانایی مقاومت در مقابل هجوم توقعات بی‌پایان جبهه کفر و استکبار را ندارند و عقب‌نشینی می‌کنند، شما ایستادگی، و با «قدرت نمایی فرهنگی» از حجاب و عفاف و لباس ملی و دینی خود دفاع کردید که من به همین دلیل صمیمانه و عمیقاً از اعضای کاروان ورزشی جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌کنم.

حضرت آیت الله خامنه‌ای جنگ کنونی در دنیا را «جنگ اراده‌ها» خواندند و تأکید کردند: شما با حرکت ارزشمند خود نشان دادید که از اقتدار و استقلال فرهنگی و اراده قوی برخوردار هستید.

ایشان یکی از نکات درس‌آموز در قهرمانی ورزشکاران جانباز و معلول را، به‌کارگیری ظرفیت‌های پنهان در وجود انسان برشمردند و تأکید کردند: یکی از مشکلات بزرگ کشور در شرایط کنونی، استفاده نکردن از ظرفیت‌های فراوان ملی همچون ظرفیت‌های جغرافیایی، فرهنگی، انسانی، منابع زیرزمینی، تجاری و رفت و آمدهای بین‌المللی است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اگر از این ظرفیت‌ها به‌درستی استفاده شود، قطعاً بسیاری از مشکلات کنونی اقتصاد کشور حل خواهد شد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای افزودند: همه ما به‌ویژه جوانان باید از قهرمانی جانبازان و معلولان، درس بگیریم و از ظرفیت‌های پنهان خود استفاده کنیم تا بتوانیم به پیشرفت و سعادت دنیا و آخرت دست بیابیم.
ایشان، کسب شش مدال در رشته شنا به‌وسیله یکی از ورزشکاران معلول را الهام بخش و نمونه بارز به‌کار انداختن ظرفیت‌های درونی دانستند.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین ضمن تشکر از صرفه جویی‌های انجام شده در کاروان ورزشی جانبازان و معلولان، ورزش قهرمانی را همچون یک قله و انگیزه‌بخش برای ترویج ورزش در عموم مردم دانستند و گفتند: انگیزه‌ای که ورزشکاران جانباز و معلول به جامعه می‌دهند، دو برابر بیشتر از سایر قهرمانان ورزشی است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در پایان با اشاره به سخنان و درخواست‌های قهرمانان، از وزیر ورزش و جوانان خواستند این مطالبات را با جدیت در دولت پیگیری کند و به سرانجام برساند.

در این دیدار، آقای مهدی علیزاده جانباز و آزاده دوران دفاع مقدس و دارنده مدال طلای بازی‌های پاراآسیایی و خانم‌ها ساره جوانمردی، الناز دارابیان و عشرت کردستانی از مدال‌آوران بازی‌های پاراآسیایی جاکارتا به بیان نکاتی پرداختند.

واکنش سخنگوی دستگاه دیپلماسی به بازتاب اظهارات ظریف درباره پولشویی
سخنگوی وزارت خارجه اظهارات ظریف درباره پولشویی را بیان صادقانه توصیف کرد و که بارها از سوی بسیاری از مقامات عالیرتبه بیان شده و یافتن راه‌های مقابله با آن مورد تاکید نظام است.

قاسمي سخنگوي وزارت خارجه
به گزارش ایرنا از مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی، در خصوص بازتاب اظهارات وزیر امور خارجه در زمینه پولشویی که منجر به واکنش برخی مخالفان و بسیاری از موافقان در میان افکار عمومی و نخبگان کشور شد تصریح کرد: آنچه از سوی دکتر ظریف در خصوص پولشویی بیان شد و متاسفانه بخشی از آن مورد بهره برداری‌های سوء و جناحی برخی افراد قرار گرفته است، تنها بیان صادقانه یکی از مشکلات و مسائل کشور است که پیش از این نیز بارها از سوی بسیاری از مقامات عالی رتبه کشور در قوای سه گانه و در دولت‌های مختلف، بیان شده و یافتن راه‌های قانونی برای مقابله با آن، همواره مورد تاکید نظام و ارکان عالی آن بوده است.

وی گفت: سخنان وزیر امور خارجه در این باب نه ادعایی جدید است و نه جنبه افشاگری داشته است، بلکه صرفا نگاهی واقع بینانه و آسیب شناسانه به یکی از آفات جانبی این پدیده یعنی استفاده برخی از منابع مالی نامشروع برای فضاسازی و فشار روانی در برابر اقدامات قانونی و تدابیر شفافیت ساز دولت است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گزارش‌ها و آمارهایی که تاکنون برخی از سازمان‌های نظارتی و مسئول در خصوص برخی از معضلات و آسیب‌های اقتصاد کلان کشور ارائه کرده اند، اظهار داشت: بارها توسط بسیاری از دستگاه‌های ذیربط گفته شده است که به طور مثال روزانه ده‌ها میلیون‌ لیتر انواع سوخت از کشور قاچاق می‌شود، همچنین آمارها و گزارش‌هایی از حجم قابل توجهی از قاچاق انواع کالا و ارز منتشر می‌شود که مراجع رسمی ارزش آن را ده‌ها میلیارد دلار برآورد می‌کنند؛ همچنین گفته می‌شود که سالانه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد.

قاسمی تاکید کرد: همانگونه که وزیر امور خارجه در مصاحبه خود بیان کردند. بسیاری از منتقدان اف ای تی اف از دلسوزان کشور هستند و مطلقا به فرد یا ارگانی اشاره نداشته‌اند؛ اما واقعیت پولشویی توسط باندهای تبهکار داخلی یا قاچاقچیان بین‌المللی قابل کتمان نیست و چه بسا همان‌ها برای جلوگیری از شفافیت و جرم انگاری این پدیده با پول‌های کثیف به فضا سازی و گل آلودکردن شرایط برای فرار از مسئولیت و مجازات روی آورند.

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: بی‌شک فرهنگ نقد و نقادی منصفانه امری نیکو و کاری بخردانه و الزامی است؛ اما بهره برداری سیاسی و جناحی از بخش‌هایی از سخنان آن هم سخنان از روی حسن نیت وزیر امور خارجه که دلسوزانه و در جهت آسیب شناسی برخی معضلات و مشکلات کشور و مردم بیان شده است، امری است ناصواب و بی‌ثواب.

وزیر خارجه در گفت وگو با یکی از خبرگزاری‌های درباره فضاسازی هایی که علیه لوایح FATF در کشور انجام شده است، گفت: اعتقاد دارم خیلی از این نگرانی‌ها صادقانه است؛ یعنی دوستان ما نگرانی صادقانه دارند. اما فکر می‌کنم پشت برخی از این نگرانی‌ها منافع اقتصادی است. وی افزود: بالاخره پولشویی یک واقعیت در کشور ماست و خیلی‌ها از پولشویی منفعت می‌برند.

ظریف تاکید کرد: من هیچ دستگاهی را متهم نمی‌کنم؛ من افرادی که در این قضیه منافع دارند را پشت القا این تصورات میدانم.

این سخنان وزیر امور خارجه موجب انتقاد برخی رسانه‌ها و چهره‌های سیاسی از او شد.

واکنش مطهری به اظهارات مصباحی مقدم | این رویه باب شود چیزی برای مصوبات مجلس باقی نمی­‌ماند
علی مطهری در واکنش به اظهارات مصاحبی مقدم در مورد فعالیت‌های هیات نظارت در مجمع تشخیص با طرح ۴ سوال نوشت؛ اینگونه چیزی برای مجلس باقی نمی‌ماند.

مطهري و مصباحي مقدم
ایسنا نوشت: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در تایید رویه فعلی هیات نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام در ارتباط با مصوبات مجلس گفت: اگر این رویه باب شود، چیزی برای مصوبات مجلس باقی نمی­ماند، چون مجلس هر طرح یا لایحه­‌ای را تصویب کند این هیأت می­‌تواند به استناد بندی از صدها سیاست­ کلی آن را رد کند و چون خود را قائم مقام رهبری در این موضوع می­‌داند حق الزام را هم برای خود محفوظ می­‌شمارد و در این صورت چیزی برای مجلس باقی نمی­‌ماند.

علی مطهری در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داد، نوشت:

«جناب حجت الاسلام آقای مصباحی مقدم عضو محترم مجمع تشخیص مصلحت در مصاحبه­‌ای رویه فعلی هیأت نظارت بر اجرای سیاست­‌های کلی نظام در ارتباط با مصوبات مجلس را منطبق با قانون اساسی دانسته­‌اند.

از ایشان سؤال می­‌کنم، آیا در قانون اساسی غیر از شورای نگهبان هیچ نهاد دیگری حق بررسی مصوبات مجلس را آن هم صرفاً از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی دارد؟

پاسخ منفی است. اما ایشان جواب می­‌دهند که چون مقام رهبری وظیفه نظارت بر اجرای سیاست­‌های کلی موضوع بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی را به این هیأت تفویض کرده­‌اند، پس این هیأت می­‌تواند مانند یک شورای نگهبان دیگر مصوبات مجلس را از نظر انطباق با سیاست­‌های کلی، بررسی و نظر خود را به مجلس ارائه کند و مجلس موظف است ایرادات را رفع کند.

از ایشان سؤال می­‌کنم از کجای این تفویض، ورود هیأت مذکور به روند قانونگذاری و اضافه شدن یک مرحله جدید به مراحل قانونگذاری کشور فهمیده می­‌شود؟

بند ۲ اصل ۱۱۰ می­گوید : نظارت بر "اجرای" سیاست­‌های کلی، نه ورود در روند قانون‌گذاری، یعنی قوانین موجود ارزیابی شود و آن‌چه خلاف سیاست­‌های کلی است به دولت، مجلس و قوه قضاییه ابلاغ شود تا در صورت نیاز به قانون جدید، لایحه یا طرح ارائه شود. حداکثر این است که در زمان بررسی لوایح و طرح‌ها در مجلس نیز این هیأت نظرات خود را به کمیسیون‌های مربوط ارائه نماید تا مجلس تصمیم بگیرد. ولی وقتی که لایحه یا طرحی مصوب شد، دیگر این هیأت حق ندارد به عنوان شورای نگهبان دوم انطباق مصوبه با سیاست­‌های کلی را بررسی و مجلس را ملزم به رفع ایرادات کند؛ زیرا این امر خارج از وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی است و استناد شورای نگهبان به بند ۲ اصل ۱۱۰ برای ورود این هیأت به روند قانون‌گذاری و سیاست­‌های کلی را در عرض قانون اساسی قرار دادن نیز کاری است خلاف قانون اساسی، چون علاوه بر این که بحث در نظارت بر اجراست و نه ورود در قانون گذاری، مبنای انطباق فقط شرع و قانون اساسی است و مرجع ناظر نیز فقط شورای نگهبان است، نه می­‌توان مبنای انطباق دیگری به نام سیاست­‌های کلی افزود و نه می­توان شورای نگهبان دومی اضافه کرد.

از آقای مصباحی مقدم می­پرسم، اگر مقام رهبری این وظیفه و اختیار خود را به این هیأت تفویض‌ نمی­‌کردند، خودشان چگونه عمل می­کردند؟

آیا می­‌گفتند مصوبات مجلس را بیاورید تا من درباره انطباق آن‌ها با سیاست­‌های کلی اظهار نظر کنم و وارد روند قانونگذاری می­‌شدند؟

هرگز، پس این هیأت نیز حق چنین کاری را ندارد.

از جناب آقای مصباحی مقدم که از نمایندگان خوش فکر مجالس هشتم و نهم بوده­‌اند و قطعاً واقعیت مطلب را می­‌دانند، درخواست دارم که تجاهل نفرمایند و از حق مجلس و در واقع از قانون اساسی و بعد مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی دفاع نمایند و جناب ایشان فرض کنند که در مجلس دهم نیز حضور دارند. تغییر جایگاه نباید موجب تغییر موضع شود. خود بهتر می­‌دانند که اگر این رویه باب شود، مجلس هر طرح یا لایحه­‌ای را تصویب کند این هیأت می­‌تواند به استناد بندی از صدها سیاست­ کلی آن را رد کند و چون خود را قائم مقام رهبری در این موضوع می­‌داند حق الزام را هم برای خود محفوظ می­‌شمارد و در این صورت چیزی برای مجلس باقی نمی­‌ماند».

گزارش واشنگتن پست از تماس تلفنی پرتنش ترامپ و ترزا می
روزنامه واشنگتن پست گزارش داد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته تماس تلفنی پرتنشی با نخست وزیر انگلیس داشته و سفر او به فرانسه نیز توام با عصبانیت و نارضایتی بوده است.

دونالد ترامپ
به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی نوشت، جمعه گذشته هنگامی که ترامپ سوار بر هواپیمای «ایر فورس وان» عازم پاریس شد «ترزا می» نخست وزیر انگلیس با وی تماس گرفت تا پیروزی جمهوریخواهان در انتخابات سنا را تبریک بگوید اما با بدخلقی با وی برخورد کرد.

به نوشته واشنگتن پست، ترامپ به خاطر اینکه انگلیس اقدام کافی برای مهار ایران انجام نمی دهد، ترزا می را سرزنش کرد. رئیس جمهوری آمریکا همچنین نخست وزیر انگلیس را به دلیل مساله برگزیت و توافقنامه های تجاری با کشورهای اروپایی (که از نظر وی غیرمنصفانه است) زیر سوال برد. ترزا می پیشتر هم با گستاخی ترامپ مواجه شده بود اما به گفته مقام های آگاه آمریکایی و اروپایی، مشاوران نخست وزیر انگلیس از رفتار زشت ترامپ جا خوردند.

به گزارش ایرنا، ترامپ ۱۸ اردیبهشت به رغم مخالفت های جهانی از برجام خارج شد. اروپایی ها و سایر طرف های برجام و حتی کشورهای دیگر از این توافق حمایت کردند و از تصمیم ترامپ استقبال نکردند.

امانوئل مکرون رئیس جمهوری آمریکا یکی از سرانی بود که تلاش کرد با بهره گیری از روابط نزدیک خود با ترامپ آمریکا در این توافقنامه بماند. اما روابط ترامپ با مکرون نیز رو به وخامت گذاشته است. تنش در مناسبات دو طرف در سفر هفته جاری ترامپ به فرانسه آشکار بود. رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در مراسم یکصدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول به فرانسه رفته بود که سفر وی حاشیه های زیادی در پی داشت.

به گزارش واشنگتن پست، ترامپ از اینکه مکرون علنا گسترش ملی گرایی را نکوهش کرده بود، عصبانی بود زیرا وی اظهارات مکرون را حمله به شخص خود می دانست.

مکرون هفته گذشته با اشاره به لزوم تشکیل ارتش مشترک اروپایی گفته بود: «ما باید در مقابل چین، روسیه و حتی آمریکا از خودمان دفاع کنیم.» ترامپ این اظهارات را «توهین آمیز» تلقی کرده بود.

ترامپ در جریان سفر ۴۳ ساعته ای که به پاریس داشت، نگران احتمال بازشماری در انتخابات فلوریدا برای کرسی سنا و ناراضی از پیروزی از دموکرات ها در برخی ایالت های آمریکا بود. او همچنین به دلیل انتقاد رسانه ها از عدم حضور وی در گورستان سربازان کشته شده در جنگ جهانی اول، خشم خود را بر سر کارکنانش خالی می کرد.

در رقابت های انتخاباتی فلوریدا بر سر کرسی سنا «ریک اسکات» نامزد جمهوریخواه ۵۰.۱ درصد آرا و «بیل نلسون» نامزد دموکرات ۴۹.۹ درصد آرا را به دست آوردند که به دلیل نزدیک بودن نتیجه دستور بازشماری آرا صادر شد.

ماجرای گفتگوی پر سر و صدای کشاورز طبسی با وزیر کشاورزی و شعر انتقادیش | به همین سادگی
وزیر جهاد کشاورزی در سومین روز سفرش به استان خراسان جنوبی با کشاورز طبسی روبرو شد و حرف‌هایی که پیرمرد درباره قیمت گوجه فرنگی و وضعیت کشور به وزیر گفت بازتاب گسترده‌ای یافته است.

حجتی - کشاورز طبسی
ایرنا نوشت: محمود حجتی را دیگر خیلی‌ها می شناسند از مردم و مسئولانی که در دولت‌ها و از جریان‌های سیاسی مختلف با او کار کرده اند؛ وزیری مشهور به جهادی بودن، آشنا به بخش کشاورزی، باتجربه، پرکار و از جمله دولتمردانی است که از رفتن به میان مردم ابایی ندارد.

واقعیت این است وقتی رویداد خاصی در سفر یکی از مسئولان به مناطق مختلف کشور حاشیه ساز می شود عادت داریم از جنبه منفی به آن نگاه کنیم و به قول معروف نیمه خالی لیوان را ببینیم.

آنچه در آخرین روز سفر پرکار حجتی به استان مرزی خراسان جنوبی که قطب تولید محصولاتی چون زرشک، عناب، زعفران و انار در ایران است، گذشت جنبه های مثبتی هم دارد و همان است که می گوییم مدیر در نظام جمهوری اسلامی باید مردمی باشد، صبور باشد، حرف مردم و جامعه هدف خود را بشنود و مهمتر اینکه عصبانی نشود و زود واکنش نشان ندهد.

ما در فیلم هایی که از گفت و گوی کشاورز طبسی با وزیر جهاد کشاورزی در فضای مجازی منتشر شده است این خصوصیات را می بینیم و اگر غیر از این بود حتما فیلم واکنش را هم تهیه و پخش می کردند.

یادمان هم باشد کلیپ ها و فیلم ها بخشی از یک واقعه را نشان می دهند و مقدمه و موخره را تصویربردار به ما تحویل نمی دهد.

اما ماجرا چه بود؟

وزیر جهاد کشاورزی جمعه هجدهم آبان وارد خراسان جنوبی شد و پس از حضور در هفت شهرستان استان روز یکشنبه در سومین و آخرین روز سفرش در طبس حضور داشت و علاوه بر افتتاح طرح تسطیح 800 هکتار اراضی کشاورزی از کارخانه تولیدات عرقیات گیاهی در شهرک صنعتی طبس بازدید کرد.

محمود حجتی با همراهان و مسئولان محلی از مرحله نهایی این کارخانه بازدید می کردند که پیرمردی به آنها نزدیک شد و پس از سلام از وزیر اجازه صحبت کردن خواست.

این در حالی است که وزیر در روستای تشکانان از توابع شهرستان طبس نیز با کشاورزان و دامدارانی که بدون اطلاع قبلی درخواست های خود را مطرح کردند، دیدار کرد و دستور رسیدگی داد؛ همچنین در جلسه جمع بندی سفر خود به خراسان جنوبی نیز به همه مسئولان حاضر از مقامات کشوری، استانی و محلی گفت که خواسته های خود را مطرح کنند.

پس از پایان این جلسه نیز با اینکه دقایقی بعد پرواز داشت، باز هم به درد دل کشاورزان و دامدارانی که آمده بودند، گوش سپرد.

همان گونه که در کلیپ منتشر شده مشاهده می شود، وزیر جهاد کشاورزی به تمام حرف های پیرمرد طبسی گوش داد اما این کشاورز پس از پایان سخنش نماند تا پاسخی بگیرد.

او با خواندن دو بیت شعر با لهجه محلی و این جمله که «خودتان می دانید و مملکت تان خداحافظ» از آنجا رفت.

حجتی که به دلیل لهجه محلی کشاورز طبس، دقیق متوجه حرف هایش نشده بود از مسئولان محلی سئوال کرد که منظور ایشان چه بود و همراهان گفتند این پیرمرد از وضعیت گرانی و اقتصاد گله کرد.

وزیر رو به معاون خود کرد و گفت: «بدو» و دوباره تاکید کرد «بدو برو ببین مشکلش چیست».

خبرنگار ایرنا در طبس پس از انتشار این کلیپ در فضای مجازی و تفسیرهای گوناگون از این ماجرا، پی این پیرمرد گشت و با او گفت و گو کرد. آدرسش را از اهالی منطقه پرسیدم تا بالاخره به خانه اش رسیدم، خانه ای که دیواری برای حیاط نداشت. مرد کشاورز اهل منطقه دیهشک طبس، مرا به خانه اش دعوت کرد؛ رادیو ضبط قدیمی، بخاری کوچک، دو مبل رنگ و رو رفته، پشتی های کوچک و قدیمی و پرده های سفیدی که ساده و کوتاه روی پنجره نصب شده بود و گربه ای که مدام اصرار داشت وارد خانه شود، خودنمایی می کرد.

او خود را میرزاعلی شجاعی متولد 1312 و صاحب 9 فرزند معرفی کرد و گفت: من آقای وزیر را نمی شناختم گاهی تصویرش را در تلویزیون نشان می داد، از روی شباهت او را شناختم رفتم خدمت ایشان، سلام کردم که جوابم را دادند و گفتم می خواهم یک کلام با شما صحبت کنم اجازه می دهید یا نه؟ آقای وزیر گفتند هرچه می خواهی بگو.

وی ادامه داد: گفتم یک عدد گوجه فرنگی در مملکت هفتصد تومان شده و بعد این شعر را خواندم که «روزگار است هر روز بدتر می بینم/ این جهان را پر از خوف و خطر می بینم/ دختران را همه جنگ است با مادر/ پسران را به بدخواه پدر می بینم» و بعد گفتم خودتان می دانید و مملکتتان، دست بر شانه ایشان زدم و گفتم خداحافظ و سپس از آنجا رفتم.

میرزاعلی گفت: پس از اینکه رفتم هنوز دور نشده بودم که هدیه ای از سمت وزیر برای من آوردند. وقتی درباره محتوای هدیه سئوال کردم، گفت: اگر برگ گلی از سمت دوست باشد یک دنیا برایم ارزش دارد.

پیرمرد طبسی ادامه داد: خدا خیرش دهد وزیر آدم خوبی بود، اگر آدم خوبی نمی بود، نمی ایستاد که من صحبت کنم یا صحبتم را تمام کنم یا این که دستم را به شانه اش بزنم.

وی درباره علت این کار خود توضیح داد: من از حضور وزیر بی اطلاع بودم و برای انجام کاری به شهرک صنعتی رفته بودم که شنیدم وزیر جهاد آمدند.

میرزاعلی گفت: دیدم خُلق مردم از گرانی ها تنگ است و وقتی خلق شما تنگ باشد بدانید که خلق دیگران هم تنگ است، مسئولین باید بر خرید و فروش نظارت دقیق کنند و مردم را وانگذارند؛ «ای خدا مگذار کار من به من/ گر گذاری وای بر احوال من».

او اما 2 گاو شیرده دارد و اضافه می کند: این 2 گاو 15 کیلو شیر می دهند و مردم برای خرید آن صف می کشند برخی می گویند چرا گران نمی کنی وقتی همه جا گران شده و من پاسخ می دهم من برکت آن را از خدا می گیرم.

پیرمرد طبسی می گوید: اگر تمام دنیا را داشته باشید عاقبت آن مرگ است، اگر خوراک به اندازه کف دست و نصف آن باشد و اگر تن سالم و بی نیاز از دارو و دوا باشد، کافی است و بدانید حاجت خود را از خدا گرفتید.

وی در پاسخ به سئوالم که زیر پوشش نهادهای حمایتی هستید گفت: زیر پوشش کمیته امام (ره) و حتی بیمه نیستم؛ ما این چهار روزی که زنده هستیم به قناعت زندگی می کنیم.

صحبت های من و میرزاعلی که به پایان رسید ظرف میوه ای آورد؛ به پیرمرد طبسی گفتم آیا می دانید که معروف شده اید و او گفت: خدا کند که این حرف من به نفع همه مردم و جوانان تمام شود و هرچه خدا بخواهد همان می شود.

او در پایان گفت: شما جوانید، ممکن است رودربایستی کنید اما من به راحتی آمدم و حرفم را زدم؛ به همین سادگی.

منبع
hamshahrionline
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز