سه‌شنبه ۱۴ فروردین | افزایش نرخ دلار و سکه

Submitted on س., 04/03/2018 - 14:40

در جریان معاملات بازار آزاد تهران، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با ۱۹ هزار تومان افزایش مواجه شد؛ ضمن اینکه نرخ دلار نیز با ۳۰ تومان افزایش به ۴۸۷۸ تومان رسید.
به گزارش مهر، در جریان معاملات سه‌شنبه ۱۴ فروردین قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با افزایش ۱۹ هزار تومانی، نیم سکه با افزایش ۱۳ هزار تومانی و ربع سکه با افزایش ۶ هزار تومانی مواجه شد.

بر این اساس هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید هم هزار تومان ارزان شد. هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان، سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم یک میلیون و ۶۶۳ هزار تومان، نیم سکه ۸۴۱ هزار تومان، ربع سکه ۵۳۴ هزار تومان و سکه یک گرمی ۳۴۱ هزار تومان است.

هر دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی با ۳۰ تومان افزایش ۴۸۷۸ تومان، یورو با ۳۹ تومان افزایش ۶۱۹۵ تومان، پوند ۷ هزار و ۷۰ تومان، درهم امارات ۱۳۸۰ تومان و لیر ترکیه ۱۳۳۵ تومان است.

گفتنی است نرخ دلار در صرافی‌های غیربانکی نیز اعلام نشده و خرید و فروشی صورت نمی‌گیرد.

سه‌شنبه ۱۴ فروردین | افزایش قیمت نفت
قیمت نفت سه‌شنبه ۱۴ فروردین‌ماه که خبر افزایش تولید روسیه و انتظارات برای کاهش قیمت نفت عربستان سعودی تحت‌الشعاع کندی احتمالی رشد تولید آمریکا قرار گرفت، افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترميدیت آمریکا ۱۸ سنت یا ۰.۳ درصد نسبت به قیمت نهایی روز دوشنبه افزایش یافت و به ۶۳.۲ دلار در هر بشکه رسید.

بهای معاملات آتی نفت برنت پس از کاهش بیش از دو درصدی در روز دوشنبه، در معاملات روز جاری ۲۰ سنت یا ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۶۷.۸۴ دلار در هر بشکه رسید.

گِرک مک‌کنا، استراتژیست ارشد بازار در شرکت کارگزاری "اکسی تریدر" در این باره گفت: معامله‌گران نگران این حقیقت هستند که همچنان شمار زیاد قرارداد خرید در بازار وجود دارد که بالاخره در مرحله‌ای باید فروخته شوند. این امر قیمت‌ها را نسبت به اخبار بد حساس می‌کند.

نفت برنت در ژانویه به رکورد ۷۱.۲۸ دلار صعود کرده بود، اما از آن زمان موفق نشده است این رکورد را تکرار کند. در دو افزایش قیمتی که هفته گذشته مشاهده شد، نفت موفق نشد به بالای ۷۱ دلار صعود کند.

همچنین فشارهایی از سوی بازار فیزیکی وجود دارد. انتظار می‌رود عربستان سعودی قیمت همه گریدهای نفتی که به آسیا می‌فروشد را در ماه مه کاهش دهد. این اقدام در بحبوحه افزایش عرضه صورت می‌گیرد.

روسیه ۱۰.۹۷ میلیون بشکه در روز نفت خام در مارس تولید کرده که بالاتر از ۱۰.۹۵ میلیون بشکه در روز در فوریه بوده است و بالاترین میزان در ۱۱ ماه گذشته به‌شمار می‌رود.

یکی از عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت نفت، تولید نفت آمریکا است که حدود یک چهارم از اواسط سال ۲۰۱۶ رشد کرده و به ۱۰.۴۳ میلیون بشکه در روز رسیده است. به این ترتیب تولید این کشور از سطح تولید عربستان سعودی پیشی گرفته و در حال نزدیک شدن به سطح تولید روسیه است.

بر اساس گزارش رویترز، کاهش فعالیت حفاری برای تولید جدید ممکن است نشان‌دهنده کندی رشد تولید آمریکا تا اواسط سال باشد.
آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا در زمینه سطح تولید و ذخایر نفت این کشور روز چهارشنبه منتشر خواهد شد.

اجازه تکرار تجربه "صنعت خودرو" در "پزشکی" را نمی‌دهم
وزیر بهداشت گفت: بارها اعلام کرده‌ام به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم کاری که در صنعت خودرو کشور انجام شد، در حوزه پزشکی هم رخ دهد چرا که آن را خیانت می‌دانیم.
به گزارش ایسنا، سیدحسن هاشمی در دیدار با کارکنان سازمان غذا و دارو ضمن تبریک آغاز سال جدید افزود: واقعا خیانت است که دارو و تجهیزات پزشکی بی‌کیفیت را در اختیار مردم قرار دهیم و به اسم حمایت از تولید داخل برای عده‌ای رانت ایجاد کنیم.


وزير بهداشت گفت: اگر بخش تیمی سازمان غذا و دارو تقویت و همکاری‌ها افزون‌تر شود و معاونت‌های مختلف وزارت بهداشت هم به این سازمان کمک کنند، قطعا این سازمان می‌تواند موثرتر از گذشته عمل کند. البته باید بدانیم که دولت از نظر منابع مالی با محدودیت‌هایی مواجه است؛ هر چند که من شخصا گله‌مندم چرا که قول‌هایی داده شد، اما به آنها عمل نکردند. همچنین صحبت‌هایی برای پرداخت کامل مطالبات انجام شده بود اما نتوانستیم آنطور که شایسته است این کار را انجام دهیم.

هنوز 50 درصد اعتبارات 96 وزارت بهداشت محقق نشده است
وی افزود: به دلیل همین بدقولی‌ها زنجیره تولید، عرضه و مصرف کالاهای سلامت دچار مشکل شد. متاسفانه هنوز 50 درصد اعتبارات هم از سال قبل محقق نشده که امیدواریم ابتدای سال جدید محقق شوند تا بتوانیم مشکلات را مدیریت کنیم. اما اگر این اتفاق نیفتد در سال 97 با مشکلاتی بیش از سال 96 مواجه خواهیم بود.

لزوم بازنگری در فهرست بیمه‌ای داروها و تجهیزات پزشکی
هاشمی با تاکید بر لزوم کنترل در هزینه‌ها در حوزه سلامت ادامه داد: باید در راستای کنترل هزینه، در لیست داروها و تجهیزات پزشکی مورد پوشش بیمه‌ها بازنگری شود.

وزیر بهداشت با اشاره به شعار امسال مبنی بر حمایت از کالاهای ایرانی، اظهار کرد: باید توجه کرد که در این حوزه هیچ دستگاهی به اندازه وزارت بهداشت و جامعه پزشکی در جهت خودکفایی در طول 30 تا 40 سال گذشته اقدام نکرده است. عملکرد حوزه سلامت و جامعه پزشکی در این زمینه بی‌نظیر بوده است؛ چه در ارائه خدمات پزشکی و چه در سایر موارد. به طوریکه در گذشته شاهد اعزام بیماران ایرانی به کشورهایی چون اسرائیل، آمریکا و ... بودیم. از طرفی در کشور نیز پزشکان غیرایرانی ارائه خدمت می‌کردند. این در حالیست که اکنون دو دهه است که نه تنها بیماران‌مان را به خارج اعزام نمی‌کنیم بلکه در حوزه سلامت پذیرش بیمار از سایر کشورها را هم داریم.

صنعت دارو متحول شود
هاشمی با اشاره به پیشرفت‌های ایران در حوزه تولید دارو نیز گفت: در حال حاضر 50 درصد داروهای مورد نیاز کشور صفر تا صدش در داخل تولید می‌شوند و بقیه آن هم قابل تولید است. همچنین اگر سخت‌گیری‌های لازم انجام شود و امتیازاتی برای صادرات در نظر گرفته شود، می‌توانیم ظرفیت‌های خالی صنعت دارو را جبران کنیم. البته بخشی از خالی ماندن ظرفیت صنعت دارو به دلیل قدیمی بودن این صنعت است. بنابراین صنعت دارو باید متحول شود تا در دنیا برای خودش جایگاهی پیدا کند. البته بخشی از این موضوع هم در گرو ارتباطات سیاسی و ... است.

هاشمی با بیان اینکه طی طرح تحول نظام سلامت بیشترین خرید را از شرکت‌های دانش بنیان انجام دادیم، گفت: به طوریکه در طی این طرح به میزان 2500 میلیارد از این شرکت‌ها خرید کردیم. همچنین در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هم اعلام کردیم که هر کسی در کشور تولیدی داشته باشد که محصولش در بازار مشتری پیدا کند، 90 درصد بازار آن محصول را به این تولید کننده اختصاص می‌دهیم و محصولش را به میزان 75 درصد قیمت برند اصلی خریداری می‌کنیم. البته این حرف به این معنی نیست که تولید کننده‌ای بخواهد از رانت ما استفاده کند.

به اسم حمایت از تولید داخل، رانت ایجاد نمی‌کنیم
هاشمی ادامه داد:‌ در عین حال بارها اعلام کرده‌ام که به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم کاری که در صنعت خودرو در کشور انجام شد در حوزه پزشکی هم رخ دهد؛ چرا که آن را خیانت می‌دانیم و واقعا خیانت است که دارو و تجهیزات پزشکی بی کیفیت را در اختیار مردم قرار دهیم و به اسم حمایت از تولید داخل برای عده‌ای رانت ایجاد کنیم. بنابراین باید دارویی را در اختیار مردم قرار دهیم که خودمان هم آن را برای خانواده‌مان استفاده می‌کنیم.

کیفیت و قیمت تولیدات داخلی برایم مهم است
هاشمی با بیان اینکه معتقدم در سال 97 باید مسیر سال گذشته را دنبال کنیم و حمایت از تولید داخل که وظیفه ملی، شرعی و قانونی‌مان است را انجام دهیم، گفت: البته گاهی اوقات به عدم حمایت از تولید داخل متهم می‌شویم، اما این حرف نشأت گرفته از زیاده‌خواهی عده‌ای است که تسلیم‌شان نشده و نمی‌شویم. بنابراین در حوزه تولید داخل، کیفیت و قیمت برایمان مهم است؛ چرا که این پول از جیب مردم اعم از کارگر، کارمند، یتیم و ... تامین شده و باید با ارزان‌ترین قیمت، بهترین کیفیت را در اختیار مردم قرار دهیم.

هاشمی تاکید کرد: البته محصول داخلی زمانی که در سایر کشورها و مجامع بین‌المللی بازار پیدا کند، اعتماد آفرین است. دارو، تجهیزات پزشکی و ... باید بتوانند در بازارهای بین‌المللی حضور یابند. باید بدانیم که هزینه‌های زیادی برای ایجاد اعتبار در حوزه دارو انجام شده و در منطقه هم بازار وسیعی را در اختیار داریم. بنابراین اگر صنعت ما صادرات را به درستی بفهمد، می‌تواند بیش از شرایط موجود کارآفرین و ثروت آفرین باشد. مطمئنم که در سازمان غذا و دارو و در بخش‌های مختلف حواس‌تان را کاملا جمع می‌کنید.

97 سخت‌تر از 96 خواهد بود
وزیر بهداشت با بیان اینکه سال 97 به مراتب سخت‌تر از سال 96 است، گفت: مردم با سازمان غذا و دارو به طور مستقیم سر و کار دارند و نباید اجازه دهیم که دستاوردهایی که طی این چند سال ایجاد شده، خدشه‌دار شوند. مردم باید شاهد باشند که از حقوق‌شان دفاع می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سازمان انتقال خون نیز گفت: این سازمان به صورت کاملا علمی اداره می‌شود. البته سرعت بیشتری می‌خواهد و معنی آن حمایت بیشتر از سوی وزارت بهداشت و دولت است. شاید نیاز به قوانین جدیدی برای چابک‌تر شدن سازمان انتقال خون باشد.

وزیر بهداشت در ادامه به اقدامات انستیتو پاستور نیز اشاره کرد و گفت: من به آینده انستیتو پاستور بسیار امیدوارم و همچنین امیدوارم پاستور مانند 50 سال قبل به یک کانون علمی و مرکز تولید دانش بدل شده و باعث فخر بیشتر ایران شود. البته فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرده و نوسازی جدی در همه زمینه‌ها در انستیتو پاستور لازم است. امیدوارم کارنامه سال 97 در پیشگاه خدا و مردم ایران قابل قبول‌تر از سال 96 باشد. برای این اتفاق مسئولان باید هوشیار و جدی باشند؛ به ویژه در سازمان غذا و دارو که پیشانی خدمات وزارت بهداشت است. بنابراین باید مراقبت کنیم که در سال 97 آسیبی به این بخش وارد نشود.

واکنش رییس جمهور به فیلتر شدن تلگرام
رئیس جمهور در رابطه با پیام رسان‌های داخلی و خارجی گفت: هدف از ایجاد و تقویت نرم افزارها و پیام رسان‌های داخلی فیلتر و یا مسدود کردن دسترسی‌ها نباید باشد ، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام رسان‌ها انجام شود.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در دیدار نوروزی جمعی از وزرا، استانداران و مدیران دستگاه های اجرایی، اظهارداشت: مردم ولی نعمت مسوولان و عامل اصلی امنیت و وحدت جامعه هستند و همه تلاش ها باید در راستای خدمت به مردم و ایجاد فضایی امن تر و توام با آرامش و آسایش بیشتر برای آنان باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه خواست مردم از دولتی که به آن رای داده اند، تلاش بیشتر برای تقویت رفاه و امنیت است، گام برداشتن در مسیر گسترش بیشتر دسترسی به فضای ارتباطی ، اطلاعات و قدرت انتخاب مردم را ضروری خواند و تاکید کرد: داشتن پیام رسان های ایرانی، توانمند، امن و ارزان که بتوانند مشکل و نیازهای مردم را حل کنند ، بی تردید باعث افتخار همگان خواهد بود و هدف از ایجاد و تقویت نرم افزارها و پیام رسان های داخلی فیلتر و یا مسدود کردن دسترسی ها نباید باشد ، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام رسان ها انجام شود.

روحانی آموزش استفاده بهینه از فضای مجازی و تدوین محتوای مناسب و خوب برای انتشار در این فضا را نیز ضروری خواند و گفت: فضای مجازی خوب با تولید محتوای خوب، جذاب و مفید و نه صرفا با انحصار و محدود کردن آن ، تامین خواهد شد.

رییس جمهور تعامل سازنده با همسایگان و جهان را از سیاستهای اصولی ایران اسلامی برشمرد و گفت: با تعامل با همسایگان و جهان ، بی تردید منافع و سود بیشتری عاید کشور می شود و این سیاست بویژه در سال حمایت از تولید کالای ایرانی، بیش از پیش پیگیری خواهد شد.

روحانی در ابتدای این نشست نیز بعث پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) را بزرگترین حادثه تاریخ بشریت خواند و تاکید کرد: هیچ حادثه ای به عظمت بعثت پیامبر اسلام(ص) نیست و این رویداد تاریخ ساز راه هدایت را به ما نشان داد .

رئیس جمهور همچنین ابراز امیدواری کرد که سال 97 سال برکت و تقویت بیش از پیش امنیت ، توسعه ، برادری و وحدت برای مردم باشد.

فیروز‌آبادی: تصمیم درباره تلگرام را در زمان مناسب اعلام می‌کنیم
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه تلگرام در حال بلعیدن اقتصاد کشور است گفت تصمیم درباره این پیام‌رسان‌ را در زمان مناسب اعلام می‌کنیم.
به گزارش فارس، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی با بيان اين خبر گفت:‌ خروج از این انحصار دستور رئیس‌جمهور است و همین امروز هم در جلسه‌ای که پیش ایشان بودیم، بحث خروج از انحصار در پیام رسان‌ها را مطرح کردند هر چند به طور مشخص نامی از تلگرام نبردند اما فقط تلگرام در ایران انحصار دارد.

وی با اشاره به اقدام شرکت‌های بزرگ همچون آمازون و اوبر در ورود به اقتصادهای کشورهای مختلف بدون در نظر گرفتن منافع آن کشورها تأکید کرد: این شرکت‌ها تا به حال با موانعی برای جابه‌جایی پول مواجه بودند اما تلگرام جدیداً مبادرت به ایجاد ارز رمزگذاری شده‌ای کرده که با سرعت جابه‌جا می‌شوند تا فضای اقتصادی دنیا را برای مداخله عظیم آماده کنند.

فیروزآبادی تلگرام در دو بخش ارتباطی از طریق گروه‌ها و رسانه‌ای از طریق کانال‌ها فعالیت داشته است، ادامه داد:‌ از چند ماه پیش تلگرام سند 32 صفحه‌ای منتشر و اعلام کرد که با روش آیکو (یکی از راه‌های جمع‌آوری مالی برای پروژه‌های رمز ارز) می‌خواهد سکوی پیام‌رسان را تبدیل به سکوی اقتصادی کند.

وی ادامه داد: برای این کارکرد تلگرام ملاحظات خاصی وجود دارد چرا که بناست از تکنولوژی بلاک‌چین بلادرنگ استفاده کنند یعنی بدون هیچ تأخیری و چیزی شبیه شبکه شتاب پول دیجیتال آنها یعنی گرم جابه‌جا می‌شود. علاوه بر آن برای تمام معاملات هم حق کمیسیون دریافت می‌کنند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: با این شرایط تلگرام می‌خواهد در کشور ما تبدیل به شرکت بیمه، آژانس املاک و ... شود و معاملات را بین دو طرف مستقل از اینکه قانونی یا غیرقانونی است و یا استانداردهای لازم را دارد کاملاً مستقل از هرگونه نظارتی دنبال کند.

وی افزود: ما این را جسارتی به فضای اقتصادی کشور می‌دانیم و این نگرانی را ایجاد کرده که یکباره با معضلاتی همچون تضعیف پول ملی و خلق پولی که ناشی از تولید کالا و صادرات نیست مواجه شویم، پولی که در شبکه جابه‌جا می‌شود و هر چه در آن خرج می‌شود معادل آن دارایی از کشور خارج می‌شود.

وی در ادامه یادآور شد: مرجع تصمیم‌گیری درباره تلگرام شورای عالی فضای مجازی است که ریاست آن بر عهده رئیس‌جمهور است و با تدبیر مقام معظم رهبری امور کانون فضای مجازی در اختیار این شورا است و البته تصمیمات این شورا نیز طبق اساسنامه فقط از سوی دبیر شورا اعلام می‌شود.

منبع
hamshahrionline
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز