بخت ورود کاروان مهاجران به ایالات متحد آمریکا "تقریباً صفر است

Submitted on جمعه, 11/16/2018 - 21:15

بخت ورود کاروان مهاجران به ایالات متحد آمریکا "تقریباً صفر است"
به گفتۀ یک کشیش مکزیکی که به مهاجران کمک می‌کند "شهر تیخوانا برای آنان بن بست است".

بعد از یک ماه سفر، کاروان مهاجران آمریکای مرکزی به مرز مکزیک و ایالات متحد آمریکا رسیده است. احتمال می‌رود که اندک اندک نزدیک به ۶هزار نفر در شهر مرزی تیخوانا جمع شوند. اما بسیار بعید است که این مهاجران بتوانند به خاک ایالات متحد آمریکا پا بگذارند.


ALFREDO ESTRELLA / AFP

طی روز پنجشنبه ١۵ نوامبر/٢۴ آبان، ٢٢ اتوبوس حامل ٨٨٠ مهاجر به شهر تیخوانا رسیدند. این شهر بزرگ مرزیِ مکزیک با سان‌دیگو ی کالیفرنیا تقریباً همسایه است. قبل از رسیدن این کاروان، حدود ٨٠٠ نفر از مهاجران کم کم در همین محل جمع شده بودند.

یک زن مهاجر اهل هندوراس به خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفته است: "نزدیک به یک ماه است که با سه دخترم راه افتاده‌ایم. بسیار خسته‌ایم اما خوشبختانه تا اینجا رسیده‌ایم".

علاوه بر این گروه‌ها، نزدیک به سه‌هزار مهاجر دیگر به مقصد تیخوانا در راه‌اند. اکثر این افراد از اهالی هندوراس هستند که روز ١٣ اکتبر از شهری به اسم "سان پدرو سولا" به راه افتادند. انگیزۀ اصلی آنان فرار از فقر و خشونت است.

بدین ترتیب مجموعا حدود ۵۵٠٠ مهاجر، مسافتی معادل ۴٣٠٠ کیلومتر را پیاده، یا با کامیون و اتوبوس آمده‌اند تا به شهر مرزی تیخوانا برسند.

پنجشنبه شب، نزدیک به ٣٠٠ نفر از اهالی این شهر تجمع کردند و علیه ورود مهاجران دست به تظاهرات زدند. آنان سرود ملی مکزیک را می‌خواندند و شعار می‌دادند که "ما مهاجر نمی‌خواهیم".

اما در آن سوی مرز، در سان دیگو، مأموران آمریکایی رفت و آمد خودروها را با حساسیت بیشتری کنترل می‌کنند. به فرمان دونالد ترامپ نزدیک به شش‌هزار نفر از نیروهای ارتش آمریکا به محل اعزام شده‌اند.

وزیر کشور مکزیک که با مشکلی لاینحل مواجه است، با انتقاد از "سیاست خصمانۀ دولت آمریکا در قبال مهاجران" گفت که بخت ورود آنان به خاک آمریکا "تقریباً صفر است". او هشدار داد که احتمال "برخوردی بزرگ روی خط مرزی" وجود دارد. مقامات دولتی مکزیک گفته‌اند همۀ تلاش خود را می‌کنند که مبادا مهاجران در صدد "گذشتن از مرز به زور" برآیند.

به گفتۀ یک کشیش مکزیکی که به مهاجران کمک می‌کند "شهر تیخوانا برای آنان بن بست است". به عقیدۀ او مهاجران با اینکه تا اینجا قاطعیت نشان داده‌اند اما وارد خاک آمریکا نخواهند شد. او می‌گوید: "آنان به ناچار در تیخوانا باقی خواهند ماند و ساکنان این شهر هم مسلماً روی خوش نشان نخواهند داد".

فرانسه در انتظار موج اعتراض "جلیقه زردها"
جنبش "جلیقه زردها" با اعتراض به افزایش قیمت بنزین و گازوئیل شکل گرفت.

قرار است که روز شنبه ١٧ نوامبر/٢۶ آبان، طرفداران جنبش معروف به "جلیقه زردها" در سراسر فرانسه با ایجاد راه‌بندان، صدای اعتراض خود را به گوش دولت برسانند. این جنبش خودجوش که به سرعت از طریق شبکه‌های اجتماعی شکل گرفت، در درجۀ اول به افزایش بهای بنزین و گازوئیل اعتراض دارد.

جنبش اعتراضی خودجوشی که می‌خواهد فردا در تمام فرانسه راه‌بندان ایجاد کند هویتی لغزنده و مبهم دارد. با اینحال تمام کشور، دولت، احزاب سیاسی و سندیکاها منتظر و نگران نتیجۀ این حرکت اعتراضی‌اند.

Photo Philippe Huguen. AFP

جنبش "جلیقه زردها" با اعتراض به افزایش قیمت بنزین و گازوئیل شکل گرفت. چند ماه قبل یک زن فروشندۀ لوازم آرایش روی شبکه‌های اجتماعی نوشت که افزایش قیمت توجیه ناپذیر است. این اعتراض‌ها رفته رفته روی شبکه‌های اجتماعی افزایش یافت اما ناگهان طی دو هفتۀ اخیر ابعادی کم‌سابقه یافت و با استقبال صدها هزار نفر روبرو شد.

اما این جنبش نه رهبری دارد و نه سازمانی. ولی به تدریج طرفداران آن که جلیقۀ زرد ایمنی رانندگان را به عنوان نماد جنبش برگزیده‌اند، اعتراضات خود را به موضوعات دیگر نیز کشاندند اما به طور کلی خواستۀ مرکزی همۀ معترضان افزایش قدرت خرید و بهبود سطح زندگی است.

مطابق ارزیابی مقامات دولتی، احتمالاً فردا ١۵٠٠ حرکت اعتراضی پراکنده در سراسر کشور بروز خواهد کرد. هنوز هیچکس نمی‌تواند حدس بزند که ایجاد راه‌بندان‌ها تا چه حد مؤثر خواهد بود ولی طرفداران جنبش امیدوارند که فرانسه را یک روز تمام فلج کنند.

در این میان، احزاب سیاسی موضع‌گیری‌های مرددی داشته‌اند: احزاب چپ نگران سوءاستفادۀ راست از این جنبش‌اند و راست‌ها نیز می‌ترسند که اعتراض‌ها به نفع چپ تمام شود.

سناتورهای آمریکایی خواستار تعلیق فروش تسلیحات آمریکا به عربستان شدند
شماری از سناتورهای دو حزب جمهوری خواه و دمکرات آمریکا در اقدامی هماهنگ لایحه‌ای‌ قانونی برای مجازات عربستان سعودی به سنا ارائه کردند.

شماری از سناتورهای دو حزب جمهوری خواه و دموکرات آمریکا در اقدامی هماهنگ لایحه‌ای‌ قانونی برای مجازات عربستان سعودی به سنا ارائه کردند. دراین لایحه قانونی که در سنای آمریکا به رای گذاشته خواهد شد، خواسته شده که عربستان به خاطر جنگ در یمن و همچنین قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار مخالف سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول مجازات شود و آمریکا فروش تسلیحات به این کشور را تعلیق کند.


USA Senate

سناتورهای آمریکایی در حالی روز پنجشنبه ۱۵ نوامبر/۲۴ آبان لایحه قانونی مجازات عربستان را به سنای این کشور ارائه کردند، که چند ساعت پیش از آن، وزارت خزانه داری آمریکا ۱۷ نفر از مقامات عربستان سعودی را به دلیل دست داشتن در قتل جمال خاشقجی مشمول مجازات‌های مالی کرد. برخی از این افراد جزو نزدیکان شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به شمار می‌آیند.

رویترز می نویسد، در صورتیکه این لایحه قانونی که از سوی سه سناتور جمهوری خواه و سه سناتور دموکرات حمایت می شود، در سنای آمریکا تصویب شود، فروش تسلیحات از سوی آمریکا به عربستان سعودی تعلیق خواهد شد.

در لایحه قانونی سنای آمریکا علیه عربستان، پیش بینی شده است که هر کسی مانع از رسیدن کمک های انسان دوستانه به یمن شود، مجازات خواهد شد. این لایحه همچنین پیش بینی کرده است که حمایت از حوثی ها نیز مشمول مجازات خواهد شد.

باب منندِز، سناتور دموکرات و عضو کمیسیون خارجی سنای آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد که مجازات های خزانه داری آمریکا علیه ۱۷ نفر از مقامات عربستان سعودی برای تضمین انجام تحقیقات مستقل در باره قتل جمال خاشقجی وجنگ یمن کافی نیست. باب منندِز گفت که "این لایحه قانونی سناتورهای آمریکایی اهرم بسیار نیرومندی است که می تواند عربستان سعودی را در باره شماری از اقداماتش، خصوصاً جنگ یمن و قتل جمال خاشقجی مسئولیت پذیر کند."

پیونگ‌یانگ، یک سلاح جدید تاکتیکی فوق مدرن را آزمایش کرده است
کیم جونگ اون "رضایت کامل" خود را از نحوه آزمایش این سلاح جدید اعلام کرده و تولید این سلاح را به عنوان چرخشی قاطع و تعیین کننده در تقویت قدرت نظامی این کشور توصیف کرده است."


REUTERS

در حالی که گفت‌وگوهای غیر اتمی کردن کره شمالی میان مقامات آمریکایی و کره شمالی در جریان است و مراحل حساس خود را طی می کند، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بر آزمایش یک سلاح جدید تاکتیکی فوق مدرن در این کشور نظارت کرده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی روز جمعه ۱۶ نوامبر/ ۲۵ آبان اعلام کرد که آزمایش این سلاح فوق مدرن تحت نظارت رهبر کره شمالی در آکادمی ملی علوم دفاعی انجام شده است. این خبرگزاری بدون اشاره به نوع و ماهیت سلاح آزمایش شده، اعلام کرد که این آزمایش با موفقیت انجام شده است.

پس از آغاز فرایند گفتگوهای پیونگ یانگ با واشینگتن و همسایه جنوبی اش بر سر برنامه های هسته ای و موشکی، این نخستین باری است که کره شمالی از انجام یک آزمایش تسلیحاتی مهم خبر می دهد.

خبرگزاری رسمی کره شمالی تصریح کرده است: این سلاح که برای توسعه آن زمان بسیار زیادی صرف شده است، در ادامه تلاش ها برای ارتقاء سیستم آسیب ناپذیر دفاعی کشور و نیز تقویت قدرت نظامی ارتش این کشور صورت گرفته است.

این خبرگزاری گفته است که کیم جونگ اون "رضایت کامل" خود را از نحوه آزمایش این سلاح جدید اعلام کرده و تولید این سلاح را به عنوان چرخشی قاطع و تعیین کننده در تقویت قدرت نظامی این کشور توصیف کرده است."

پیونگ یانگ آوریل گذشته به چرخشی ۱۸۰ درجه ای رویکرد خود را تغییر داد و از توقف آزمایش های هسته ای و موشک های بالیستیک خود خبر داد. کره شمالی با رویکرد جدید خود در جهت تنش زدایی با همسایه جنوبی و نیز توقف خصومت ها با واشنگتن گام مهمی برداشت و این رویکرد، ملاقات تاریخی میان کیم جونگ اون، رهبر این کشور و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا را در ماه ژوئن گذشته به همراه داشت.

در خبری دیگر در مورد کره شمالی، خبرگزاری آن کشور گزارش داده است که یک شهروند آمریکایی که از ماه اکتبر در بازداشت بوده، ار این کشور اخراج شده است. براساس این گزارش، این شهروند آمریکایی، بروس بایرون لورانس نام دارد و به طور غیرقانونی از مرز چین وارد کره شمالی شده بود. این خبرگزاری افزوده است فرد بازداشتی گفته که "در کنترل سازمان سیا" بوده است.

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز