اعلام وضعیت اضطراری در تورنتو / بارندگی و آب گرفتگی شدید در نیمه تابستان

Submitted on چ., 08/08/2018 - 21:17

اعلام وضعیت اضطراری در تورنتو / بارندگی و آب گرفتگی شدید در نیمه تابستان


آب گرفتگی
Toronto Blue Jays fans get stuck in the Rogers Centre as the entrance to the parking garage floods with torrential rain, in Toronto on August 7, 2018. (Fred Thornhill / THE CANADIAN PRESS)

بارندگی سه شنبه شب در تورنتو، موجب آب گرفتگی شدید و بروز مشکلات برای شهروندان شد.

کانادا به نقل از سی تی وی، بارندگی شدید در تورنتو موجب آبگرفتگی خیابان ها، بسته شدن خیابان ها و گیر کردن خودروها در خیابان های آب گرفته شد.

در همین رابطه دو مرد در آسانسور طبقه زیرزمین یک مجتمع تجاری در شمال شهر حبس شده بودند که با کمک پلیس نجات پیدا کردند.

سخنگوی پلیس، Katrina Arrogante در این رابطه گفت: آسانسور پیش از این دو مرد نجات پیدا کنند تقریبا پر آب شده بود و نیروهای امدادی برای نجات آنها با شنا خودشان را زیر زمین رساندند.

او تصریح کرد: سطح آب تقریبا 6 فوت بالا آمده بود و آنها فقط 1 فوت آزاد برای تنفس کردن داشتند و با شنا سر خودشان را بالا نگه داشته بودند که زنده بمانند.

در همین رابطه سه خودرو نیز در انتهای زیرگذر شمالی حوالی خیابان Keele St. و Wilson در آب گیر کردند همچنین پلیس دریایی برای نجات سرنشینان چهار خودرو که در حوالی Lower Simcoe and Bremner گرفتار آب گرفتگی خیابان ها شده بودند شتافت.

در همین حال سیلاب شب گذشته مترو تورنتو را نیز غرق در آب و تردد اتوبوس های درون شهری را در حد فاصل خیابان های فینچ غربی و ایستگاه ویلسون در شمال شهر مشغول تردد بودند دچار اختلال کرد. سیلاب در ساختمان شهرداری نیز موجب خساراتی شد از جمله یکی از کارکنان این مرکز از نشت سقف شهرداری خبر داد.

بر اساس این گزارش سازمان محیط زیست کانادا با انتشار بیانیه ای از بارش 50 تا 100 میلیمتر باران در رابطه با ایجاد شرایط اضطراری در آب و هوای برخی از مناطق بخصوص دریاچه انتاریو خبر داد. این مرکز در ادامه از بارش 64 میلی متر باران در فرودگاه بیلی بیشاپ (Billy Bishop Airport) در جنوب هسته مرکزی شهر طی دو ساعت خبر داد.

همچنین در این بیانیه آمده است حدود ساعت 11:30 شب گذشته بارندگی شدید در دریاچه انتاریو رخ داده است. تا زمان تهیه این خبر هنوز هیچ موردی از تلفات جانی نرسیده است.

توقف همکاری‌های پزشکی و خروج بیماران؛ اتاوا از تمام متحدان درخواست کمک کرد / علل و اهداف رویکرد جسورانه ریاض / تحلیل سیاسی
با افزایش تنش‌های دیپلماتیک میان ریاض و اتاوا، عربستان سعودی اعلام کرد که همه برنامه‌های درمانی خود را در کانادا متوقف خواهد کرد.
به نقل از یورو نیوز و خبرگزاری رویترز، بنا بر اعلام دکتر فهد بن ابراهیم التمیمی، وابسته بهداشتی عربستان سعودی در کانادا و ایالات متحده آمریکا قرار است همه بیماران سعودیِ بستری در بیمارستان‌های کانادا به بیمارستانهایی در دیگر کشورها منتقل شوند.

قطع همکاری‌های پزشکی و درمانی، گامی دیگر از سوی ریاض برای اعلام خشم خود نسبت به درخواست دستگاه دیپلماسی کانادا مبنی بر آزادی فعالان مدنیِ زندانی در عربستان است.

عربستان پیش از این سفیر کانادا را از ریاض اخراج کرده و همکاری‌های جدید بازرگانی و سرمایه گذاری خود با اتاوا را نیز متوقف کرده است. ارزش داد و ستدهای دوجانبۀ ریاض و اتاوا، سالانه ۴ میلیارد دلار است و کانادا یکی از فروشندگان اصلی غلاتی همچون گندم و جو به عربستان محسوب می‌شود.

ریاض همچنین دستور داده است که ۱۵ هزار دانشجوی سعودی که در کانادا مشغول تحصیل هستند، خاک این کشور را ترک کنند. پروازهای مستقیم عربستان به برخی شهرهای کانادا هم معلق شده است.

تقاضای کانادا از متحدان برای میانجی‌گری

همزمان با تشدید اقدامات اعتراضی عربستان، برخی منابع از تلاش کانادا برای حل و فصل این بحران خبر می‌دهند.

گفته می‌شود که کانادا از متحدان خود خواسته است برای حل این اختلاف وارد عمل شوند. این در حالی است که ایالات متحده آمریکا، متحد نزدیک هر دو کشور پیش از این اعلام بی‌طرفی کرده و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا رسما اعلام کرده است که آمریکا نمی‌تواند در این‌باره کاری انجام دهد.

بنا بر ادعای دو منبع نزدیک به دستگاه اجرایی کانادا، مقامات این کشور قصد دارند از امارات متحده عربی و بریتانیا در این رابطه درخواست کمک کنند؛ بریتانیا پیش از این دو کشور را به خویشتن‌داری فرا خوانده بود.

به گفته یکی از این دو منبع، دولت لیبرال جاستین ترودو قصد آغاز گفتگوها با امارات را دارد زیرا «کلید حل این مشکل، کار با دوستان و متحدان منطقه‌ای است.

اعلام همبستگی مصر با عربستان سعودی

در ادامه اعلام همبستگی برخی کشورهای عربی با عربستان، مصر متحد نزدیک ریاض نیز پس از امارات و بحرین از همراهی خود در این بحران با عربستان سعودی خبر داد.

وزارت خارجه مصر روز سه‌شنبه در صفحه فیسبوک خود نسبت به افزایش تنش‌ها میان کانادا و عربستان ابراز نگرانی کرد؛ با این وجود افزود که این تنش نتیجه اقدامات منفی برخی بازیگران بین‌المللی و دخالت آنها در امور داخلی کشورهای منطقه است.

علل و اهداف رویکرد جسورانه ریاض در قبال کانادا / نوشته فرزاد رمضانی­ بونش تحلیلگر مسائل منطقه‌ای

هر چند ریاض در سه سال پیش قرارداد بزرگی برای خرید زره پوش‌های کانادایی امضا کرد، اما در دو سال گذشته روابط کانادا و عربستان سعودی سیر منفی خود را به دلیل فشار گروه‌های مدافع حقوق بشر بر کانادا جهت نفروختن سلاح به عربستان، به دلیل جنگ یمن و همچنین استفاده از این سلاح‌ها علیه غیر نظامیان آغاز کرده است. در این حال روابط تجاری دو جانبه میان دو کشور در سال 2017 از 3 میلیارد دلار فراتر رفت و عربستان به بیستمین واردکننده بزرگ از کانادا تبدیل شد. با این حال اخیراً کریستا فریلند وزیر خارجه کانادا از ریاض خواست تا فعالان جامعه مدنی بازداشت شده در عربستان به دلیل درخواست­ شان برای آزادی بیان و دموکراسی، را آزاد کنند. واکنش ریاض به این درخواست تند بوده و به اخراج سفیر کانادا، خارج کردن دانشجویان عربستانی از دانشگاه‌های کانادایی و توقف پروازها میان دو کشور منتهی شد. چنانچه دولت عربستان با فراخوانی سفیر خود از کانادا، به سفیر این کشور در ریاض 24 ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کند. در بیانیه‌ای رسمی عربستان آمده است، این اقدام دولت ریاض پس از آن صورت می‌گیرد که منابع مخالف سعودی از بازداشت دو فعال جامعه مدنی از جمله سمر بدوی «برنده» جایزه بین‌المللی زن شجاع سال 2012 آمریکا و نسیمه الساده، خواستار آزادی فوری فعالان حقوق بشر سعودی شده بودند. نوشتار زیر به علل و اهداف رویکرد متهورانه ریاض در قبال کانادا می‌پردازد.

اول؛ به نظر می‌رسد روابط یک سال گذشته آمریکا با عربستان سعودی و نوع قراردادهای گسترده نظامی و اقتصادی به انجام رسانده ـ موجب شده است رهبران ریاض معتقد باشند پترو دلارهای نفتی سعودی یا به ‌نوعی تعاملات گسترده آمریکا در حوزه‌های مختلف موجب خواهد شد که در روند تنش بین عربستان سعودی و کانادا، ایالات‌ متحده امریکا واکنش‌های گسترده و عملی به نفع کانادا و به ضرر ریاض را به انجام نرساند.

دوم؛ در واقع از نگاه رهبران ریاض شدت عمل ریاض بی‌گدار به آب زدن نیست و سعودی‌ها می‌خواهند از آب گل‌آلوده کانادا ـ امریکا ماهی خود را بگیرند. در واقع باید توجه داشت که در ماه‌های گذشته روابط کانادا و امریکا و همچنین جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا و دونالد ترامپ تحت تأثیر نوع رویکردهای ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات‌ متحده امریکا در قبال ناتو و روابط اقتصادی با چالش‌هایی روبرو بوده و عملاً نخبگان دولت کانادا و امریکا بر سر حوزه‌های اقتصادی و سایر حوزه‌ها با همدیگر اختلاف داشته‌اند. در این‌ بین به نظر می‌رسد ریاض معتقد است در وضعیتی که در روابط کانادا با امریکا تحت تأثیر چالش‌ها و مشکلاتی شده است؛ این امر موجب واکنش‌های حداکثری و پشتیبانی‌های گسترده مقامات واشنگتن از سوی کانادا در قبال عربستان نمی‌شود. همین امر آن‌ها را واداشته که به ‌نوعی واکنش‌های حداکثری در قبال کانادا بزنند.

در کنار این نیز باید توجه داشت که در واقع درک مقامات ریاض از جایگاه مسائل حقوق بشری در نزد جمهوری خواهان حاکم در دولت امریکا و شخص ترامپ موجب شده تا رهبران سعودی معتقد باشند که از آنجا که جایگاه حقوق بشر و رویکردهای حقوق بشری در نزد مقامات امریکا بدان اندازه گسترده نیست، آن‌ها در انتظار واکنش‌های تندی در قبال رویکرد حمایت‌آمیز واشنگتن از کانادا نخواهند بود. در واقع رهبران سعودی معتقدند که در این وضعیت عدم‌ حمایت گسترده واشنگتن از کانادا فرصتی مغتنم برای سیاست خارجی عربستان در قبال کانادا است.

سوم؛ در واقع نوع نفوذ اقتصادی روابط گسترده عربستان و بسیاری از بازیگران غربی موجب شده که مقامات سعودی امیدوار باشند که بازیگران غربی از خطوط قرمز سعودی‌ها و خطر انتقاد گسترده از آن آگاه‌تر شوند و عملاً انتقاد از رویکرد حقوق بشری و سایر چالش‌های داخلی عربستان را به سود روابط گسترده اقتصادی و خریدهای تسلیحاتی گسترده از اروپا و امریکا رها کنند.

گذشته از این در واقع در سال‌های گذشته ریاض در مقابل انتقادهای دولت سوئد و آلمان رویکردهای اعلانی تندی از خود نشان داد؛ اما این رویکرد تند عربستان سعودی در الگوی کانادا می‌تواند الگویی برای به سایر بازیگران دیگر کشورهای جهان و همچنین به ‌نوعی برای غربی‌ها باشد. در وضعیت کنونی رهبران سعودی به این نتیجه رسیده‌اند که این رویکردهای هم‌ زمان چند جانبه در قبال کانادا مانع از افزایش فشار حقوق بشری از سوی اتحادیه اروپا و همچنین کشورهای غربی بر ضد عربستان باشد.

چهارم؛ در واقع از آنجا که این رویکرد ریاض به ‌نوعی رویکرد کم‌ نظیر است، مقامات سعودی معتقدند در داخل عربستان روند تدریجی و اقداماتی مانند صدور اجازه رانندگی برای زنان، بازگشایی سینماها و دیگر تغییرات در ساختار اجتماعی انجام‌ شده است، ولی همچنان، از جمله کشورهایی با پایین‌ترین رتبه آزادی بیان، آزادی‌های سیاسی و مدنی به‌ شمار می‌رود؛ لذا تداوم وضعیت کنونی و توجه به پرونده حقوق بشری و سایر مشکلات و چالش‌های داخلی عربستان موجب افزایش فشار بر هیئت حاکمه عربستان خواهد شد. اما موفقیت نسبی ریاض در کسب نتایج در الگوی کانادا موجب خواهد شد که در داخلی عربستان این رویکرد به نفع هیئت حاکمه و به‌ نوعی نمایش قدرت از سوی رهبر آن‌ها حاکم بر ریاض در مقابل باشد و به‌ نوعی پاسخی نیز به انتقادات محافظه‌کاران تندرو در قبال رویکردهای غرب­گرایانه محمد بن سلمان باشد.

پنجم؛ با توجه به چالش‌های تقریباً همسان کشورهای منطقه در حوزه حقوق بشر ریاض امیداور است در رویکرد خود نوعی حمایت بیشتر کشورهای عرب و اسلامی را در قبال انتقادات داخلی و حقوق بشری را کسب کند. چنانچه دولت مصر اعلام کرد که در نزاع سیاسی اخیر میان عربستان سعودی و کانادا، جانب ریاض را می‌گیرد و با این کشور عربی حاشیه خلیج‌ فارس در برابر مداخله خارجی در امور داخلی کشورها اعلام همبستگی می‌کند و برخی از اعضای شورای همکاری خلیج ‌فارس و جامعه عربی نیز به حمایت از ریاض پرداختند.

مسئولیت صحت و سقم تحلیل صورت گرفته تنها برعهده نویسنده بوده.

مقابله دانشگاه های کبک با تصمیم عربستان سعودی در رابطه با دانشجویان / دانشگاه های کانادا در تلاش برای کمک

عربستان
McGill University's campus in Montreal is photographed on Tuesday, June 21, 2016. (THE CANADIAN PRESS/Paul Chiasson)

بدنبال تنش های دیپلماتیک و تجاری به وجود آمده بین عربستان سعودی و کانادا و آثار آن در وضعیت دانشجویان عربستان مشغول به تحصیل در کانادا، دانشگاه های کانادا درصدد مقابله با نابسامانی زندگی و تحصیل هزاران دانشجوی عرب برآمدند.

به نقل از سی تی وی، روز سه شنبه با تصمیم گیری برای قطع پروازهای کانادا – تورنتو و قطع مستمری دانشجویان عربستان در کانادا شدت این تنش ها به اوج خود رسید.

بنابر گزارش فدراسیون پزشکی کبک (the Quebec Federation of Medical Residents) در حال حاضر حدود 250 رزیدنت و فلوشیپ از کشورهای عربی در دانشگاه مک گیل (McGill) از جمله عربستان در حال تحصیل هستند و با ترک تحصیل کردن دانشجویان پزشکی در این مقطع، آینده ای مبهم برای آنها رقم خواهد خورد و حتی ممکن است در درمان بیماران دچار مشکل شوند.

سخنگوی مرکز پزشکی دانشگاه مک گیل (McGill University Health Centre) نیز در این رابطه بدون اینکه توضیح مشخصی بدهد گفت که با توجه به شرایط به وجود آمده، دانشگاه باید برای مقابله با تاثیرات ناشی از آن تدابیری بیاندیشد.

این دانشگاه با انتشار بیانیه ای همچنین گفت که باید اطلاعات بیشتری راجع به دانشجویان و دانش آموزان مرتبط با این موضوع تهیه شود و وضعیت آنها مورد ارزیابی قرار گیرد.

بر اساس این بیانیه در حال حاضر حدود 60 دانشجوی سعودی در دانشگاه کنکوردیا (Concordia University) مشغول تحصیل هستند. 7 دانشجو نیز در دانشگاه مونترال (Universite de Montreal) ثبت نام کرده اند و 15 نفر برای ترم پاییز ثبت نام کرده اند.

در همین رابطه اروین کلتر ( Irwin Cotler) ، از وکلای حقوق بشر و وزیر دادگستری سابق کانادا، این رفتار و اقدامات عربستان سعودی را با دانشجویان خارج از کشورش محکوم کرد و در گفتگو با سی تی وی مونترال گفت: من از این خودزنی عربستان تعجب می کنم. آنها با این کارهایشان به همه صدمه می زنند.

منبع
hodhod

بیشترین بازدید اخبار امروز