
مواد لازم برای تهیه خورشت بادمجان مجلسی خوشمزه
گوشت خورشتی 300 گرم
بادمجان بزرگ 3 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
رب گوجهفرنگی 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل به میزان لازم
زردچوبه و پودر دارچین به میزان لازم
زعفران دمکرده 1 قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی 2-3 عدد
آبلیمو یا آبغوره 1-2 قاشق
طرز تهیه خورشت بادمجان مجلسی و خوشمزه
ابتدا با استفاده از یکی از دو روش بالا تلخی بادمجانها را بگیرید و آنها را سرخ کرده روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود. برای کمکردن چربی این غذا میتوانید از بادمجان کبابی نیز استفاده کنید.
پیاز را رنده کرده و یا به صورت نگینی یا خلالی برش بزنید و در روغن داغ سرخ کنید. (برای آشنایی با طرز تهیه پیاز داغ مجلسی مطلب مرتبط در سایت ستاره را بخوانید.)
مقداری زردچوبه، فلفل قرمز یا فلفل سیاه روی پیازها بریزید و تفت دهید تا عطر فلفل و زردچوبه آزاد شود.
گوشت خورشتی را خرد کرده و با پیاز داغ و ادویهجات تفت دهید.
میتوانید در همین مرحله رب گوجهفرنگی را نیز به همراه گوشت و ادویه تفت دهید تا رنگ رب باز شود.
وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، به مقدار لازم آب روی آنها ریخته و حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت حدود 2 ساعتی پخته شود.
به گوشت نیمپز شده نمک اضافه کنید و بادمجانهای سرخشده را روی گوشتها بچپنید.
2 یا 3 عدد گوجهفرنگی را قاچ بزنید و روی بادمجان ها قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا خورش جا بیفتد.
در صورت تمایل مقدار کمی آبلیمو یا آبغوره و یا دو قاشق غوره به خورشت بادمجان اضافه کنید.
برای عطر بهتر و خوشمزهترشدن خورشت بادمجان قبل از سرو، مقداری زعفران دمکرده و پودر دارچین به خورشت اضافه کنید.
بهتر است نمک خورشت را همانطور که گفته شد قبل از اضافهکردن بادمجانها اندازه کنید و از همزدن خورشت بعد از اضافهکردن بادمجانها خودداری کنید تا له نشوند.
بعضی افراد به اشتباه خورشت بادمجان را با مسما بادمجان یکی میدانند در صورتی که این دو غذا با یکدیگر متفاوت هستند و مسما بادمجان با مرغ تهیه میشود.