روبرت ماردینی، مدیرکل کمیته بینالمللی صلیب سرخ در روز ۲۶ ماه مارس، فراخوانی را برای کمک فوری به مردم کشورهایی که درگیر جنگ هستند، صادر کرد.
او به روزنامه فرانسوی لوموند گفت: «کشورهای در حال جنگ نباید فراموش شوند.» او نه تنها خواستار اقدام فوری برای مبارزه علیه تاثیرات ویرانگر ویروس کرونا بر جمعیت آسیبپذیر مناطق جنگی شد، بلکه همچنین درباره پیامدهای جهانی چنین امری هشدار داد.
همین نگرانی را سازمان بینالمللی بحران نیز مطرح کرده است. این سازمان در گزارشی با عنوان «کوید ۱۹ و جنگها» نسبت به شیوع ویروس کرونا در مناطق جنگی ابراز نگرانی کرده است.
پیشتر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در روز ۲۷ ماه مارس، در یک نشست خبری در نیویورک خواهان یک آتش بس فوری شده بود.
در مناطق جنگی کشورهای مختلف خاورمیانه و شمال آفریقا، نظام درمانی به شدت آسیب دیده و برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و همچنین پذیرش بیماران مبتلا توانایی لازم را ندارند.
به عنوان نمونه، در یمن به گزارش صلیب سرخ جهانی، ۵۰ درصد زیرساختهای درمانی این کشور از بین رفته است. همچنین ۲۴ میلیون نفر از مردم این کشور به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند.
همین شرایط در سوریه وجود دارد و تقریبا نیمی از بیمارستانهای این کشور حتی پیش از شیوع ویروس کرونا از فعالیت باز ایستاده بود. در باره افغانستان، سومالی و کشورهای نوار ساحل آفریقا نیز وضع به همین صورت است.
گروه بینالمللی بحران در گزارش خود تاکید کرده که ایران و ونزوئلا نیز به دلیل تحریمهای اعمال شده از سوی آمریکا در زمینه مبارزه با شیوع ویروس کرونا با مشکلات جدی مواجه هستند.
غزه و سرزمینهای فلسطینی نیز که سالها در محاصره قرار دارند، از نظر تجهیزات بیمارستانی و درمانی تضعیف شدهاند و در شرایط کنونی برای رسیدن به تجهیزات پزشکی و کمکهای درمانی تلاش میکنند.
در لیبی، دولت این کشور قول داده که ۳۵۰ میلیون دلار برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هزینه کند. اما نظام درمانی این کشور نیز طی سالهای جنگ از بین رفته و با چالشهای جدی روبهرو هستند.
همچنین زمانی که اعتماد عمومی در این کشورها از بین رفته باشد، دشوار بتوان گفت که بخشنامههای صادر شده از سوی دولت، توسط مردمان این کشورها رعایت شوند.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید