نتانیاهو با اشاره به "توافقات ابراهیم" در سال ٢٠٢٠ که به عادی شدن مناسبات اسرائیل با امارات، بحرین و مراکش منجر شد، افزود : "اکنون ما در آستانۀ پیشرفتی خیرهکنندهتر، صلحی تاریخی میان اسرائیل و عربستان هستیم." وی سپس گفت که چنین صلحی قویاً به پایان یافتن مناقشۀ اسرائیل و اعراب کمک خواهد کرد و مشوّق دیگر کشورهای عرب برای عادی کردن مناسبات خود با اسرائیل خواهد بود. به گمان نتانیاهو صلح اسرائیل و عربستان همچنین امکان صلح اسرائیل با فلسطینیان را تقویت خواهد کرد.
ساعاتی پیش از اظهارات نتانیاهو در سازمان ملل، ولیعهد عربستان، محمد بن سلمان، در مصاحبه با "فاکس نیوز" گفته بود که این کشور و اسرائیل هر روز بیشتر به عادی کردن مناسبات خود نزدیک می شوند.
در واکنش به سخن ولیعهد عربستان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در مجمع عمومی سازمان ملل هشدار داده بود که بدون ملاحظۀ حقوق قانونی مردم فلسطین هیچ صلح ممکنی در خاورمیانه شکل نخواهد گرفت. به گفتۀ محمود عباس لازمۀ چنین صلحی وجود دو دولت مستقل اسرائیلی و فلسطینی است. در پاسخ تلویحی به سخنان محمود عباس، بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت : "نباید به فلسطینیان حق وتو دربارۀ معاهدات جدید صلح با دیگر دولتهای عرب را داد." به گفتۀ نخست وزیر اسرائیل فلسطینیان از صلحی گستردهتر میان این کشور و دولتهای عرب بهره خواهند برود.
بن سبطی، پژوهشگر مسائل ایران در مؤسسۀ تحقیقات امنیت ملی اسرائیل، در گفتگو با رادیو بینالمللی فرانسه بعید ندانست که عربستان قصد داشته باشد همانند برخی دیگر از کشورهای عرب از شرط مسئلۀ فلسطین برای عادی کردن مناسبات خود با اسرائیل صرف نظر کند.
در اظهارات دیروز خود، نخست وزیر اسرائیل بار دیگر خطاب به جمهوری اسلامی ایران گفت : تا زمانی که من نخست وزیر اسرائیل هستم هر آنچه که میتوانم خواهم کرد تا از دستیابی تهران به جنگ افزارهای اتمی جلوگیری کنم.
دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید
اخبار جهان را با بارگیری اَپ ار.اف.ای دنبال کنید