۷ راه مقابله با خشونت خانگی

Submitted on چ., 05/26/2021 - 13:33

هرچند که خشونت خانگی در تمامی دوران‌ها بوده و همیشه خبری از این خشونت‌ها به دست ما رسیده است اما در این دوران قرنطینه ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، با جمع شدن افراد خانواده زیر یک سقف برای ساعات طولانی و مدت بیشتر و به علاوه دلایلی نظیر دغدغه‌های اقتصادی، بیکار شدن یا دورکار شدن اعضای خانواده، محدود شدن رفت و آمدها و تفریحات همگی عواملی هستند که می توانند در بروز تضادها و خشونت خانگی و یا افزایش آن تاثیرگذار باشند.

هرچند که اختلافات و بحث‌های عادی در همه خانه‌ها هست و کاملا طبیعی است اما در کیس‌هایی با زمینه‌های مشکلات روانی، اختلافات و تضادهای شدید عقیدتی، استعداد بروز خشونت‌های خانگی علیه سایر اعضای خانواده بیشتر است. هرچند که ریشه‌یابی مشکلات و کمک به فرد مقصر اهمیت فراوانی دارد ولی پیدا کردن راهکارهایی برای پیشگیری از بروز این مشاجرات در اولویت است. این مسیری نیست که یک شبه طی شود و یا یک نفر از عهده آن برآید بلکه نیاز به همراهی همه اعضای خانواده در بازه زمانی طولانی و مستمر دارد.

داشتن سرگرمی های شخصی و گروهی در جمع خانواده شما را از جدیت و مشاجرات دور می‌کند و اوقات خوشی را برایتان رقم می‌زند. قطعا همه اعضای خانواده زمان آزاد دارند، پس استفاده از این فرصت طلایی برای دورهم جمع شدن و مشغول یک بازی یا سرگرمی شدن در بهبود روابط افراد بسیار موثر است. شما می‌توانید فعالیت‌هایی نظیر فیلم دیدن، بازی کردن، یا حتی نوشیدن یک فنجان چای و فعالیت های مشابه آن را در کنار یکدیگر امتحان کنید چرا که با ایجاد فضایی شاد فرصتی برای بروز کدورت پیدا نخواهد شد. همچنین در حین بازی ممکن است، اختلاف نظرها فراموش شوند و دلخوری‌ها دیگر به چشم نیاید.

هرچند که این فعالیت‌ها فقط در بازی خلاصه نمی‌شود و مطالعه، تماشای فیلم، آشپزی، کارهای دستی و غیره نیز می توانند مفید باشند.

خواب منظم در ساعات مشخص جسم و روان شما را در حالت آماده و ایده‌آلی قرار می‌دهد که بسیاری از رفتارهای پرخاشگرانه را از شما دور می‌سازد. ضمن حفظ سلامتیان، خلق و خوی شما را هم در حالت مثبتی قرار می‌دهد.

ورزش و تحرکات فیزیکی علاوه بر تخلیه انرژی‌های منفی، به ترشح هورمون‌های شادی در بدن شما کمک می‌کند. مدیتیشن هم روح و ذهن شما را آرام می‌کند و در نتیجه منجر به کاهش استرس و فشار روانی می شود.

بیکاری باعث می‌شود تا ما مدام به خاطرات و گذشته خود سر بزنیم و در نهایت یک نکته منفی و ناراحت‌کننده پیدا کنیم. مباحث و اختلافاتی که در گذشته تمام شده‌اند را به همان گذشته بسپارید و به عقب برنگردید. از به چالش کشیدن اعتقادات یکدیگر به ویژه در موضوعات دینی و سیاسی اجتناب کنید و تلاش کنید تا خاطرات خوب و شیرین را به یکدیگر یادآور شوید. برنامه‌ریزی برای آینده و تلاش در زمانن حال برای رسیدن به اهدافتان را در اولویت قرار دهید.

برخی فعالیت ها که زیاد تخصصی نیستند را به کمک هم انجام دهید. برای مثال آشپزی کردن می‌تواند فعالیتی خوشایند و مفرح برای اعضای خانواده باشد. فعالیت های مشترک شاد را در خانه گسترش دهید و برای انتخاب فعالیت و نحوه انجام آن نظر همه را در نظر بگیرید.

با این که بسیاری از اوقات، دلخوری ها ادامه پیدا می کنند و نمی توان آن‌ها را فوری حل و فصل کرد، اما قهر کردن راه چاره نیست. دلخور شدن یک عملکرد طبیعی است اما نبایدطولانی مدت همراه شما باشد.

گاهی بسیاری از بحث ها، عمقی نیستند و ممکن است به دلیل حساس بودن روحیه یا برخی توقعات ایجاد شوند. در اغلب اوقات، تنها با یک دلجویی کردن و گفتگوی ساده، می توان از عمیق‌تر شدن آن جلوگیری کرد. هدیه دادن در این مواقع عالی به نظر می‌رسد. نوع و قیمت هدیه مهم نیست و می‌تواند حتی یک کاردستی یا یک نامه عاشقانه و یا شاید هم پختن یک شام متفاوت باشند.

در این وضعیت غیرعادی، ما همگی نیاز به آرامش بیشتری داریم پس به خود سخت نگیرید.

منبع: اقامت ۲۴

منبع
hodhod

بیشترین بازدید اخبار امروز