برایان هوک: واشنگتن قصد دارد شیرهای صادرات نفت ایران را کاملاً ببندد

Submitted on س., 10/16/2018 - 23:16

برایان هوک: واشنگتن قصد دارد شیرهای صادرات نفت ایران را کاملاً ببندد
در حالی که تازه ترین آمارها از صادرات متوسط روزانه ۳‚١ تا ۵‚١ میلیون بشکه نفت ایران در نیمه اول ماه اکتبر خبر می دهند، برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران در وزارت أمور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد شیرهای صادرات نفت ایران را کاملاً متوقف کند. در همین حال، خالد الفالح، وزیر نفت عربستان که به هند سفر کرده است، دیروزاعلام کرد که سطح تولید نفت خام عربستان در ماه آینده افزایش خواهد یافت.

برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران روز دوشنبه ۱۵ اکتبر/۲۳ مهر در لوکزامبورگ به خبرنگاران گفت که هدف دولت دونالد ترامپ قطع کامل و هرچه سریع تر صادرات نفت ایران است. هوک گفت: واشنگتن اطمینان دارد که تحریم صادرات نفت ایران، بازارهای نفتی را بی‌ثبات نخواهد کرد. وی در این رابطه تأکید کرد: ما هم اکنون مشاهده می کنیم که عرضه نفت در بازار بسیار خوب است و تعادل در بازار جهانی نفت وجود دارد. ما باید بر روی داده های بنیادی بازار نفت حساب کنیم و اجازه ندهیم که تمرکز ما با ادعاهای غیر متوازن ایران درباره احتمال به خطر افتادن بازار نفت، منحرف شود.

برایان هوک در توجیه نظر خود در باره تعادل در بازار جهانی نفت تصریح کرد که تولید نفت آمریکا در ماه اوت در حدود ۶۵‚١میلیون بشکه در روز نسبت به ماه اوت سال ۲۰١۷ افزایش یافته است.

برایان هوک این سخنان را در چهارچوب ماموریت هفت روزه اش که از چند کشور اروپایی آغاز و در هند پایان خواهد یافت، گفته است. رئیس گروه اقدام ایران در این سفر تلاش می کند که کشورهای اروپایی و هند را در زمینه قطع خرید نفت از ایران با واشنگتن همراه کند. او در این سفر با دیپلمات های فرانسه، بریتانیا و آلمان، یعنی کشورهای اروپایی که بیشترین تلاش را برای حمایت از برجام می کنند، ملاقات کرده است، اما از اظهار نظر درباره اعطای معافیت های احتمالی در باره برخی تحریم ها و خصوصاً تحریم خرید نفت خام ایران به این کشورها خودداری کرد. آقای هوک همچنین درباره این‌که آیا واشنگتن، به رغم مخالفت اروپایی‌ها شبکه مالی سوئیفت را هدف قرار خواهد داد یا نه، صحبتی نکرد.

برایان هوک در ادامه سفر اروپایی خود برای قانع کردن هند برای قطع واردات نفت خام ایران به این کشور خواهد رفت.

هند یکی از مشتریان اصلی نفت ایران است و بر ادامه خرید نفت از ایران تاکید دارد. هند حتی برای ماه نوامبر آینده ، یعنی ماه آغاز تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران سفارش خرید ۹ میلیون بشکه نفت خام به ایران داده است.

در همین راستا و احتمالاً در اقدامی هماهنگ با واشنگتن، وزیر نفت عربستان برای اطمینان دادن به هند که امکان جایگزین کردن نفت ایران وجود دارد، به این کشور سفر کرده است. خالد الفالح روز دوشنبه در هند گفت که تولید نفت عربستان در ماه آینده افزایش می یابد. حداکثر تولید عربستان در حال حاضر در حدود ۷‚١۰ میلیون بشکه در روز است. آقای الفالح تصریح نکرد که کشورش در ماه آینده به چه میزانی تولید نفت خود را افزایش خواهد داد.

آقای هوک در حالی از تعادل بازار جهانی نفت سخن می گوید که کاهش صادرات نفت ایران می تواند یکی از عوامل مهمی باشد که موجب افزایش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی شده است. قیمت هر بشکه نفت برنت در ۳ اکتبر گذشته رکورد چهار ساله را شکست و به ۷۴‚۸۶ دلار در هر بشکه رسید. از آن موقع قیمت ها قدری کاهش یافته و در حدود ۸۰ تا ۸١ دلار در بشکه تثبیت شده است. کارشناسان اعتقاد دارند که تداوم افزایش قیمت جهانی نفت نسبت به خبرهای صادرات نفت ایران بسیار حساس است.

خبر گزاری رویترز همچنین گزارش می دهد که صادرات نفت عراق افزایش یافته و هم اکنون به ۶۲‚۳ میلیون بشکه در روز رسیده است. به گفته رویترز، برآوردها همچنین از افزایش صادرات نفت عراق تا سقف ۴ میلیون بشکه در روز در سه ماهه اول سال میلادی ۲۰١۹ حکایت می کنند.

به گفته رویترز، ترکیه و ایتالیا آخرین خریداران نفت خام ایران در اروپا هستند. البته بر اساس داده های آماری صنعتی و کشتیرانی، ایران کماکان نفت خام خود را به کشورهای چین، هند و برخی از کشورهای خاورمیانه صادر می کند، ولی صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران با نزدیک شدن ۴ نوامبر، یعنی هنگام اجرایی شدن تحریم های نفتی آمریکا علیه تهران کاهش یافته است.

بر اساس داده های قطعی " ایکون" صادرات متوسط روزانه نفت خام ایران در نیمه اول ماه اکتبر به کشورهای چین، هند، ترکیه و خاورمیانه ۳۳‚١ میلیون بشکه بوده است. با احتساب نفت کش‌هایی که از طریق ماهواره رصد نمی شوند، از جمله یک نفت کش با ظرفیت یک میلیون بشکه نفت خام ایران که به سوی ایتالیا رفته است، متوسط صادرات نفت خام ایران در ١۵ روزه اول ماه اکتبر در حدود ۵‚١ میلیون بشکه در روز بوده است.

در سال جاری میلادی بیشترین میزان صادرات نفت ایران در ماه آوریل گذشته و پیش از اعلام دونالد ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران بوده است. صادرت نفت ایران که در آوریل گذشته به ۵‚۲ میلیون بشکه در روز رسیده بود، در ماه سپتامبر به ۶‚١ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

در مقابل تحریم‌های آمریکا، دولت ایران همگان را به فروش نفت کشور فرامی‌خواند
در آستانۀ آغاز تحریم های نفتی و بانکی آمریکا علیه ایران، ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار کشور نوشت که حجم عرضۀ نفت در بورس انرژی تهران یک میلیون بشکه در روز است و همه خریداران نفت می‌توانند در داد و ستد آن شرکت کنند.

ایرنا، نوشته است که نحوۀ فروش نفت در بورس انرژی بیست درصد ریالی و هشتاد درصد به صورت ارز خواهد بود. تسویه بخش ریالی بر اساس نرخ ارز به صورت نقدی پیش از تحویل نفت صورت می گیرد و تسویۀ بخش ارزی به صورت اعتباری و با ارایۀ ضمانت نامه بانکی پس از تحویل نفت انجام می‌شود.

ایرنا تصریح کرده است که خریدار باید بخش ارزی را در مدت زمان مشخص شده بعد از بارگیری واریز و تسویه کند. در این روش حداقل خرید نفت در بورس انرژی تهران پنج هزار تن (معادل حدود ٣۵ هزار بشکه استاندارد) است، هر چند خریداران می توانند با تجمیع قراردادهای خرید، محموله های نفت بزرگتری بخرند. شرکت ملی نفت ایران امیدوار است که به کارگیری این روش به فروش نفت به بهای مناسب و شفاف بر اساس قیمت های معاملاتی شرکت ملی نفت ایران منجر شود.

عرضۀ نفت در بورس انرژی از شش آبان ماه آغاز می شود و تا سیزده آبان ماه ادامه می یابد و پس از ارزیابی دوباره تصمیم نهایی در مورد ارایه نفت در بورس انرژی گرفته خواهد شد.

ایرنا، تصریح می کند که اگر چه اجرای این طرح تاکنون ناکام بوده است، اما با حمایت دولت و تأکید معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، از نو به اجرا گذاشته می شود. اسحاق جهانگیری هدف از اجرای این طرح را به شکست کشاندن تحریم های آمریکا اعلام کرده که از سیزدهم آبان ماه نفت و نظام بانکی ایران را آماج قرار می‌دهند.

پیش از آغاز این تحریم‌ها صادرات نفت ایران از دو میلیون و پانصد هزار بشکه در روز به یک میلیون و سیصد هزار بشکه کاهش یافته است.

مُجی بیات و هشت متهم دیگر در ماجرای «فوتبال گیت» بلژیک در برابر دادگاه حاضر شدند
ماجرای پر سر و صدای پیگیری شمار بسیاری از کارگزاران و دست اندرکاران فوتبال بلژیک، سه شنبه ١٦ اکتبر با احضار متهمان این پرونده در برابر دادگاه، وارد مرحلۀ تازه‌ای شد. هدف از این جلسۀ دادرسی، پاسخ به تقاضای آزادی موقت متهمان بازداشت شده و از جمله چهرۀ سرشناس ایرانی تبار آن مجی (مجتبی) بیات است. در چهارچوب این پرونده ١٩ تن به فساد متهم شده‌اند که ٩ نفر از آنان در بازداشت بسر می‌برند.

ماجرای آشکار شدن فساد وتقلب در فوتبال بلژیک، چهارشنبۀ گذشته ١٠ اکتبر با بازداشت ٢٩ تن از دست اندرکاران فوتبال در این کشور و بازرسی از ٤٤ مکان مختلف توسط پلیس قضائی فدرال بلژیک آغاز شد. این عملیات در پی دو سال تحقیق به اجرا گذاشته شد. دادسرای مسئول رسیدگی به پرونده در پی ٤٨ ساعت بازجوئی ١٩ نفر را مورد اتهام قرار داد و برای ٩ تن از آنان حکم جلب و بازداشت فوری صادر کرد.

چهرۀ مرکزی این بازداشت‌ها که روزنامه‌های بلژیک بیش از همه از وی یاد می‌کنند مجی بیات است که مدتی مدیرکلی باشگاه فوتبال «شارلروا» را بر عهده داشت و در سال‌های اخیر واسطۀ خرید و فروش و انتقال بازیکنان فوتبال شد.

در این پرونده دو اتهام کاملاً جداگانه وجود دارد که یکی از آنها برگزاری مسابقات با نتایج ساختگی و دیگری تقلب در دریافت دستمزدِ انتقال بازیکنان است. مجی بیات تنها به اتهام ارتکاب جرم دوم بازداشت شده است.

وی که از او به عنوان سازمان دهندۀ «بازار فوتبال بلژیک» یاد می‌کنند، خود به طنز گفته است که «پردرآمدترین بازیکن فوتبال بلژیک» است. او واسطۀ انتقال «آنتونی لَمبُمب» از «اف.ث بروژ» در بلژیک به باشگاه «اف.ث نانت» در فرانسه، انتقال «ساموئل کالو» و «توما فوکه» از باشگاه «لا گانتواز» در بلژیک به ترتیب به باشگاه‌های «بوردو» و «رَنس» در فرانسه و نیز شمار فراوان دیگری از بازیکنان فوتبال است.

مجتبی - آرنو بیات که در محافل فوتبال همگان از او با نام مجی بیات یاد می‌کنند، نتیجۀ مرتضی قلی بیات است که در سال‌های ١٣٢٣ و ١٣٢٤ کمتر از شش ماه نخست وزیر ایران بود.

مجتبی بیات کودکی خود را در جنوب فرانسه بویژه در شهر کَن گذرانید و هنگامی که عموی او، عباس بیات، باشگاه فوتبال «شارلروا» را که در سال ١٩٩٩ در بحران مالی شدید بسر می‌برد خریداری کرد، به همکاری با وی پرداخت و چهار سال بعد به مدیر کلی باشگاه منصوب شد. برادر کوچک وی مهدی بیات نیز مدیر تجاری باشگاه گردید.

مجتبی بیات در این مقام شبکۀ گسترده‌ای از ارتباط با محافل فوتبال نخست در بلژیک و سپس در اروپا ایجاد کرد و هنگامی که در سال ٢٠١٠ مناسباتش با عموی خود بر هم خورد به کار وساطت در خرید و فروش بازیکنان فوتبال پرداخت.

وزیر آموزش و پرورش ایران : معلمان کشور فقیر و چندشغله‌اند
محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، نامکفی بودن حقوق معلمان این کشور را مشکلی مزمن دانست و افزود : "وضعیت معیشتی معلمان در سطحی نیست که آنان بتوانند همۀ فکر و ذکر خود را صرف تعلیم و تربیت بکنند."


محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش ایران
تسنیم

وزیر آموزش و پرورش اعتراف کرده است که "حقوق معلمان کفاف زندگی معمولی آنان را نمی دهد به طوری که معلمان مجبورند شغل دوم و سوم اختیار کنند." محمد بطحایی ابراز امیدواری کرده است که طرح رتبه بندی معلمان که به افزایش حقوق آنان منجر خواهد شد پس از بررسی های لازم در کمیسیون های دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد تا به این ترتیب گشایشی در وضعیت حقوقی معلمان صورت بپذیرد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین گفته است که هم‌اکنون "یک سوم مدارس کشور فرسوده و نیازمند بازسازی هستند." وی افزوده است که روی هم "سی هزار مدرسۀ کشور به بازسازی و مقاوم سازی نیاز دارند تا در صورت وقوع حوادثی مانند زلزله آسیب کمتری به دانش آموزان برسد."

اگر چه وزیر آموزش و پرورش حقوق و معیشت معلمان کشور را ناکافی و ساختمان دهها هزار مدرسۀ کشور را ناامن خوانده است، اما، وزارت آموزش و پرورش قصد دارد به منظور "تهذیب اخلاقی" دانش آموزان و ترغیب آنان به "راستگویی" و حمایت از "اقتصاد مقاومتی" هزاران طلبه را به استخدام آموزش و پرورش درآورده و وارد مدارس کشور کند.

منبع
rfi
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز