مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی
گوشت چرخ کرده
۴۰۰ گرم
برنج
۴ پیمانه
کلم
۷۰۰ گرم
پیاز متوسط
دو عدد
آرد نخودچی
دو قاشق غذاخوری
پیاز داغ
چهار قاشق غذاخوری
سبزی معطر شامل ریحان، تره، ترخون و شوید
۲۵۰ گرم
نمک و فلفل و زردچوبه
پودر لیمو عمانی
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
مرحله اول
چهار قاشق غذاخوری پیازداغ را به همراه زردچوبه، فلفل و کمی روغن داخل تابه بریزید. کلم را به صورت رشتهرشته خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
مرحله دوم
مواد را روی حرارت ملایم خوب تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند سپس دوسوم لیوان آب اضافه کنید و در تابه را ببندید تا کلم پخته و نرم شود.
مرحله سوم
بعد از این که کلم نرم شد، در تابه را بردارید تا آب اضافی آن تبخیر شود سپس دو قاشق غذاخوری از سبزیهای معطر را کنار گذاشته و مابقی را به همراه کمی نمک و پودر لیمو عمانی، بعد از تبخیر شدن کامل آب کلم، به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم
مواد را کمی تفت دهید. توجه کنید که تفت دادن بیش از حد باعث تلخ شدن سبزی در غذا میشود.
مرحله پنجم
پیازها را رنده کنید و کاملا آب آن را بگیرید سپس داخل یک کاسه گوشت چرخ کرده، سبزی معطر، آرد نخودچی، نمک و فلفل و پیاز رنده را ریخته و کاملا ورز دهید تا یکدست شوند. مقداری کمی از مایه را برداشته و به کمک دست گرد کنید.
مرحله ششم
گوشت قلقلیها را داخل تابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید سپس در تابه را ببندید تا خوب پخته و سرخ شوند.
مرحله هفتم
برنج آبکش شده را با مایه کلم و روغن تابهای که گوشت را با آن سرخ کرهاید، مخلوط کنید سپس داخل یک قابلمه لایهلایه برنج و گوشت قلقلی بریزید. در آخر دوسوم لیوان آب دور تا دور قابلمه بریزید و برای 30 تا 45 دقیقه دم کنید.