خودت حاضر بودی سوار همین هواپیما بشی آقای وزیر؟!!!!

Submitted by firooz on پ., 02/22/2018 - 14:31
Youtube or facebook videos

در این نامه که پس از امضای چندین نماینده به هیأت رئیسه مجلس ارائه و توسط کمیسیون عمران وصول شده به موارد مشخصی به عنوان دلایل درخواست استیضاح اشاره شده است که در میان آنها می توان به «عدم توانایی در مواجهه با بحران‌های موجود در سیستم حمل و نقل کشور»، «عدم نظارت بر سیستم ناوگان هوایی و ریلی و بروز مشکلات در کشور و مرگ تعداد بسیار زیادی از هموطنان عزیز»، «عدم اجرای برنامه‌های ارائه شده به مجلس شورای اسلامی در نوسازی ناوگان‌های حمل و نقل عمومی»، «بی‌انگیزگی در اداره امور وزارتخانه‌ ذیربط» و نیز «عدم پاسخگویی مناسب به مردم شریف و نمایندگان محترم» اشاره کرد.

این در حالی است که عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی روز دوشنبه (دیروز) در جریان بازدید از محل سقوط هواپیمای هوایمایی آسمان، با انتقاد شدید برخی از بازماندگان حادثه مواجه شد که البته عده ای از اطرافیان وزیر معلوم نیست که به چه علت از انتقادات بحق خانواده های داغدار جلوگیری کردند.

در ویدیو منتشره در شبکه های اجتماعی و برخی سایت های خبری، یکی از بازماندگان و بستگان قربانیان که به شدت تحت تأثیر این حادثه قرار گرفته با لحن تند انتقادی از عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی می پرسد آیا خود او حاضر بود سوار این هواپیما شود؟ که اطرافیان آخوندی مانع از ادامه سخن گفتن فرد داغدار می شوند و وزیر را از مقابل او دور می کنند.

وقتی برخورد عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و اطرافیان او را با وزیر کره ای که در جریان غرق شدن کشتی حامل دانش آموزان این کشور در مقابل خانواده های داغدار ایستاده، تعظیم می کند و از آنها سیلی می خورد را مقایسه می کنیم؛ جای سؤال می ماند که چرا حداقل اطرافیان آقای آخوندی اجازه ندادند که خانواده داغداران حداقل فریاد خود را بر سر وزیر مسئول و مسئولان این حادثه بزنند؟

حالا در کنار این ماجرا، رفتار و برخورد نمایندگان مجلس و موقعیت نشناسی آنان انتقادات را پیش از هر زمانی بیشتر کرده است. هرچند نمایندگان مجلس ناتوانی وزیر مربوطه در به سرانجام رساندن مسئولیت های محوله و عدم پاسخگویی او به مجلس را از دلایل تلاش خود برای استیضاح او عنوان کرده اند، با تمام انتقاداتی که به عباس آخوندی وجود دارد، وقت نشناسی نمایندگان جای سؤال است.

درست است که وزیر راه و شهرسازی را می توان یکی از ضعیف ترین وزرای دولت های یازدهم و دوازدهم نام نهاد، اما نمایندگان محترم باید علاج واقعه را قبل از وقوع می کردند، نه اینکه بگذارند اتفاقی بیافتد و سپس نسبت به استیضاح و کنار گذاشتن عباس آخوندی اقدام کنند. نمایندگان محترم پنج سال فرصت داشتند تا جلوی ادامه فعالیت آخوندی در وزارت راه و شهرسازی را بگیرند، اما این کار را نکردند.

گویا مجلس تا کارد به استخوان نرسد و کارنامه وزیر راه و شهرسازی درباره انواع اتفاقات جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی کامل نمی شد، بنایی برای استیضاح وزیر مربوطه و پس گرفتن رأی اعتمادشان از او نداشتند. حالا به محض تکمیل انواع اتفاقات و سوانح مجلسی ها بنا را بر استیضاح و کنار گذاشتن آخوندی گذاشته اند.

ما هم انتقادات زیادی به عملکرد وزیر راه و شهرسازی داریم و بارها در دوران فعالیت دولت "حسن روحانی" نقدهای مبسوطی در مورد آن نوشته ایم، اما مخالف اقدام عجولانه نمایندگان در استیضاح وزیر مربوطه هستیم و اعتقاد داریم که حداقل الان وقت این استیضاح نبود. بهتر بود که همه زوایای موضوع بررسی شود و وقت وزیر مربوطه و زیر مجموعه های او تمام و کمال به رفع و رجوع این اتفاق اختصاص پیدا کند؛ بعد از آن طرح استیضاح مطرح و دنبال شود.


باید همه مقصران این اتفاق و اتفاقات دیگر در حوزه وزارت راه و شهرسازی شناسایی شوند و میزان قصور هم مشخص شود، سپس مجلس از مقصران سؤال کرده، آنها را استیضاح کند و از ادامه فعالیت آنها در بدنه اجرایی و مدیریتی کشور جلوگیری کند. بخشی از قصور و سوء مدیریت ها بر عهده وزارت راه و شهرسازی و عباس آخوندی است و برخی هم بر عهده دیگر وزارتخانه ها از جمله "علی ربیعی" و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

هواپیمای ATR۷۲ نمونه ای از مدل هواپیماهای کوچک حمل کالا بود که اوائل دهه ۱۹۸۰ به صورت مشترک توسط فرانسه و ایتالیا طراحی و وارد چرخه تولید شد. این هواپیما طی سال های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۹ تحویل شرکت آسمان شده بود. شرکت ایران ایر نیز پس از برداشته شدن برخی تحریم های بین المللی به واسطه قراردادی که در سفر اروپایی حسن روحانی به رم امضا شد، اردیبهشت ماه سال جاری، چهار فروند هواپیمای ATR ۷۲-۶۰۰ را از این شرکت سازنده تحویل گرفت.

این هواپیما سال ۱۹۸۸ خریداری شده از یه شرکت فرانسوی-ایتالیایی.
شش سال پیش همین هواپیما یه پرواز داشته و این پرواز مشکل دار بوده و خلبان با مشکل تونسته فرود بیاد.
بعد از شش سال، به جای اینکه دیگه از این هواپیما استفاده نکنند یه سری قطعات از دیگر هواپیماها باز کردند و به این هواپیمای داغون سوار کردند و دوباره
به کار انداختنش.
نتیجه ی این ندانم کاری از دست دادن ۶۶ نفر از متخصصان و فرهیختگان این مملکت می شود.
آقای وزیر برآورد کن هزینه ی دکتر مهندس شدن این ۶۶ نفر بیشتر بوده یا خریدن یه هواپیمای جدید؟

Most viewed topics today