۱۰ حقیقت جالب درباره اقتصاد کانادا

Submitted on س., 11/26/2019 - 20:41

نشریه “دیلی هیو” از اقتصاد کانادا حقایق جالبی را منتشر کرده است که خلاصه آن را در ادامه می خوانید:

فرانسوی‌ها و بریتانیایی‌ها در قرن پانزدهم میلادی کانادای امروزی را شکل دادند و حالا کانادا به یکی از قدرتمندترین اقتصادهای دنیا تبدیل شده‌ است. کانادا دارای یک صنعت رو به رشد در زمینه غذاهای دریایی است و به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید این نوع خوراکی‌ها شناخته می‌شود.*منابع طبیعی کانادا ۳۳.۲ تریلیون دلار ارزش دارند

کشور کانادا از نظر منابع طبیعی در جایگاه سوم دنیا جای دارد. بعلاوه این کشور یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا است و دارای منابع معدنی گوناگونی همچون سنگ نمک، ذغال‌سنگ و اورانیوم می‌باشد که هم‌اکنون تقاضای زیادی در بازار بین‌المللی برای آن‌ها وجود دارد.

شهروندان کانادایی بیش از ساکنین امریکا برای خرید از فروشگاه‌ها هزینه می‌کنند
شهروندان کانادایی علاقه دارند همچون ساکنین سایر نقاط دنیا خرید کنند. بر اساس آمار ۸۹ درصد از ساکنین این کشور حداقل دارای یک کارت اعتباری هستند! احتمالا این بدان دلیل است که برخی از شرکت‌های کارت‌ اعتباری کانادا پیشنهادات فریبنده‌ای به مشتریان خود می‌دهند. با اینحال شاید بسیاری از افراد ندانند که قیمت برخی محصولات همچون بنزین، تایر، کتاب و غیره در همسایه جنوبی یعنی آمریکا بیشتر از کانادا است. نکته جالب دیگری که گزارش Huffpost می‌افزاید آن است که بسیاری از ساکنین کانادا بدون هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای و بر خلاف آمار موجود تصور می‌کنند قیمت اجناس در کشورشان بیشتر از آمریکا است.

ثروتمندترین مالکین کانادایی در استان بریتیش‌کلمبیا زندگی می‌کنند
استان بریتیش‌کلمبیا سکونت‌گاه برخی از ثروتمندترین خانواده‌های کانادایی است. پس از بریتیش‌کلمبیا نیز استان اونتاریو در جایگاه دوم جای دارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که شهر ونکوور دارای بیشترین تعداد میلیونرها در کشور است. به طور میانگین مالکین این شهر دارای سرمایه‌ای به ارزش ۱،۰۳۶،۲۰۲ دلار هستند.

بیشترین تعداد چک‌های ضمانتی تقلبی کانادا در سال ۲۰۰۴ وارد چرخه اقتصاد شدند
در سال ۲۰۰۴ میزان موارد جعل در سیستم مالی کانادا به شدت افزایش یافت. به همین دلیل در این سال تعداد چک‌های ضمانتی تقلبی درون اقتصاد در گردش کانادا به بالاترین میزان در طول تاریخ رسید. بر اساس آمار به ازای هر یک میلیون چک ضمانتی اصل تعداد ۵۰۰ چک تقلبی نیز در سیستم مالی وجود داشته است. در مجموع تعداد ۵۵۳،۰۰۰ چک ضمانتی تقلبی در آن سال به اقتصاد کانادا وارد شد.

دو زبانه بودن کانادا سالانه ۲.۴ میلیارد دلار آمریکا برای کشور هزینه دارد
احتمالا شما اطلاع دارید که کانادا کشوری دوزبانه است و زبان‌های انگلیسی و فرانسوی در آن به رسمیت شناخته شده‌اند. اما جالب است این را هم بدانید که دوزبانه بودن کانادا هر سال هزینه‌ای ۲.۴ میلیارد دلاری برای آن‌ها به همراه دارد. این هزینه از آن‌جا ایجاد می‌شود که خدمات در کشور کانادا باید به هر دو زبان ارائه شوند. به عنوان مثال فرم‌ها، تبلیغات، علائم جاده‌ای و غیره در کشور کانادا به هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی نوشته می‌شوند.

در کانادا سنتی عجیب برای وزرای مالی وجود دارد
در کانادا بر اساس سنت وزیران مالی باید در روزی که بودجه کشور را ارائه می‌دهند یک جفت کفش نو خریداری کرده و بپوشند. دلیل اصلی این سنت کاملا روشن نیست اما برای اولین بار در یک مقاله روزنامه متعلق به دهه ۶۰ میلادی به این موضوع اشاره شده است.

قانون صاحبان مشاغل کانادایی را مجبور به دریافت چک‌های ضمانتی و یا سکه‌های پول نمی‌کند
صاحبان مشاغل در کانادا از نظر قانونی موظف به پذیرش چک‌های ضمانتی و یا سکه واحدهای پولی گوناگون نیستند. از اینرو بسیاری از سرمایه‌داران از این قانون بهره می‌برند و از پذیرش پرداخت‌های انجام شده با اسکناس‌های ۱۰۰ و ۵۰ دلاری جلوگیری می‌کنند تا گرفتار پول‌های جعلی نشوند. بر این اساس حتی آن‌ها می‌توانند از دریافت سکه‌های کانادایی نیز صرفنظر کنند و هیچ منع قانونی برای این کار وجود ندارد.

کانادا دارای یک سیستم بانکی استثنایی و بسیار قدرتمند است
بخش بانکی کانادا به نسبت ایالات‌متحده بسیار قدرتمندتر و انطباق‌پذیرتر است. به عنوان مثال در زمان رکود اقتصادی بزرگ حدود ۹،۰۰۰ بانک آمریکایی ورشکست شدند، اما تمام بانک‌های کانادایی توانستند از این دوره به سلامت گذر کنند. به طور کلی از سال ۱۹۲۳ به این سو تنها دو بانک کانادایی نتوانسته‌اند به حیات خودشان ادامه دهند. در سوی دیگر حدود ۱۷،۰۰۰ بانک آمریکایی از آن زمان تاکنون برای همیشه ورشکست شده‌اند.
بانک‌های کانادایی دارای بیش از ۱ میلیون ارتباط تجاری با SME ها در داخل کشور هستند
تا آخر ماه دسامبر ۲۰۱۷ بانک‌های کانادایی بیش از ۲۲۵ میلیارد دلار اعتبار را به SME ها در داخل کشور کانادا اختصاص داده‌اند. این مبلغ به نسبت سال ۲۰۱۲ رشدی ۲۲ درصدی را نشان می‌دهد.
۹۱ درصد کانادایی‌ها اعتقاد دارند که تکنولوژی‌های جدید بانکداری را بسیار راحت‌تر کرده‌اند
تکنولوژی در مجموع موجب شده تا بخش بانکداری کانادا بازسازی گردد. امروزه حدود ۷۶ درصد از کانادایی‌ها از اینترنت و اپلیکیشن‌های موبایل برای انجام کارهای بانکی خود استفاده می‌کنند. علاوه بر این بیش از نیمی از کانادایی‌ها، یعنی ۵۳ درصد از آن‌ها گفته‌اند بانکداری آنلاین اصلی‌ترین روشی است که استفاده می‌کنند.
اقتصاد کانادا قدرتمند بوده و با توجه به موارد بالا مطمئنا جذابیت‌های خاص خودش را نیز دارا است. اگر شما نیز نکته‌ای جالب درباره اقتصاد کانادا می‌دانید حتما درباره آن به ما بگویید.

افزایش رشد اقتصادی کانادا در سال ۲۰۱۹
براساس آخرین نظرسنجی شرکت Bloomberg کشور کانادا بیشترین رشد اقتصادی را نسبت به کشورهای توسعه یافته جهان کسب کرده است.
در صورتی که اقتصاد خیلی از کشورهای ابرقدرت جهان دچار افت شده، کانادا بیشترین رشد اقتصادی را درمیان آن ها کسب کرده است.
طبق آخرین گزارشی که در صندوق International Monetary Fund رسیده است. رشد اقتصادی کانادا در سال ۲۰۱۹ معادل ۵/۱ درصد و حتی پیش بینی میشود در سال۲۰۲۰ معادل ۹/۱ درصد باشد.
اقتصاد کانادا برخلاف تصورات در سال ۲۰۱۸ دچار افت بی سابقه ای در ۲.۵ سال اخیر شده بود. که طبق این آمار رشد اقتصادی در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۸ فقط معادل ۴/۰ درصد بوده است. اما با شروع سال جدید ورق یکباره برگشته و شرایط اقتصاد کانادا بسیار تغییر کرد و رشد چشمگیری نسبت به کشورهای دیگر داشته است.

دلایل اصلی رشد اقتصادی کانادا
افزایش مخارج خانوارها و سرمایه گذاری های ثابت مهم ترین عامل محرک رشد اقتصادی کانادا بوده است. میانگین این نتایج در بازه زمانی ۹۶۱ تا ۲۰۱۹ معادل ۰.۷۸ درصد بوده است که بالاترین آمار مربوط به سه ماهه پایانی سال ۱۹۶۳ با ۳.۱ درصد و کمترین آمار فصلی مربوط به سه ماهه نخست سال ۲۰۰۹ با منفی ۲.۳ درصد بوده است.
صندوق بین المللی پول با اشاره به بازگشت نسبی ثبات به بازار مسکن در کانادا اعلام کرد قیمت خانه در شهرهای بزرگ این کشور نظیر ونکوور، تورنتو و همیلتون ۲.۵ درصد کمتر از قیمت اوج آن ها در سال ۲۰۱۸ است اما کماکان حباب مسکن در این کشور جزء یکی از مشکلات اساسی است. ولی با این حال نتوانسته تاثیر زیادی در رشد اقتصاد کانادا بگذارد.

رشد اقتصادی کانادا
صندوق بین المللی پول بر اجرای سامانه پولی بین المللی نظارت دارد. صندوق بین المللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش بینی وضعیت اقتصادی جهان محسوب می شود. و ۱۸۷ کشور از جمله ایران عضو این صندوق هستند.
به عبارتی دیگر میتوان گفت صندوق بین المللی پول، یک نهاد پولی مستقل جهانی است که در سال ۱۹۴۵ بوجود آمد و هیچ ارتباط تشکیلاتی با سازمان ملل ندارد.
با توجه به رشد چشمگیر اقتصاد کانادا، این نهاد ضمن استقبال از برنامه های دولت برای تقویت زیرساخت ها، به کانادا توصیه کرده است که نوآوری های علمی و جذب نیروی کار ماهر را افزایش دهد.

منبع
iraniancanada

بیشترین بازدید اخبار امروز