نادیا مراد و دنیس موکویگی برندگان جایزه صلح‌نوبل 2018 شدند

Submitted on جمعه, 10/05/2018 - 21:05
Videos

نادیا مراد و دنیس موکویگی برندگان جایزه صلح‌نوبل 2018 شدند


جایزه صلح‌نوبل نادیا مراد نوبل

نوبل 2018 – نادیا مراد (نادیا) اقلیت یزیدی عراق و دنیس موکویگی از جمهوری دموکراتیک کنگو برندگان جایزه صلح‌نوبل در سال 2018 شدند.

کانادا به نقل از ای بی سی، نادیا مراد بیست و پنج ساله خود قربانی خشنوت‌های جنسی بعنوان پیشگام مبارزه در این عرصه وارد میدان شد و پزشک متخصص زنان شصت و سه ساله دنیس موکویگی نیز در این عرصه تلاش‌های بیشماری داشته است.

نادیا مراد پیش از این نیز مفتخر به دریافت جایزه حقوق‌بشری ساخاروف در سال 2014 از پارلمان اروپا شد.
نادیا مراد، زن بیست و پنج ساله اقلیت یزیدیان عراق دیگر برنده جایزه صلح‌نوبل ۲۰۱۸ است. او به دلیل مبارزات و افشاگری های تحسین برانگیزی که پرده از جنایات افراطگرایان گروه موسوم به خلافت اسلامی، داعش بر ضد همکیشانش برداشت، مفتخر به دریافت این جایزه شده است.

نادیا مراد به عنوان مدافع حقوق جامعه ایزدیان و فردی که خود مورد آزار و تجاوز شبه نظامیان داعش قرار گرفته سال ۲۰۱۶ به همراه لامیا حاجی بشار، دیگر زن یزیدی جایزه حقوق بشری ساخاروف را به صورت مشترک دریافت کرده بود.

متن سخنرانی نادیا مراد:
نام شان داعش بود، آمده بودند ما را به جهنم ببرند و خودشان سر راه به بهشت بروند! دعوت نامه شان در دست چپشان بود و با انگشت شهادتین دست راست، آسمان را نشان می دادند!
نلذرن برلی سمس شرغی بسیار پیر بود و طعم حوریان بهشتی را نمی داد، اورا کشتند.خواهر کوچکم را همچون مریم، کمی معصوم تر، کمی کوردتر، همچون آب زلال!
خواهرم باید زن امیرالاکبر می شد!
خدا شاهد بود ما تفنگ نداشتیم، سرود؛خوایه وه ته ن؛ میخواندیم!
خدا شاهد بود ما گلدان ها را آب می دادیم، گلها را گل می دادیم!
خدا شاهد بود آمدند پدرم را به دو قسمت نا مساوی تقسیم کردند: سرش را برای وطن جا گذاشتند و بدنش را زیر خاک دفن کردند که نفت شود!
خدا شاهدی بود برادر کوچکم را لخت زیر آفتاب نگه داشتند و به او شهادتی یاد می دادند، باید می گفت الله بزرگتر است!
خدا شاهد بود او از فرط عطض و بی آبی جان داد!
خدا شاهد بود سیاه بودند،‌ام رفتاران را...!
مردانی با ریش های بلند، مغزهای کوتاه، باورهای سخت! نام شان عقرب، ملخ، سوسمار بود!
لشکری از لجن و پشم و اعتقاد!
آن ها آمدند، آرزوهای مرا کشتند، آن ها من را غینیمت صدا می زندند!
آن زمان دیگر نادیا نبود، آن روز دختری بودم با روحی زخمی که از نفس هایم خون می چکید، آن روز هیولای ظریفی بودم که با جهان قطع رابطه کرده بودم، در من انسان مرده بود و لاشه ای بودم که حتی مومیایی هزار ساله اش ارزش نداشت، آن رز مرگی بودم در روحی!
بعد از آن زنی می مرد، زنی حامله می ش، زنی خودکشی می کرد، زنی خودسوزی ...
زنی هزار رکعت نماز حبر می خواند!
بعد از آن زنانی از رنج حامله شده بودند، زنانی که فقط یک تقویم می شناختند: روز اول تجاوز، روزهای بعد از آن عذاب!
بعد از آن، تاریخ به دو دوره تقسیم شد: قبل از فاجعه ی سیاه - بعد از فاجعه ی سیاه!
بعد از آن زنان فقط یک خیابان را سر راست بلد بودند، خیابان منتهی به بیمارستان بیماران روانی!
بعد از آن زنان فقط آواز یک می خواندند: (ای مرگ کجایی؟ زندگی مرا کشت)
بعد از آن زنان تابوت بودند و کودکان در شکم شان مردگان هزار ساله!
بعد از آن زنان مجسمه ای بودند که وسط شهر برای عبرت تاریخ نصب شده بودند!
آن روز هوا گرم بود، خدا شاهد بود، مردی آمد، من را کشت و باز دعا می خواند تا دوباره زنده شوم!

بریت ریس اندرسون، رئیس کمیته نروژی جایزه صلح‌نوبل روز جمعه هنگام خواندن رای نهایی این کمیته خاطرنشان کرد: «هر دو برنده برای تلاش های فراوان جهت پایان دادن به استفاده از خشونت های جنسی به عنوان سلاح جنگی مستحق دریافت جایزه شناخته شدند.

خانم اندرسون در ادامه یادآور شد: دکتر موکوگی زندگی خود را وقف دفاع از قربانیان خشونت های جنسی در زمان جنگ کرده است و نادیا مراد از آنچه در این زمینه بر سر او و دیگران آمده شهادت داده و روشنگری کرده است.»

دکتر موکوگی اقدام به درمان و مداوای بیش از پنجاه هزار قربانی خشونت های جنسی در بیمارستانی کرده که خود در سال ۱۹۹۹ آن را در شرق جمهوری دمکراتیک کنگو تاسیس کرده بود.

نقطه مشترک جایزه صلح‌نوبل و کمپین MeToo
انتخاب دو برنده از میان فعالان مبارزه با خشونت های جنسی برای دریافت جایزه صلح‌نوبل در حالی صورت می گیرد که موارد متعدد آزار و تجاوز جنسی سونامی وار طی دو سال گذشته عرصه های مختلفی چون هنر، سیاست و ورزش را در جوامع انسانی در بر گرفت و سبب شد تا موجی از انزجار تحت کمپین MeToo# (من هم همینطور) به صورت هماهنگ و سراسری افکار عمومی جهان را تحت تاثیر خود قرار دهد.

بریت ریس اندرسون با اشاره به این موضوع تصریح کرد: «جنبش می تو و جنایات جنگی از یک جنس نیستند، اما هر دو یک نقطه مشترک دارند که عبارت است از جدی گرفتن و اهمیت دادن به رنج و آلام زنان، دیدن و برملا کردن سوء استفاده ها و به گونه ای عمل کردن که زنان بر شرم و حیا غلبه کنند و از آنچه بر سرشان آمده صحبت کنند.»

رویکرد احتیاط آمیز برای جایزه نوبل
خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهوری سابق کلمبیا آخرین برنده جایزه صلح‌نوبل بود که به صورت انفرادی مفتخر به دریافت این جایزه شد.

مسئولان برگزارکننده جایزه صلح‌نوبل پس از انتقادها و واکنش های گسترده ای که طی سالهای گذشته به رویکرد آنگ سان سوچی، یکی از برندگان این جایزه در چشم پوشی و نادیده گرفتن حقوق اقلیت های قومی و مذهبی در کشورش ایراد شده بود تصمیم گرفتند در اعطای مهمترین جایزه صلح جهان به افراد احتیاط بیشتری را به خرج دهند.

این تصمیم سبب شد تا جایزه صلح‌نوبل در سال گذشته میلادی به جایی یک فرد به یک نهاد فعال در زمینه منع گسترش سلاح های هسته ای تعلق بگیرد. کمپین بین‌المللی برای نابودی سلاحهای هسته‌ای روز یکشنبه دهم دسامبر ۲۰۱۷ جایزه صلح‌نوبل سال را در شهر اسلو دریافت کرد.

جایزه صلح تنها جایزه نوبل است که به جای استکهلم، هر ساله در اسلو پایتخت نروژ اهدا می‌شود. بنا بر وصیت آلفرد نوبل ، این جایزه باید به کسی اعطا شود که بیشترین کوشش را در راه برادری ملل، انحلال یا تضعیف نیروهای مسلح یا تشکیل و ترغیب کنفرانس‌های صلح، صرف کرده باشد.

پس از هلند و انگلیس، کانادا روسیه را به انجام حمله سایبری متهم کرد (گزارش کامل ویدیویی)

پس از هلند و انگلیس، کانادا و آمریکا نیز روسیه را متهم کردند که یک حمله گسترده سایبری را در سراسر جهان از جمله علیه منافع آنها انجام داده است.

همین ویدیو در سرور آپارات

به نقل از گلوبال نیوز، روز گذشته (پنجشنبه) هلند و انگلیس در بیانیه‌ای روسیه را متهم کردند که در یک حمله سایبری گسترده در سطح جهان از جمله تلاش برای جمع آوری اطلاعات از سازمان منع تسلیحات شیمیایی در لاهه دست داشته است.

مقامات اطلاعاتی هلند اعلام کردند که چند تبعه روس در این‌باره بازداشت شدند که با همکاری سفارت روسیه در هلند قصد داشتند حمله‌ای سایبری را علیه سازمان منع تسلیحات شیمیایی راه بیندازند.
به فاصله چند ساعت از این ادعاء، کانادا و آمریکا نیز با اتهاماتی مشابه اعلام کردند که روسیه حمله‌ای سایبری را علیه آنها نیز به راه انداخته است.

آمریکا 7 عضو سازمان اطلاع روسیه را به دست داشتن در حمله سایبری جهانی متهم کرده است. کانادا نیز اعلام کرده که هدف حمله سایبری گسترده قرار گرفته است. دولت اوتاوا، روسیه را مسئول این حمله معرفی کرده است.

انگلیس نیز صبح پنجشنبه اتهامابات مشابهی را در مورد نفوذ سایبری روسیه در دفتر وزارت امور خارجه و آزمایگاه‌های تسلیحات دفاعی این کشور مطرح کرد.

دولت کانادا با انتشار بیانه‌ای اعلام کرد که مورد هدف این حملات قرار گرفته است. Global Affairs Canada نیز در این رابطه نوشت: برخی از این حملات متوجه کانادا بوده است . این دپارتمان با اشاره به گزارش آژانس جهانی ضددوپینگ (World Anti-Doping Agency) نتایج این آزمایشان در سال 2016 در رابطه با برخی از بازیکنان خاطی دستکاری و بعضا مفقود شد.

دولت کانادا با اطمینان کامل معتقد است مسئول این خرابکاری‌ها ارتش روسیه بوده است و حمله‌ای مشابه این حملا برای کانادا پیش نیامده است.

هنوز جزئیات و ابعاد این حمله سایبری ادعایی که گفته می‌شود قبلا انجام و کشف شده، مشخص نشده است اما اتهام همزمان این چهار کشور علیه روسیه، احتمالا در روزهای آینده به اعمال فشار بیشتر غرب علیه مسکو خواهد انجامید.

منبع
hodhod
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز