دوشنبه ۵ آذر | قیمت خرید دلار در بانک‎ ها

Submitted on Mon, 11/26/2018 - 11:04

دوشنبه ۵ آذر | قیمت خرید دلار در بانک‎ ها
همشهری آنلاین: قیمت خرید دلار امروز با کاهش نسبت به روز شنبه در شعب ارزی بانک‌ها به ۱۱ هزار و ۵۷۸ تومان رسید.


ارز
به گزارش تسنیم، بعد از شتاب ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و افزایش مراجعه مردم به مراکز خرید و فروش ارز برای فروش ارزهای خانگی، بانک مرکزی از بانک‌ها خواست نسبت به خرید ارزهای مردمی فعال شوند.

برهمین اساس شعب ارزی بانک‌ها هر روز بعد از دریافت نرخ از بانک مرکزی، نسبت به خرید ارز از مردم اقدام می‌کنند. دستور بانک مرکزی به بانک‌ها بعد از آن صادر شد که صرافی‌ها از خرید ارزهای مردمی خودداری و میدان را به دلال‌ها واگذار کرده بودند.

امروز بانک‌های عامل قیمت دلار را ۱۱ هزار و ۵۷۸ تومان و ۸ ریال، قیمت یورو را ۱۳ هزار و ۱۳۶ تومان و قیمت پوند انگلیس را ۱۴ هزار و ۸۳۷تومان و ۵ ریال برای خرید از مردم اعلام کرده‌اند.

گفتنی است قیمت خرید دلار نسبت به روز شنبه ثابت مانده ولی قیمت خرید یورو و پوند در بانک‌های عامل نسبت به روز شنبه افزایش یافته است.

نرخ خرید ارز در بانک‌ها، از زمان اعلام تا هفته گذشته عموما رو به افزایش بوده است؛ به طوری‌که نرخ خرید دلار در شعب ارزی بانک‌ها در ابتدا از ۹۵۰۰ تومان آغاز شد و به بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان نیز رسید، اما از حدود دو هفته پیش بانک‌ها نرخ خرید دلار را کاهش دادند.

دوشنبه ۵ آذر | یورو افزایش یافت، پوند کاهش

نرخ ارز    ۱۳۹۷/۰۹/۰۵
USD دلار آمریکا ۴۲,۰۰۰
GBP پوند انگلیس ۵۳,۸۰۴
CHF فرانک سویس ۴۲,۰۹۱
SEK کرون سوئد ۴,۶۲۰
NOK کرون نروژ ۴,۸۸۸
DKK کرون دانمارک ۶,۳۸۲
INR روپیه هند ۵۹۶
AED درهم امارات متحده عربی ۱۱,۴۳۶
KWD دینار کویت ۱۳۷,۸۹۰
PKR۱۰۰ یکصد روپیه پاکستان ۳۱,۲۴۲
JPY۱۰۰ یکصد ین ژاپن ۳۷,۰۹۱
HKD دلار هنگ کنگ ۵,۳۶۷
OMR ریال عمان ۱۰۹,۲۲۷
CAD دلار کانادا ۳۱,۷۷۹
ZAR راند آفریقای جنوبی ۳,۰۳۷
TRY لیر ترکیه ۷,۹۳۸
RUB روبل روسیه ۶۳۲
QAR ریال قطر ۱۱,۵۳۸
IQD۱۰۰ یکصد دینار عراق ۳,۵۲۲
SYP لیر سوریه ۸۲
AUD دلار استرالیا ۳۰,۴۱۹
SAR ریال سعودی ۱۱,۲۰۰
BHD دینار بحرین ۱۱۱,۶۹۴
SGD دلار سنگاپور ۳۰,۵۶۸
LKR۱۰ ده روپیه سریلانکا ۲,۳۳۵
NPR۱۰۰ یکصد روپیه نپال ۳۷,۰۴۸
AMD۱۰۰ یکصد درام ارمنستان ۸,۶۷۳
LYD دینار لیبی ۳۰,۱۰۷
CNY یوان چین ۶,۰۴۹
THB۱۰۰ یکصد بات تایلند ۱۲۷,۰۵۰
MYR رینگیت مالزی ۱۰,۰۱۷
KRW۱۰۰۰ یک هزار وون کره جنوبی ۳۷,۱۸۴
EUR یورو ۴۷,۶۱۶
KZT۱۰۰ یکصد تنگه قزاقستان ۱۱,۳۹۹
AFN افغانی افغانستان ۵۵۴
BYN روبل جدید بلاروس ۱۹,۹۶۳
AZN منات آذربایجان ۲۴,۷۴۸
TJS سومونی تاجیکستان ۴,۴۵۷
VEF بولیوار جدید ونزوئلا ۴,۲۰۵

گزارش رویترز از کاهش صدور ویزاهای دانشجویی برای ایرانیان توسط آمریکا
همشهری آنلاین: صدور ویزای دانشجویی برای ایرانیان در ماه‌های مارس و اکتبر ۲۰۱۸، نسبت به دوره مشابه سال قبل آن، ۲۳ درصد کاهش داشته است.


دانشجو
به گزارش فارس، اطلاعات وزارت خارجه آمریکا نشان می‌دهد که صدور ویزای دانشجویی برای ایرانیان در ماه‌های مارس و اکتبر ۲۰۱۸، نسبت به دوره مشابه سال قبل آن، ۲۳ درصد کاهش داشته است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که آن را با شرح وضعیت یک دانشجوی ایرانی متقاضی تحصیل در آمریکا شروع کرده، می‌نویسد: اطلاعات موسسه آموزش بین‌الملل که دانشجویان خارجی در آمریکا را رصد می‌کند، نشان می‌دهد که تعداد ایرانیان مشغول به تحصیل در آمریکا به رقم ۱۲۸۰۰ رسیده که در دهه‌های گذشته بالاترین رقم است؛ اما نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد که این روند رو به کاهش است.

داده‌های وزارت خارجه آمریکا نشان می‌دهند که در دوره مارس - اکتبر سال جاری میلادی، ۳۵۵ ویزای کمتر از دوره مشابه سال قبل به دانشجویان ایرانی داده شده و این در حالی بوده که کاهش کلی اعطای ویزا به دانشجویان خارجی در دوره مشابه ۵ درصد بوده است.

در سه سال تحصیلی گذشته، تعداد ویزای اعطا شده به دانشجویان ایرانی و بستگان آنها در آمریکا رو به کاهش بوده است. با این حال، برخی دانشگاه‌های اروپایی گفته‌اند که تعداد دانشجویان ایرانی آنها افزایش یافته است.

رویترز توانسته بیش از بیست مورد را بیابد که در آنها ویزاهای اعطایی به دانشجویان ایرانی برای تحصیل در آمریکا با تاخیر مواجه شده است. رویترز در این خصوص از وزارت خارجه آمریکا سوال کرده، اما پاسخ این بوده که «امنیت مساله بسیار مهمی است.»

این کاهش صدور ویزا در حالی رخ داده که دانشجویان از دستور منع سفر ترامپ در سال ۲۰۱۷ که کشورهای ایران، لیبی، کره شمالی، سومالی، سوریه و یمن را در برمی‌گرفت، معاف هستند.

یک مقام دانشگاه اوکلاهما، به رویترز گفته است که ۱۵ ایرانی متقاضی تحصیل در این دانشگاه در فصل پاییز، با تاخیر در صدور ویزا مواجه بوده‌اند.

رژینا هنری، هماهنگ‌کننده مهاجرت در دفتر دانشجویان خارجی دانشگاه ایالتی اوهایو، می‌گوید وی با نگارش نامه‌هایی به این ۱۵ نفر مجوز داده تا دو هفته دیرتر بر سر کلاس‌های درس خود حاضر شوند. اما این پنجره دو هفته‌ای برای هیچ‌کدام از آن ۱۵ دانشجوی ایرانی کافی نبوده است. در هر نیم‌سال تحصیلی، هنری حداکثر مجبور می‌شد ۵ نامه از این دست صادر کند.

وی به رویترز گفته: «این اولین بار بود که مجبور بودم این همه نامه صادر کنم، همه هم ایرانی بودند.»

با توجه به مشکلات مربوط به اخذ روادید، برخی روسای دانشکده‌ها در دانشگاه مزبور دیگر تمایل چندانی به اعطای سمت «دستیار استاد» (دانشجویان رده‌بالاتر که به آموزش دانشجویان رده‌پایین‌تر کمک می‌کنند) به دانشجویان ایرانی ندارند، حتی اگر گزینه اول آنها باشند.

رویترز این موضوع را با یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا در دفتر امور کنسولی در میان گذاشته است. وی که خواسته تا نامش فاش نشود، می‌گوید در هنگام بررسی درخواست‌های روادید، امنیت اولویت اول است.

برجام از بین برود هیچکس نفع نخواهد برد؛ نه ایران، نه اروپا و نه جامعه جهانی
همشهری آنلاین: صالحی خطاب به اروپا گفت: اگر توافق برجام از بین برود 'نه کشور من، نه اتحادیه اروپا و نه جامعه جهانی' از آن نفعی نخواهند برد و هیچ‌کس از عهده بازنده شدن در این زمینه برنخواهد آمد.


علي اكبر صالحي
به گزارش ایرنا، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که برای شرکت درسومین سمینار همکاری‌های هسته‌ای ایران و اروپا به بروکسل سفر کرده، طی سخنانی ابراز امیدواری کرد که اعضاء برجام، این توافق را زنده نگه دارند و افزود: این نبردی است که بایستی در آن پیروز شویم چون از عهده بازنده شدن بر نمی‌آییم.

علی‌اکبر صالحی که در نشست خبری مشترک با میگل آریاس کانیته، کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا شرکت کرده بود، گفت:شاید برجام بهترین توافقی که اعضاء مذاکره‌کننده آرزو داشتند نبود اما در شرایط کنونی تنها توافق ممکن است؛ چنانچه رئیس‌جمهوری ایران آن را توافقنامه برد-برد خوانده است.

وی افزود: امیدواریم که جامعه جهانی و اعضاء برجام تمام تلاش خود را برای حفظ این توافق صورت دهند، چون اگر این توافق از بین برود 'نه کشور من، نه اتحادیه اروپا و نه جامعه جهانی' از آن نفعی نخواهند برد.
معاون رئیس‌جمهوری کشورمان بابیان اینکه برجام مکمل نظام منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است هشدار داد: اگر این توافق از بین برود اوضاع تغییر می‌کند و هرج‌ومرج به وجود می‌آید.

وی گفت: اتحادیه اروپا تلاش‌های زیادی را صورت داده تا برجام را حفظ کند ومن از موضع اروپا در این رابطه تقدیر می‌کنم؛ آن‌ها در این رابطه ثابت‌قدم بوده‌اند و به‌صراحت اعلام کرده‌اند که برجام از نگاه آن‌ها برای امنیت اروپا مهم است.

صالحی گفت: امیدواریم که به کمک یکدیگر در کنار روسیه و چین برجام را زنده نگه‌داریم. این نبردی است که بایستی در آن پیروز شویم چون از عهده بازنده شدن برنمی‌آییم. وی ابراز امیدواری کرد که اظهارات سیاسی اروپا، چین و روسیه به عمل تبدیل شود، چراکه در غیر این صورت چشم‌انداز آینده 'غیرقابل‌پیش‌بینی خواهد بود'.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان کلام خود را این‌چنین به پایان برد که بایستی از فرصت‌هایی که برجام ایجاد کرده است نهایت بهره‌برداری را به عمل آورد.

میگل آریاس کانیته، کمیسیونرانرژی اتحادیه اروپا نیز طی اظهاراتی در این نشست خبری گفت: برجام بر اساس اهدافی که برای آن مشخص‌شده، کار می‌کند و اطمینان حاصل می‌کند که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.

وی گفت: اتحادیه اروپا به اجرای کامل و مؤثر تمام ابعاد برجام متعهد می‌ماند، مادامی‌که ایران نیز به اجرای تعهداتش، چنانچه در سیزده گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قیدشده، ادامه دهد.

در ادامه این نشست خبرنگاران سؤالاتی را درباره آینده برجام و سازوکار ویژه مالی اروپا مطرح کردند.

صالحی در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی ایران از تعهد اروپا در اجرای سازوکار ویژه مالی گفت: اروپا در مسیر تحقق وعده‌هایش در برجام است. البته آن‌ها مشکلات خودشان رادارند و من در حوزه موضوعات مالی و بانکی برجام تخصص ندارم اما برداشت من این است که آن‌ها نهایت تلاش خود را صورت می‌دهند تا مکانیسمی را ایجاد کنند که تراکنش‌های مالی و فروش نفت ایران تسهیل شود.

وی گفت: امیدواریم قبل از اینکه فرصت از دست برود حرف‌ها به عمل تبدیل شود و برجام حفظ شود.

کانیته نیز در همین رابطه گفت: هیچ‌کس درباره سطح بالای تمایل اروپا برای راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی موسوم به اس پی وی تردیدی ندارد. او گفت که این موضوع از پیچیدگی‌های فنی بالایی برخوردار است که در نشست وزیران امور خارجه کشورهای اروپایی در ۱۹ نوامبر موردبررسی قرار گرفت.

کانیته به زمان اجرای این سازوکار اشاره مستقیمی نکرد اما تصریح کرد: ما به ایجاد کانال مالی برای ایران متعهد هستیم و قصد داریم برجام را به‌صورت کامل و در تمام ابعادش اجرا کنیم.

سومین سمینار همکاری‌های هسته‌ای ایران و اتحادیه اروپا امروز با حضور علی‌اکبر صالحی و سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه در بروکسل پایتخت بلژیک برگزار شد.

حقوق‌های بالای ۵ میلیون تومان هم سال بعد افزایش می‌یابد
همشهری آنلاین: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه، در سال جاری حقوق‌های بالای ۵ میلیون تومان افزایش نیافت، گفت: با توجه به تورم بالای پیش رو در سال ۹۸ دریافتی همه حقوق بگیران با افزایش رو به رو خواهد شد.


حقوق
به گزارش تسنیم، مهرداد لاهوتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران پویا؛ با بیان اینکه بر اساس قانون، میزان رشد پایه حقوق کارمندان باید متناسب با نرخ تورم باشد، گفت: این درحالی است که در سال گذشته این موضوع رعایت نشد و برای دریافتی‌ها بالای ۵ میلیون تومان هیچ گونه افزایشی در نظر گرفته نشد.

وی افزود، این درحالی بود که برای حقوق‌های زیر ۵ میلیون تومان از ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش در نظر گرفته شد. به طور میانگین میزان افزایش حقوق در سال گذشته حدود ۱۰ درصد بوده است.

سال ۹۷ دریافتی‌های بالای ۵ میلیون تومان با هیچ افزایش رو به رو نشد
لاهوتی ادامه داد، بر اساس روشی که در سال قبل پیدا شد این امکان وجود ندارد که برای افرادی که بالای ۵ میلیون تومان دریافتی دارند، افزایش حقوقی لحاظ نکرد، به هر حال باید به این نکته توجه کرد که افزایش تورم در سال جاری با سال قبل متفاوت است و شرایط پیچیده‌تری را پیش رو داریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه، باید تلاش شود تا تورم کنترل شود، گفت: اگر قرار باشد به بهانه افزایش تورم حقوقها نیز به همان میزان افزایش یابد خود این موضوع مجددا به افزایش تورم دامن خواهد زد. بودجه سال ۹۸ به دلیل شرایط حاکم بودجه حساسی است و باید برای کاهش هزینه‌های جاری دولت و واگذاری پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره به بخش خصوصی اقدام کرد تا دامنه آسیب‌های ناشی از تورم کنترل شود.

لاهوتی با اشاره به اینکه، تلاش می‌شود در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ منافع عمومی لحاظ شود، تاکید کرد، به هر حال با توجه به قیمت جهانی نفت و احتمال کاهش فروش نفت ایران به واسطه تحریمهای آمریکا، با مشکلاتی در زمینه هزینه‌های جاری در بودجه رو به رو خواهیم شد. به همین دلیل بایستی از طریق راه‌کارهای جایگزین مثل واگذاری اموال و دارایی‌های دولتی، اختلاف ایجاد شده میان هزینه‌ها و درآمدها در بودجه جبران شود.

وی افزود، یکی از راههای جمع‌آوری نقدینگی برای کنترل تورم، سپردن پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره به بخش خصوصی است. این در حالی است که حکمی در قانون بودجه ۹۷ برای واگذاری پروژه‌های مذکور که اعتبار لازم برای پایان دادن به آنها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز است، لحاظ شده بود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد، متاسفانه به دلیل عدم شفافیت این حکم بخش خصوصی از سرمایه‌گذاری برای تملک این پروژه‌ها استقبال نکرد. هرچند اعتبار کلی این پروژه‌ها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی شده است اما باید به این نکته توجه داشت که با واگذاری ۳۰ درصد از این پروژه حداقل یک میلیون شغل ایجاد خواهد شد.

عدم استقبال بخش خصوصی از تملک پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام
لاهوتی با بیان اینکه، بایستی در قانون بودجه ۹۸ حکم در نظر گرفته شده در بودجه ۹۷ در خصوص واگذاری پروژه‌های نیمه‌کاره به بخش خصوصی به صورت شفاف لحاظ شود، تاکید کرد: در بودجه ۹۷ تنها به موضوع اختیار داشتن دولت برای واگذای پروژه‌های نیمه‌کاره به بخش خصوصی بسنده شد و همین پرداخت کلی به موضوع باعث شد تا بخش خصوصی از آن استقابل نکند.

وی افزود: به هر ترتیب بخش خصوصی از این طرح استقبال نکرده است و باید برای رفع چالشهای موجود در اجرای این حکم که می‌تواند در دوره تحریمها کمک قابل توجهی به کشور کند، اقدام کنیم.

منبع
hamshahrionline
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز