خودت فیزیوتراپی کن؛ کاری نداره که! به خدا فیزیوتراپی چه کار می‌کنه مگه؟»

Submitted on ی., 09/23/2018 - 20:11
Videos

تاخت و تاز وزیر بهداشت در عرصه شهرت منفی؛
«خودت فیزیوتراپی کن؛ کاری نداره که! به خدا فیزیوتراپی چه کار می‌کنه مگه؟»
ماجرا از این قرار است که یکی از شهروندان بجستانی در جریان سفر دو هفته پیش وزیر بهداشت به این شهرستان، خطاب به قاضی‌زاده هاشمی از نرخ بالای فیزیوتراپی گلایه می‌کند و از ناتوانی اش در پرداخت هزینه‌های آن می‌گوید؛ اما در جواب، دستمایه شوخی‌های متمادی و عجیب وزیر می‌شود!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برکنار شد
باور کنید یا نه، تیتر این مطلب، عین جمله‌های آقای وزیر است که البته مجبور شده‌ایم بخشی از آن را سانسور کنیم!

به گزارش «تابناک»، قاضی زاده هاشمی، وزیر نام آشنای دولت که به تازگی با اظهار نظری عجیب، خود را به صدر اخبار سنجاق کرد و جمله‌اش در خصوص اینکه "خودتان انتخاب کردید و فعلا وضعیت همین است"، به ضرب المثلی جدید تبدیل شده، بار دیگر با اظهار نظری عجیب توجه همگان را به خود جلب کرده است.

اظهارنظری که فیلم آن در ساعات اخیر به شدت در فضای مجازی و میان کاربران دست به دست می‌شود و واکنش‌های فراوانی به دنبال داشته است. سخنانی که گوینده آن‌ها وزیری است که به یمن اجرای طرح تحول نظام سلامت، دوره نخست دولت روحانی را با خوشنامی به پایان برد، ولی مدت هاست در سراشیبی قرار گرفته و روز به روز بر شمار منتقدانش افزوده می شود.

ماجرا از این قرار است که یکی از شهروندان بجستانی (شهرستانی در جنوب استان خراسان رضوی) در جریان سفر دو هفته پیش وزیر بهداشت به این شهرستان، خطاب به قاضی‌زاده هاشمی از نرخ بالای فیزیوتراپی گلایه می‌کند و از ناتوانی اش در پرداخت هزینه‌های آن می‌گوید؛ اما در جواب، دستمایه شوخی‌های عجیب وزیر می‌شود.

پیرمرد به وزیر می‌گوید، هزینه‌های فیزیوتراپی سنگین است و سعی می‌کند به زبان ریاضی، گزاف بودن هزینه‌های آن را ثابت کند، اما وزیر در جواب می‌گوید که خودت فیزیوتراپی کن! جوابی که اگر در همین جمله خلاصه می‌شد هم عجیب بود و جای نقد و گلایه داشت، اما از آن فراتر می‌رود تا به نوعی استهزا و شوخی سطح پایین برسد و البته خنده حاضران را به دنبال داشته باشد.

در ادامه پیرمرد می‌کوشد شرح حال مختصری از زندگی اش ارائه دهد تا ثابت کند از عهده پرداخت هزینه‌های این درمان برنمی‌آید، اما وزیر که از سخنان وی دریافته که پیرمرد مدت‌ها در تهران سکونت داشته و نانوایی می‌کرده، اصرار می‌کند فیزیوتراپی کاری ندارد و کسی که نانوایی بلد است، از عهده انجامش برخواهد آمد، چون فیزیوتراپی شبیه چونه گیری نانوایی است!

البته این جملات در قیاس با دیالوگ این دو فرد در کلیپ منتشر شده، توصیف خوشایندتری از ماجرا به دست می‌دهد، به ویژه اگر بدانیم برخی جملات وزیر و لحنش را به دلایل مختلف نمی‌توان نعل به نعل روایت کرد؛ جملاتی که از زبان وزیر خارج شده، اما شبیه شوخی‌های دست پایینی است که شنیدنش در کوچه و خیابان هم حال ناخوش کن است.

همه این‌ها در حالی است که از رویداد رقم خورده چندین روز گذشته و نمی‌توان از کنار چرایی داغ شدن آن در روز جاری به سادگی رد شد، اما جملات وزیر آنقدر عجیب و دور از باور هست که این نکته به حاشیه رانده شود. جملات وزیری که مدعی است با طرح تحول، انقلابی در عرصه خدمات درمانی به پا کرده، اما وقتی با یک گلایه کوچک و ساده مواجه می‌شود، ترجیح می‌دهد این گونه همه چیز را به شوخی بگیرد.

شوخی‌ که نمی‌شود از آن تعبیر مناسبی استخراج کرد، چون پیشتر از وی در چند مقطع فیلم و اخباری منتشر شده که بسیاری شان از فرط جنجالی بودن به صدر اخبار رسیدند و تا مدت‌ها نقل محافل مختلف بودند. مثل گفت‌وگوی وی با پیرمرد بجستانی که اگر بشنویم به واکنش فیزیوتراپ‌ها منجر شده و غائله‌ای جدید به پا کرده، جای تعجب نخواهد داشت؛ رویه‌ای که حکایت از تاخت و تاز وزیر در عرصه شهرت منفی دارد و ظاهرا متوقف شدنی نیست.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس؛
کارمندان سه استان شمالی،بیشترین رشوه را از مردم دریافت کرده اند!
رشوه عبارت است از دادن مالی منقول یا غیرمنقول و یا وجه نقد به کسی برای انجام یا تسریع در انجام مقصود خود، یا ثابت کردن باطل و حق جلوه دادن آن. رشوه، از جمله مفاسد اخلاقی و بلایای بزرگ اجتماعی است که منشأ سودجویی، پلیدی، ظلم و بی عدالتی، پایمال شدن حقوق دیگران و سبب پدید آمدن جو بی اعتمادی در جامعه می شود.

میزان شیوع رشوه در ادارات کدام استان بیشتر است؟پرداخت رشوه، از جمله مواردی است که هزینه کسب و کارها را افزایش می دهد و امنیت سرمایه گذاری را به خطر می اندازد. نمی توان با قاطعیت منکر پرداخت رشوه در ادارات مختلف شد، بلکه تنها می توان گفت که میزان شیوع آن در ادارات استان های مختلف متفاوت است. گزارش مرکز پژوهش های مجلس، نشان می دهد که از دیدگاه فعالان اقتصادی، شیوع رشوه در ادارات استان گیلان، بیشتر از دیگر استان ها بوده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، رشوه عبارت است از دادن مالی منقول یا غیرمنقول و یا وجه نقد به کسی برای انجام یا تسریع در انجام مقصود خود، یا ثابت کردن باطل و حق جلوه دادن آن. رشوه، از جمله مفاسد اخلاقی و بلایای بزرگ اجتماعی است که منشأ سودجویی، پلیدی، ظلم و بی عدالتی، پایمال شدن حقوق دیگران و سبب پدید آمدن جو بی اعتمادی در جامعه می شود. به همین منظور این امر در آموزه های دینی و ملی ما همواره مذموم تلقی شده است. با این حال، نمی توان منکر این قضیه بود که موضوع رشوه و پرداخت آن در ادارات کشور به طور کلی منتفی است. البته بسته به شرایط مکانی ظهور و بروز این پدیده قطعاً متفاوت است. از این روی، شاید در ادارات یک استان میزان شیوع رشوه شدیدتر از سایر استان ها باشد و تهدید جدی تری برای کسب و کارها و امنیت سرمایه گذاری محسوب شود.

مردم سه استان شمالی بیشترین پرداخت رشوه را به ادارات دولتی داشته اند!

با این اوضاع پرسش مطرح در این میان این است که میزان شیوع رشوه در ادارات کدام استان شدیدتر از سایر استان هاست؟

برای پاسخ به این پرسش، از گزارشی که به تازگی در مرکز پژوهش های مجلس با نام «پایش امنیت سرمایه گذاری برای زمستان 1396» تهیه و منتشر شده است، استفاده می کنیم.

در این گزارش که نتایج آن از طریق پر شدن پرسشنامه هایی توسط فعالان اقتصادی سراسر کشور استخراج شده است، 21 مؤلفه که ممکن بوده امنیت سرمایه گذاری را تهدید کند گردآوری شده و این 21 مؤلفه در معرض پرسش از فعالان اقتصادی قرار گرفته است. یکی از این 21 مؤلفه، میزان شیوع رشوه در ادارات است.

فعالان اقتصادی هر استان به هر مؤلفه، عددی بین صفر تا ده را اختصاص داده اند. صفر به منزله آن است که مؤلفه مورد نظر کمترین تأثیر را بر امنیت سرمایه گذاری دارد و ده به منزله آن است که آن مؤلفه بیشترین تأثیر را بر امنیت سرمایه گذاری داشته و بیشتر امنیت سرمایه گذاری را تهدید می کند.

زمستان 96 نخستین فصلی است که این گزارش منتشر شده است و به همین منظور نمی توان روند میزان شیوع رشوه در ادارات را بررسی کرد.

با توجه به اینکه فعالان اقتصادی هر استان، میزان اثرگذاری این مؤلفه بر امنیت سرمایه گذاری را سنجیده و عددی را به آن اختصاص داده اند، می توان با کنار هم قرار دادن این اعداد در استان های مختلف به این نتیجه رسید که میزان شیوع رشوه در ادارات کدام استان، بیشتر از دیگر استان هاست و در کدام استان این مؤلفه تهدید جدی تری برای امنیت سرمایه گذاری محسوب می شود.

نمودار زیر، میزان شیوع رشوه در ادارات استان های مختلف در زمستان 1396 را نشان می دهد. همان گونه که دیده می شود، از دیدگاه فعالان اقتصادی، میزان شیوع رشوه در ادارات کشور 7.72 از ده (بدترین وضعیت ممکن) بوده است.

همچنین از دیدگاه فعالان اقتصادی میزان شیوع رشوه در ادارات استان های گیلان، البرز و مازندران بیش از سایر استان ها بر امنیت سرمایه گذاری تأثیر داشته و به نوعی می توان گفت، این مؤلفه در این استان ها بیشتر بوده و در استان های مرکزی، اردبیل و همدان میزان شیوع رشوه در ادارات کمتر بر امنیت سرمایه گذاری تأثیرگذار بوده و به عبارتی در این استان ها در مقایسه با سایر استان ها این مؤلفه کمتر شایع بوده است.

میزان شیوع رشوه در ادارات سیزده استان، بیشتر از میانگین کل کشور بوده و در هجده استان، میزان شیوع رشوه در ادارات کمتر از میانگین کل کشور بوده است.

میزان شیوع رشوه در ادارات کدام استان بیشتر است؟

با توجه به اینکه پرداخت رشوه به عنوان نوعی هزینه برای کسب و کارها مطرح است، بنابراین مانعی است بر سر راه کسب و کارها و امنیت سرمایه گذاری را نیز تهدید می کند و باید نهادهای مسئول در این زمینه، فکری به حال برداشتن این مانع از سر راه فعالان اقتصادی بکنند.

منبع
tabnak
نوع خبر

بیشترین بازدید اخبار امروز